»

Radeon HD 2x00 na dolgo in široko

X-Bit Labs - Fantje z X-bit labs so pripravili obširen članek na temo nedavno predstavljenega novega Radeona. Na kar 22 straneh so najprej podrobno opisali različne nove tehnologije, uporabljene v čipu R600, si navzven ogledali kartico, njeno vezje in razporeditev elementov ter hladilni sistem. Po začetnem teoretičnem delu so seveda kartico tudi temeljito pretestirali v praksi in naredili malce bolj optimističen zaključek od večine opisovalcev do sedaj, ki so kartico precej popljuvali.

Izvorna novica.

30 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

HardOCP - Še en test. Tokrat matične plošče. Na [H]ard|OCP so včeraj dobili v roko MSIjevo matično ploščo na KT400, poimenovano KT4 Ultra-FISR, ter jo temeljito pretestirali. Plošča ni nič posebnega (razen zapeljivo rdeče barve), saj ima vse tiste standardne bonbončke, ki so značilni za novo generacijo KT400 plošč (SATA, DDR400, AGP 8x, bla, bla, bla [:D]). Klik!

Ležišče [:P]

4 komentarji

DDR400 ni več tako oddaljen

The inquirer - Da, prav ste prebrali. Čeprav pomnilnik DDR333, ki je pravi magnet za navijalce, sploh še ni tako dolgo na tržišču, je Samsung napovedal, da se nam obeta že DDR400 pomnilnik. Ta naj bi deloval pri frekvenci 200 MHz, ker pa lahko DDR SDRAM prenese dva podatka na cikel, pa naj bi efektivno deloval pri 400 MHz. Samsung zaenkrat pošilja samo primerke tega pomnilnika, in sicer Nvidii, SiS-u in Vii, hkrati pa poudarja, da tega pomnilnika ni za pričakovati pred tretjo četrtino letošnjega leta. Za podporo se nam vsekakor ni treba bati, saj izgleda, da bo pomnilnik spet prvi podprl SIS. Več tukaj.

1 komentar

Andy se poslavlja

Jaz - Žalostna novia... Zelo žalostna novica. Na BXBoardsih lahko preberete sporočilo webmasterja, Andya Drakea, v katerem sporoča, da bo BXBoards v bližnji prihodnosti prenehal z delovanjem. Mislim, da bo online skupnost s tem veliko izgubila, saj se je Andy vedno zelo trudil in pisal najbolj natančne in poglobljene teste matičnih plošč. Kaj naj rečem... BXBoards je ena izmed strani, ki me je inspirirala, da sem s Slo-Techom sploh začel in ni mi ravno vseeno, če nehajo z delovanjem . No, pa vso srečo Andy...

0 komentarjev

VC pomnilnik

BXBoards - Verjetno ste se ob branju testov matičnih plošč, ki bazirajo na VIAinih novejših čipovjih marsikdaj spraševali kaj za vraga je VCRAM, ki ga te plošče podpirajo. Andy z BXBoards strani se je odločil končno razščistiti s tem velikim vprašanjem in je pod roke vzel (sicer zelo redek) primerek tega pomnilnika ter ga temeljito pretestiral. Sintetični benchmarki (Sandra) so resda pokazali hitrejše delovanje, toda slika pri uporabi resničnih aplikacij je popolnoma drugačna. Predlagam, da si test kar ogledate!

0 komentarjev

Prvi testi Samuel2 procesorja

VIA Hardware - Na VIA Hardware so objavili prvi pogled na VIAin prihajajoču Samuel2 procesor. S tem procesorjem VIA namerava doseči 7% tržni delež, tako da bi že moral biti boljši kot propadli Samuel (AKA CyrixIII). In dejansko, Samuel2 bo izdelan v 0.15 mikronski tehnologiji, imel bo 64KB L2 predpomnilnika, delovna napetost pa se bo znižala. Na prvi pogled lepo, toda kako se zadeva obnese? Definitivno bolje, kot predhodnik, toda še vedno v 3D igrah za enako hitrim Celeronom2 precej zaostaja. Že zdaj je torej predvsem jasno, da bo procesor namenjen predvsem nezahtevnem pisarniškem delu. Če vas zadeva zanima, se test le oglejte.

0 komentarjev

Prvi test Durona 900

HardOCP - Heh, očitno je danes dan za ekskluzivnost, saj nas je zadel tudi prvi test Durona 900. Če sedaj začudeno pogledujete, naj vam zadevo razložim. Neki tip je v svojem sistemu po naključju odkril Durona 900, ki naj ga sploh ne bi kupil. Tako je v bistvu srečnež namesto pravega procesorja dobil ekskluzivni primerek procesorja, ki še sploh ni na voljo. Zakaj se take stvari nikoli ne dogajajo meni [:\\]. Kakorkoli, tip je, ne bodi len, vzel stvar v roke ter jo temeljito pretestiral in primerjal s TBirdom 900. Njegove rezultate si lahko ogledate tukaj.

1 komentar