»

Borci proti piratstvu ukradli spletno stran

TorrentFreak - Ameriški USCG (U.S. Copyright Group) poznamo v zadnjem času po sodelovanju s producenti filma Bombna misija (The Hurt Locker), saj so skupaj vložili tožbo proti 5000 uporabnikom, ki so film sneli s spleta. Pred tožbo jim ponujajo poravnavo v višini 2500 dolarjev, kar lahko uredijo na strani, ki so jo postavili prav ta namen. Podrobnejši pogled pa je pokazal, da je USCG-jeva kobila bosa, saj so spletno strani sami nelegalno prekopirali od konkurence.

Čeprav je stran danes na videz precej drugačna od strani Copyright Enforcement Groupa, videz vara. Še nedavno sta bili strani povsem identični, poleg HTML-kode pa še danes razkrije sumljivo preveč podobnosti. Vsak dvom se razkadi ob očitno nesposobnosti, saj je USCG nekaj časa na strani imel napisano telefonsko...

27 komentarjev

ATi-jeve in nVidiine grafikulje na kupu

Amdmb.com - Boj med ATi-jem in nVidio je včasih nevzdržen, saj se kupec težko odloči kaj je bolje za njegov računalnik. Na AMDMB.com so preizkusili nekaj grafičnih kartic iz tako imenovanega "zlatega povprečja". Preizkus je obsegal tri nVidiine ter dve ATi-jevi kartici. Test je obsegal nekaj iger ter "ZaTesteNujen" 3D Mark. Presenetljivo je tudi dejstvo, da na testu ni nekaterih danes že zelo uveljavljenih grafikulj. Vse in še več pa si lahko preberete tukaj.

2 komentarja

Coolermaster XDream Special Edition in Coolermaster Aero 7

Amdmb.com - Tokrat so si na Amdmb.com pogledali dva hladilnika za AMD-jeve procesorje. Oba je izdelalo podjetje Coolermaster ter jima nadelo imeni XDream Special Edition in Aero 7. Prvi deluje pri voltaži od 7 do 13,2 V ter s hitrostjo od 2000 do 4800 obrati na minuto, drugi pa se vrti s 1900 do 4500 obratov na minuto ter deluje pri napetosti od 7 do 13,8 V. Poglejte si rezultate testa, kjer so ju primerjali tudi z drugimi hladilniki. Poleg vsega pa so opravili tudi test glasnosti. Več o tem ...

2 komentarja

Bentley med poslovnimi prenosniki

Tom's Hardware - Tak je bil naslov, ki se je pojavil na priljubljeni strani s strojno opremo -- Tom's Hardware. Ogledali so si namreč IBM Thinkpad T40, v katerem tiktaka Intel Penitum M (Centrino) procesor. Ta mlinček ima kar 1 MB drugonivojskega predpomnilnika, kar omogoča še hitrejše delovanje. GPU (Radeon 9000 PRO) je ohlajen s pomočjo heatpipe tehnologije, ki prenaša toploto do hladilnika, pod katerim leži procesor. V sebi pa nosi pošast tudi 512 MB PC2100 pomnilnika. Prenosnik se je odrezal odlično in ga priporočajo vsem, ki so zanj pripravljeni odšteti malo čez 2000 dolarjev.

0 komentarjev

Leadtek K7NCR18D

Amdmb.com - Za tole zaspano nedeljsko jutro, ki se počasi preveša v popoldan, se, ob pomanjkanju novic, prileže kakšen test. Tokrat so ga spisali na Amdmb.com, kjer so testirali že dobro poznano Leadtekovo nForce2 ploščo, K7NCR18D. Tople vode seveda ni mogoče ponovno odkriti, prav tako pa tudi test ni pokazal nekih revolucionarih odkritij. Klik!

0 komentarjev

GeForce 4 Ti4600 se poslavlja

X-Bit Labs - nVidia je danes potrdila, da bo prenehala s proizvodnjo najmočnejšega GeForce4 Titanium modela, prav tako pa naj bi se že začele pojavljati težava z dobavo starih zalog. Že prejšnji teden so se na internetu pojavili namigi, da nVidia ni sposobna dobavljati zadostne količine čipov za Ti4600, Ti4200 ter MX440 s podporo za AGP 4x, saj so se začeli preusmerjati v proizvodnjo omenjenih čipov za AGP 8x vodilo. nVidia je pojasnila, da so se za tako potezo odločili, ker Ti4600 ni zmogla konkurence Radeonu 9700, zahtevnejši kupci pa so čakali na NV30, kar je vodilo do mizerno majhne prodaje najmočnejšega GeForcea 4. Bomo videli!

6 komentarjev

Glasba za aktivne

Hardware Zone - Vsi, ki se aktivneje ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali fitnesom, se prej ali slej zavedate, da nekaj pogrešate. Teh nekaj stvari (ali pa sploh ne stvari) je precej, verjetno pa je pri vrhu glasba.

Ker je ta segment populacije, vsaj po moje, še premalo pokrit, sta se Nike in Philips odločila, da bosta predstavila paleto izdelkov. V delo so vpregli dobre designerje, saj so izdelki res lepi na pogled, od prenosnih mp3 in CD predvajalnikov, do klasičnih FM radijskih spremenikov. Cene so primerljive z ostalimi produkti, upamo lahko samo, da bodo izdelki kmalu prišli v Slovenijo.

Predogled so naredili na Hardware Zonu (stran je zdaj zelo počasna, tako da ne obupajte).

If I were you, I would skip to page 6...

5 komentarjev

RF filter na Nvidiinih karticah

Jaz - Sicer smo o tej temi na Slo-Techu razpravljali že kar nekaj časa nazaj, toda verjetno smo med tem dobili kar nekaj novih obiskovalcev, ki bi jih to lahko zanimalo. Da, spet govorim o slabih RF filtrih na (vseh?) Nvidiinih karticah, ki so lahko vzrok za slabši tekst in splošno kvaliteto slike pri višjih ločljivostih. Na tej strani boste našli vse potrebne informacije o vzrokih ter tudi predlagane modifikacije za odpravitev problema. Zahvala za to novico gre drumlinerju.

1 komentar