»

Na Steam prihaja lokalno oddaljeno igranje

Možnost namestitve oz. oddaljenega igranja Bastiona na Macu

vir: The Verge
The Verge - Ko so pri Valve predstavili SteamOS, so ponosno dejali, da bo na njem delovala prav vsaka igra na Steamu, če bo v hiši na voljo dovolj zmogljiv računalnik, opremljen z Windows. Nabor iger za Linux je namreč bistveno bolj omejen kot za Windows, a so se tej omejitvi nekoliko ognili z možnostjo oddaljenega lokalnega igranja, kjer igra pravzaprav teče na z Windows opremljenem domačem računalniku, prikazuje pa se na računalniku oz. konzoli s SteamOS. To kot kaže ne bo na voljo le za uporabnike SteamOS-a, saj so pri Valve povedali, da že testirajo beta različico, ki bo na voljo tudi za uporabnike običajnih Steamovih odjemalcev. Sprva se kot rečeno osredotočajo na oddaljeno igranje z računalnikov, na katerih teče Windows...

38 komentarjev

Pol milijona pohekanih spletnih strežnikov - med njimi tudi slovenski!

Zaslonski posnetek iskanja omenjene napake, pri katerem so v podjetju F-Secure občutljive podatke zabrisali, vrne kar 510.000 rezultatov

vir: F-Secure
F-Secure - Spletna strežnika Združenih narodov in britanske vlade sta zgolj kapljica v morju strežnikov, ki so podlegli SQL pomanjkljivosti. F-Secure trdi, da napaka (SQL injection) preusmeri uporabnike k zlonamernemu javascriptu na naslovih nmidahena.com, aspder.com or nihaorr1.com, ti pa potem uporabijo nov nabor lukenj (exploits), da namestijo Trojanski virus na njihove računalnike.

Brian Kerbs je napako podrobno opisal na svojem Washington Post Security Blogu, pojavil pa se je tudi seznam pomembnih spletnih strani, ki so bile pohekane. Verjetno boste opazili, da je med njimi celo www.safecanada.com - stran Kanadske državne...

39 komentarjev

Vrnitev Commodore 64

Tom's Hardware - Gotovo je med uporabniki Slo-Techa še kakšen, ki je začel svojo "kariero" z vtipkavanjem ukazov, kot so Load "$",8,1 preko rjave debele tipkovnice priključene na televizor.

In prav za take so Mammoth Toys izdelali Commodore 64 DTV. To je namreč srček Commodore 64 skrit v ohišju ene same igralne palice, ki se napaja preko štirih AA baterij in se priključi preko činč priključka na televizijski aparat. Sicer v popolnosti res ne nadoknadi tistega občutka, ko kasetar ni hotel naložiti igre, ali ko si neprijetno ugotovil da je crknila disketa, je pa več kot zadovoljiv približek za vse nostalgike, za katere emulator na računalniku ni tisto pravo. Na Tom's Hardware so zadevico preizkusili in...

25 komentarjev

Anatomija ventilatorja

Extreme Cooling - Za konec pa še malce bolj zabavna tema, ki bo gotovo sedla vsem tistim, ki radi sesujejo in odprejo vse, kar se premika, brni ali kaže kakšne druge znake življenja. Neki zanesenjak se je namreč odločil, da vesoljnemu ljudstvu pokaže, kako izgledajo ventilatorji v notranjosti. Če ste torej tech freak in vas zanima, kako stvari izgledajo pod črno plastiko, a se vam ne zdi vredno vlagati energije v naporno odpiranje ventilatorja, potem ne kaže drugega, kot da se odpravite na to stran. Pa veliko užitkov, pri duhovnem hranjenju [:D].

