» »

S.N.D.S

S.N.D.S

več strani - Se sprašujete, kaj bi ta silna kratica iz naslova pomenila? Sudden Northwood Death Syndrome, kar v prevodu pomeni "sindrom nenavadne smrti Northwooda". Na OC-forumih so se začela pojavljati sporočila o "sindromu" ki popolnoma onemogoči vašega northwooda, če ga navijete na frekvence, ki jih ta procesor ne prenese. Intel garantira delovanje za te procesorje samo do določene voltaže in frekvence in mu je prav vseeno za duše, ki bi rade iz Northwooda iztisnile še kak megahertz več. The Inquirer in OC-Forums

8 komentarjev

bosstjann ::

ejga ti moj soimenjak vidim da si zadnje čase zelo priden z pisamjem novic

>:D

le tako naprej

San ::

Če prav razumem, potem ni možno se izognit SNDSju z dobrim hlajenjem, temveč je to lastnost 0,13 tehnologije? Kako je s tem pri AMDjih?

tha_man ::

Hm, kaj pa je to novega? Podobno kot da bi napravco narejeno za 110V priklopil na 220V - puf :)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

boštjan ::

bosstjann,sem kar priden samo se me bodo pisuni kmalu naveličali,ker kar dosti mojih novic popravijo oz.uredijo:8)

_Mortal_ ::

Kje zdej P4 stabilnost?
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

AtaStrumf ::

Ja pa Granite Bay ma tud Bug-e, tako da lahko da bo kmalu Intel manj stabilen in zanesljiv od AMD-ja :D. Sam kako to dopovedat kupcem, je pa druga stvar ;(!

Bakunin ::

To zame ni nic nenavadnega. Saj tudi motor od avta ne bi zdrzal ce bi ga kuril z metanolom ali NO2. Sicer pa vse pise v garanciji/eula. :]

Spajky ::

Dejstvo je, da je dandanašnja kompletna tehnologija čedalje bolj kompleksna in preveč potrošniško usmerjena (po uporabi odvrzi!) in čedalje bolj nezanesljiva in ne zdrži na dolgi rok in zaradi tržno-profitno tekmovalnih zahtev ni temeljito izprobana.

Kar se tiče procov na 0,13u tehnologiji, mislim, da bodo OC-erji imeli glede teh simptomov zaradi "krhkosti" tega procesa čedalje več "mrtvecev" zaradi neučakanosti maximalnega overkloka (direkt opalijo na max frekvenco in seveda višjim Vcore kot bi bilo potrebno neglede na proizvajalca!)! Jest temu pravim "preterani" proci in že pri Coppermineih (0,18u) se je začelo dogajat to /poznam nekaj primerov/, da proc čez nekaj časa ni več hotel delat stabilno pri prejšnji frekvenci in ga je bilo potrebno downclockat potem!

Moje proce sem vse res počasi (par mesecev) korak po korak OC-al in malo po malo delal Burn-in in so čez čas vsi delali višje z manj Vcore in manj obrati ventov in vsi preživeli... neučakanost pač zahteva žrtve! s čedalje tanjšo tehnologijo izdelave bo pač treba bit čedalje bolj potrpežljiv in previden!....8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socket 478

Oddelek: Kaj kupiti
251635 (1412) radiator
»

I P4 2,66 Ghz ali A Athlon2600+

Oddelek: Strojna oprema
211159 (955) Good Guy
»

PIV/prescott vprašanje

Oddelek: Navijanje
7931 (756) Tic
»

Test Pentiuma 4 2200 Mhz in AMD XP 2000+

Oddelek: Novice / Procesorji
162212 (2212) Loki
»

Intel Pentium 4 NorthWood (2.2GHz)

Oddelek: Strojna oprema
221389 (1028) Loki

Več podobnih tem