»

Piratom težki dnevi na Švedskem

TechCrunch - Švedskim piratom se slabo piše. V državi, ki je spletu dala največje leglo torrentov The Pirate Bay in prvo piratsko stranko, se brezskrbni gusarski dnevi počasi iztekajo. Švedski ponudnik dostopa do interneta Teliasonera je pred kratkim dobil sodni poziv, ki se sklicuje na aprila sprejeti IPRED, da bodisi plača 750.000 kron kazni (72.000 evrov) bodisi posreduje imena in naslove ustanoviteljev strani Swetorrents. Ta zakon namreč predpisuje, da morajo ISP-ji posredovati kontaktne informacije nelegalnih deliteljev datotek lastnikom avtorskih pravic, če ti to zahtevajo.

Zadnjega žeblja v krsto švedskih piratov pa najverjetneje ne bodo zabila sodišča. Spotify in podobni servisi so namreč prepričali veliko množico ne tako ideološko zagretih piratov. Za 10 dolarjev mesečno lahko namreč v zadovoljivi kvaliteti (320 kbps) poslušajo, kar jim srce poželi.

Ustanovitelji The Pirate Baya so medtem uspeli privleči svoj primer do prizivnega sodišča, kjer se bodo ponovno zagovarjali, da s...

36 komentarjev

Legenda se vrača - Razer Boomslang Collector's Edition 2007

Razer blueprints - Razer je med igričarji dobro znano ime. Dobro ime so si ustvarili z miškami in podlogami za njih, pa tudi s tipkovnicami in zvočnimi karticami. Vsi izdelki so namenjeni zahtevnejšim gamerjem, podjetje si je pa tudi pridobilo precejšen ugled zaradi kvalitete in uporabnosti izdelkov.

Vse skupaj pa se je začelo leta 2000 z modelom Razer Boomslang. V težki okrogli škatli zapakirana miška ni imela optičnega senzorja, bila je velika, težka in naravnost popolna. Že takrat je bila med najnatančnejšimi miškami, kar se jih je dalo dobiti.

Po skoraj osmih letih se legenda vrača. V kovinski škatli, bo morebitni srečni kupec prejel novega Boomslanga. Podobnosti s starim modelom je v obliki, Vendar v podobnem ohišju tiči moderna tehnika. miška je po novem optična, z ločljivostjo 1800dpi ter infrardečim senzorjem, hitrim osveževalnim časom ter 32KB notranjega spomina.

Da pa svet ni popolen, skrbi omejenost izdeje. Izdelali so jih le 10.000 in to za ves svet.

Uradna stran, Ljubiteljska stran, pa...

50 komentarjev

Intel spreminja načrte

X-Bit Labs -

Intel ponovno spreminja načrte. Po tem, ko smo že pred časom poročali, da nameravajo v prihodnosti predstaviti procesorje z dvema jedroma, so si očitno premislili. Procesor kodno poimenovan Chivano se bo tako pojavil šele proti koncu leta 2005. Chivano bo v resnici dvojedrna verzija procesorja Monteico, ki ga bo Intel predstavil že leto poprej -- 2004. leta. Procesorja bosta zgrajena v 0.09-mikronski tehnologiji.

Tudi Itanium 2 se še vedno prodaja odlično, predvsem na račun velikega L3 predpomnilnika ter visokim delovnim frekvencam. To leto bodo predstavili tako še Itaniume2 s čipi Madison ter Deerfield, ki bodo tiktakali pri 1.5 GHz ter več, opremljeni pa bodo s 3-6 MB L3 predpomnilnika. O velikosti predpomnilnika ter delovnih frekvencah Chivana ter Monteica Intel zaenkrat ostaja še skrivnosten. Novica.

0 komentarjev

Test miši

Planet Modz - Na Slo-techu sicer ni navada, da bi objavljali novice o testiranju miši. Tokrat pa je šlo za kombinacijo treh razlogov, in sicer tega, da gre pa "posebno" miško, namenjeno prenosnikom, dejstva, da gre pa prvo Microsoftovo optično prenosno miško in še tretjega razloga, ki sledi na koncu.

Glede na to, da so dosedaj že vsi proizvajalci mišk v svoj nabor umestili miši za prenosnike, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo svojo odlično serijo optičnih mišk dopolnil tudi Microsoft. Tržna logika je...

0 komentarjev

Je moj glodalec zadovoljive kvalitete in/ali hitrosti?

Slo-Tech - Kot vsi vemo, je dobra in kvalitetna miš še kako pomembna pri raznih streljačinah in grafičnih programih. Tale odličen, predvsem pa zelo kratek program (cca. 80kb) vam, ko ga zaženete in premikate miško, natančno pove kolikšno odzivnost ima vaš mišon (v Hz). Samo za info: baje naj bi bil ljubitelj sira "zadovoljive" kvalitete, če doseže frekvenco nad 100 Hz, ob tem pa naj povem, da je na "testu" moj glodalec, (optični - Logitech) dosegel frekvenco samo 40 hz na ps/2 vhodu in čudovitih 151 Hz na USB vhodu. Potemtakem sem se kar prav odločil, da ga poganjam na USBju, kajne? [:D] Me pa prav zanima, kako bo z vašimi ljubljenci.

51 komentarjev