4 komentarji

GeForce4 -> Quadro4

NvNews - Med našimi bralci se bo zagotovo našlo kar nekaj zanesenjakov, ki se je spravilo svoje GeForce 2/2 MX predelati v različice Quadro, Spreminjanje je na prvi pogled zelo preprosto, vendar pa zahteva kar nekaj ročnih spretnosti. Ker pa so časi GeForcev 2 in 3 že daleč zadaj, pa bo mogoče koga zanimal članek o tem, kako GeForca 4 s pomočjo uporčkov prepričati, da se vede kot Quadro 4. Vse potrebne korake, od flashanja BIOS-a in nadgrajevanja gonilnikov in zoprnega spajkanja, najdete na Tech-Junkie. Ker pa fantje na tej strani niso hoteli zaostajati za X-bit labsi, ki so modifikacijo opravili že kar precej pred njimi, so napisali še primerjavo običajnih GeForce 4 in Quadro 4 kartic v igrah in posebnih grafičnih programih. Rezultat primerjave najbrž že veste, če pa ne, pa KLIK![;)]

3 komentarji

Plagiator 2: Komodor 2 na 6

Vnunet - Torej, če lahko spravimo spletni strežnik v plastične in trdoglave lego kocke, zakaj ne bi enakega programčka spravili še na stare sive Commodorje 64? Iii, nekaj zanesenjakom je to uspelo. Še več: ne le to, da so morali sami poskrbeti za neobstoječ omrežni adapter, poleg http hudiča (torej, http daemon :]) so v splet pošiljali še "AudioStream" neposredno iz kasetnega predvajala. Kli64k!

1 komentar

Smrt

Guru 3D - No, to je pa žalostna in zaskrbljujoča novica. Na Tajskem je nek moški umrl zaradi prekomernega igranja Counter Strike-a. Tu ne gre za 80 letnega dedija, ki bi izdahnil začudenja nad Steyr Aug puško, ampak 22 letnega računalniškega zanesenjaka, ki je cel dan (s tem mislim 24 ur) preživel pred računalnikom in igral CS v cyber cafeju. Ker ga je 24 ur stalnega umiranja v igri in groznega laga tako znerviralo, je ubogi človek doživel infarkt! Odpeljali so ga v bolnišnico, a zaman. Bil je že mrtev.
Eden izmed tajskih časopisov, ki so objavili zgodbo, poroča, da v nekaterih zelo popularnih Tajskih cyber cafejih ponujajo zraven plastenke vode tudi tabletko amfiteminov, ki držijo igralca pokonci dlje. Torej... minuto tišine prosim za ubogega CS fanatika. Slava mu!

10 komentarjev

ISDN tweakanje

3D SPOTLIGHT - Kar dolgo je že od tega od kar je Telekom začel agresivno oglaševati svoj ISDN paket, ki naj bi koristil tistim, ki so obupali nad pregovorno dobrim analognim linijam, ki so bile mala malica za kolikor tolikor sposoben modem. In glej ga vraga, ISDN se je dodobra razpasel po slovenskih domovih, pa tudi marsikateri zanesenjak se je odločil za enega izmed paketov. Ljudje so živeli srečno in spokojno (odmislimo visoke račune, ki so jih "razveseljevali" vsak konec meseca), dokler niso ugotovili, da bi lahko iztržili več. Če hočete svojo ISDN linijo izkoristiti do konca, potem je rešitev samo tweakanje (če kdo ve kako lepo slovensko sopomenko, naj mi sporoči). Vendar kako? Odgovor boste našli na 3DSpotlight.

3 komentarji

ABITove DDR matične plošče

X-Bit Labs - ABIT bo po vsej verjetnosti kaj kmalu najavil dve DDR matični plošči in se tako pridružil široki paleti proizvajalcev, ki so to že storili. Nadvse presenetljivo je, da gre za izdelka namenjena OEM tržišču, tako da ne bosta najbolj namenjena nam zanesenjakom. Pa si poglejmo:
  • KG-20:MicroATX plošča, zasnovana okoli AMD760 čipovja za SocketA procesorje. Podpirala bo 200/266MHz FSB ter do 2GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa v dveh DIMM režah. Poleg tega bo na plošči še 3 PCI, 1 AGP 4x in 1 CNR reža...
  • VR-20:Različica zgornje plošče, namenjena Intelovim FC-PGA procesorjem okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. V dve DIMM reži boste lahko vtaknili do 3GB DDR SDRAMa, druge razširitvene zmožnosti pa so popolnoma enake zgornji plošči.

0 komentarjev