»

S.N.D.S

več strani - Se sprašujete, kaj bi ta silna kratica iz naslova pomenila? Sudden Northwood Death Syndrome, kar v prevodu pomeni "sindrom nenavadne smrti Northwooda". Na OC-forumih so se začela pojavljati sporočila o "sindromu" ki popolnoma onemogoči vašega northwooda, če ga navijete na frekvence, ki jih ta procesor ne prenese. Intel garantira delovanje za te procesorje samo do določene voltaže in frekvence in mu je prav vseeno za duše, ki bi rade iz Northwooda iztisnile še kak megahertz več. The Inquirer in OC-Forums

8 komentarjev

PC1066 končno "uradno" podprt v i850E

X-Bit Labs - Intel je končno najavil, da je pomnilnik PC1066 RDRAM tudi uradno podprt v naboru i850E. Kateri moduli bodo brezhibno delovali na tej platformi, si lahko pogledate na tej strani. Toda tisto pravo šele prihaja, saj se nam počasi bliža nabor Granite Bay, ki bo podpiral dvokanalno vodilo (QBM) do pomnilnika DDR SDRAM. Ali to pomeni, da se pomnilniku RDRAM zopet pišejo črni časi?

0 komentarjev

Procesorji prihajajo, cene padajo

News.com - Že v tej četrtini leta bo Intel izdal 2.8GHz Pentium4 , kasneje -v četrti četrtini (za čas počitnic in nakupovalne mrzlice) - pa še 3GHz model. S tem, ko bodo prišli na trg novi modeli, bodo starim vztrajno padale cene. 2.53GHz P4 naj bi se cena znižala za kar 63%. Tega sicer ne verjamem, toda če tako pravijo analitiki, bo moralo že držati. [:D] Prav tako bodo cene še padle tudi nižje frekvenčnim procesorjem, toda za malce manj. Datum spremembe cen pa so prestavili s 27. oktobra na 1. september. Mi pa vsi veseli, kajne?

Končno pa prihaja tudi moj omiljeni procesor, ki ga že komaj čakam - Celeron z Northwood jedrom. Najnovejši 1800MHz model je še vedno izdelan v 0,18mikronskem Willametteu, kar onemogoča dobro navijanje. Novi Northwoodi pa prinašajo vse dobre strani P4 procesorjev, s tem seveda tudi 0,13 mikronov (OC rules!). Za več informacij kliknite sem.

1 komentar

Čipovja za P4

X-Bit Labs - Na x-bit labs so naredili test čipovij za Pentium4, ki podpirajo 533 megaherčno vodilo. Za test so bili zato primerni naslednji čipseti:
- Intel 850E;
- Intel 845E;
- Intel 845G;
- SiS645DX in
- VIA P4X333.

Sicer so izpustili VIA P4X266E, toda razlog je dober: trenutno še ni matične plošče na tržišču, ki bi ta čip vsebovala. [:D] Test je precej obsežen in zelo pregleden, tako da ga priporočam vsem, ki mislite kupovati P4. Tukaj.

0 komentarjev

V ponedeljek cenejši Pentiumi 4

X-Bit Labs - V ponedeljek lahko od Intela pričakujemo pocenitev. Le-ta se bo gibala od okoli 29% za Pentiume 4 2.4 pa vse do 44% za 2.2 GHz model. Pocenili naj bi se vse izvedenke Pentiuma 4, razen najhitrejše inačice, ki tiktaka na 2.53 GHz. Zanimivo bo videti, kako se bo na to odzval AMD. Kot vemo iz preteklih izkušenj, je vsaki Intelovi pocenitvi sledila AMDjeva. Upajmo, da bo tudi tokrat tako [:D] .

25 komentarjev

Northwood B prihaja v trgovine

več strani - Intel je pred kratkim izdal nove Pentiume4, kodno imenovane Northwood B. Kot gotovo že veste, se ti procesorji ne razlikujejo bistveno od njihovih predhodnikov Northwoodov A. Razlikujejo se le po frekvenci vodila, saj novi Northwoodi sedaj uporabljajo 533 MHz vodilo (133 MHz*4), kar jim omogoča tudi do 4.2 GB/s prepustnosti. Istočasno je Intel izdal tudi posodobljen nabor i850E, ki naj bi podpiral tudi najnovejši PC1066 RDRAM, o katerem pa ni ne duha ne sluha. Novi procesorji bodo na voljo v 2.26, 2.4 in 2.53 GHz različicah. Ali bomo nove Northwoode navijali tudi tako uspešno kot stare pa bo pokazal čas. Testi: Skratka bere za celo deževno popoldne [:D].

4 komentarji

Izšel je Athlon 2100+

več strani - Danes je tudi uradno izšel novi AMD Athlon 2100+. Procesor se od ostalih Athlon XP procesorjev ne razlikuje, saj je, tako kot vsa serija, grajen v 0.18 mikronski tehnologiji izdelave. Spremenil se je edino stepping procesorja, in to iz AGOGA, katerega najdemo na 2000+ modelih, v AGOIA. To naj bi posledično pomenilo boljšo kakovost vaferja ter višjo končno frekvenco. Uradno naznanilo AMDja najdete na tej strani. Ako vas pa zanimajo testi, imate na voljo kar celo paleto renomiranih strani: PC Stats, Hot Hardware, The Tech Report, VIA Hardware, AMDMB, AnandTech, SimHQ, TekBug, 3D Velocity, strička Toma in še mnoge druge, ki bodo svoj opis podale na linijo tekom jutrišnjega dne. Moje mnenje o procesorju vas zanima, pravite? 1733 MHz sploh ni slabo, a za tako ceno ga nočem, še posebej zaradi dejstva, da nas čez dober mesec čakajo že nove 0.13 mikronske AMDjeve zverine, Thoroughbredi...

0 komentarjev

Prvi testi Northwooda

Tecchannel.de - Na nemški strani Tecchannel.de se je pojavil ekskluzivni test Pentium4 Northwood procesorja v povezavi z i845 (Brookdale) čipovjem. Kje so nemci dobili ta procesor mi ni niti najmanj jasno, toda vse kaže na to, da hre za potegavščino. Northwoodi naj bi namreč imeli 512KB L2 predpomnilnika, v njihovih testih pa je lepo razvidno, da so testirali procesor s 256KB L2 predpomnilnika. Glede na to, da je procesor na slikah res Socket478 model, lahko sklepamo le, da gre za Socket478 Willameta, ki jih bo Intel izdal v vmesnem obdobju. Zaključke testa je tako težko upoštevati, razen tistega, da je i845+PC133 SDRAM počasnejši od i850+RDRAM. To pa v bistvu že vemo .

2 komentarja