»

Tišanje računalnika

Virtual-Underground - In še en članek nekoga, ki mu je prekipelo zaradi oglušujočega hrupa, ki so ga sposobni proizvest ventilatorji, ki hladijo vroče procesorje, da ne omenjam ventilatorjev v napajalniku in piskanja diska. Torej, članek, v katerem avtor poskuša spravit hrup računalnika, v katerem tiktaka Athlon XP 2100+, na sprejemljivo raven. Kako se je tega lotil, koliko je za to odštel in predvsem ali je bilo vredno truda (in denarja) pa izveste v članku.

3 komentarji

Vse o DDR pomnilniku

Overclockers New Zeland - Ste zbegani zaradi vseh kratic, ki se uporabljajo pri označevanju ter karakteriziranju DDR pomnilnika? Se sprašajute, če je nemara PC1600 boljši od DDR400? Če ste na zgornji vprašanji odgovorili pritrdilno, brž poklikajte na Overclockers New Zealand, kjer so spisali poučen in zanimiv članek, ki vam na kratko razloži osnove delovanja, značilnosti, označbe, karakteristike ... vašega DDR pomnilnika. Članek sicer ni nov, je pa danes posodobljen, tako da vsebuje vse najnovejše podatke in informacije o novih pomnilnikih. Klik!

0 komentarjev

Uporaba pomnilnika na grafični kartici

Slashdot - Ste slučajno uporabnik Linuxa? Ga obvladate? Se vam je po pomoti v vašem računalniku znašla grafična kartica, ki ima precej pomnilnika, za katerega pa se vam sanja ne, v kakšne namene bi ga uporabili? Če ste na vsa tri vprašanja odgovorili pritrdilno in slučajno čakate na nov izziv, ki bo samo še potrdil, da Linux obvladate kot nobeden drug, bo tale članek idealen za vas. Govori namreč o tem, kako del pomnilnika na grafični kartici preoblikovati v nekakšen zelo hiter navidezni disk, ki ga lahko uporabljate za swap, ali še kaj bolj uporabnega. Precej zanimiv članek, ki se ga splača prebrati.

5 komentarjev

Iskanje čim tišjega ohišja

OC Prices - Na OcPrices.com so stestirali ohišje, namenjeno vsem, ki vas moti hrup delujočega računalnika. Ohišje, ki ga izdeluje Noise Control, se imenuje 'whisper box' in naj bi zaustavilo kar 90% hrupa, ki ga povzroča računalnik. Vsekakor stvarca, vredna razmisleka za vse, ki vas moti hrup abaka, vendar se vam ne da ukvarjat z 101 improvizacijo preprečevanja hrupa, ki v veliki večini primerov nima želenega učinka... Test se nahaja tukaj.

0 komentarjev

Nvidia in nForce

The Register - AMD-jevi Athloni (in seveda Duroni) so se od nekdaj precej dobro prodajali, v prihodnje pa naj bi prodaja še narasla. Vzrok za večjo prodajo bo nVidiin nForce chipset, ki naj bi ga na ploščah zagledali v začetku leta 2002. Nvidia je poleg razkritja datuma začetka proizvodnje napovedala tudi precej optimistično napoved, da naj bi nForce predstavljal 10 % celotne Nvidiine prodaje. Nekaj se govori tudi o nForcu za Pentiume 4, vendar pa je celotna zadeva obtičala na nivoju pogajanj z Intelom, ki pa se še vedno niso končala (Nvidia si mora priboriti Intelovo licenco). Nekaj je bilo tudi govora o ceni samega chipseta, ki bo malce višja od...

0 komentarjev