»

Resnična resničnost: Avtomobili in računalniki

Slo-Tech - V torek (danes) 8. maja ob 18.00 na prvem programu TV Slovenija nikar ne prezrite Resnične resničnosti. Tokrat bo beseda tekla o povezavi sveta bitov in bajtov s svetom motornega olja.

Gost v oddaji bo Žiga Colja, ki v Tistega lepega popoldneva pripravlja rubriko o štirikolesnikih Osmi potnik. Govorili bomo o navigaciji v avtomobilih, pa o svetu zabave, ki ni več rezerviran zgolj za zadnje sedeže in še čem.

Prikazali bomo tudi malce nekonvencionalne načine zaščite proti kraji in se namerno izgubili nekje v naši deželi. Manjkala ne bo niti Kaja s spletnimi stranmi, seveda na temo navigacije in avtoakustike. V kolikor ste katero od prejšnjih oddaj zamudili ali pa nameravate kakšno od prihodnjih pa vam je na voljo video arhiv.

Pridirkajte pred televizorje, danes ob 18.00!

19 komentarjev

Resničnost: Tehnologije seksa

Slo-Tech - Danes (torek) ob 18.00 vas vabimo na prvi program TV Slovenija k ogledu oddaje Resnična resničnost. Tokrat se bomo ukvarjali s prepletanjem tehnologij in spolnosti. Gost v studiu bo znani publicist Max Modic.

"Sex" je najbolj iskana beseda na spletnih iskalnikih, a le malokrat se razpravlja o tem kako zelo je prepleten z digitalnimi tehnologijami. Pokazali bomo igrače (za odrasle), ki jih je mogoče krmiliti preko interneta kadar sta partnerja daleč drug od drugega. Ker pa se jih ne dobi v naših trgovinah smo dodali še kotiček "naredi si sam".

Pa o seksu v virtualnih svetovih, o problemih z...

32 komentarjev

Resničnost: radio, televizija, internet

Slo-Tech - Vabimo vas k ogledu Resnične resničnosti, ki bo na sporedu danes ob 18.00 na prvem programu nacionalke.

Poglobili smo se v gledanje radia in poslušanje televizije prek interneta. Zakaj ni športnih prenosov? Zakaj je kvaliteta slike slaba? Bomo plačevali RTV-prispevek tudi za računalnike? Vse to smo povprašali vodjo multimedijskega centra Zvezdana Martiča (ki je nekoč vodil tudi Resničnost). Pogledali pa smo si tudi najnovejše tehnologije, ki jih preizkušajo v tujini.

Gašper bo pokazal, kako si na disk posneti tiste pretočne vsebine, ki naj bi to onemogočale. Izvedeli pa smo tudi, da RTV Slovenija že ponuja P2P-streaming prvega programa.

Na sliki: Pretočne vsebine à la Gašper. Vidite...

13 komentarjev

Dogodek Študent je Car - v Ljubljani

Microsoft - V torek, 5.4.2005, od 16.30 naprej, bo v predavalnici P1 na Fakulteti za Računalništvo in Informatiko nov dogodek "Študent je Car". Tokratni dogodek bo zagotovo eden izmed najzanimivejših, saj bodo predstavljeni najpomembnejši Microsoftovi izdelki, ki izzidejo letos, predavatelji so pa redni gostje najpomembnejših IT dogodkov pri nas (NT konferenca, ...).

Seveda ne bo manjkalo nagrad in na koncu še pic [:D]

Program srečanja:
16.30 – 17.15 Novosti v Microsoft Visual Studio 2005 , Luka Debeljak, Microsoft
17.15 – 18.00 Storitveno usmerjene arhitekture , Matevž Gačnik, Gama System
18.00 – 18.30 Novosti v Microsoft SQL Server 2005 , Matjaž Perpar, Microsoft
18.30 – 18.45 Odmor
18.45 – 19.30 Predstavitev Microsoftovega ogrodja ASP.NET 2.0 , Dušan Zupančič, Kompas Xnet
19.30 – 20.15 Testno usmerjen razvoj , Denis Giacomelli, Premisa
20.15 – 21.00 Druženje ob pici in pijači [:D]

Prijava je brezplačna, prijavite se pa na:
http://www.microsoft.com/slovenija/StudentJeCar...

63 komentarjev

Mozilla - udoben internet

Kiberpipa - Če ste med brskanjem po internetu kdaj naleteli na kakšno okno, ki se je odprlo kar samo od sebe in vas povabilo na obisk kazina, in če ste med branjem e-pošte dobili pozdrave od Muse Mohammeda iz Nigerije, pa vas vse to niti za trenutek ni spravilo v slabo voljo, potem vam ni potrebno nadaljevati z branjem. Če pa želite poskusiti udoben internet in ga sploh zares spoznati, vzemite rdečo tabletko.

Prihodnji torek, 11. novembra 2003, ob 18.00 se bomo na predavanju v Kiberpipi soočili z Mozillo. To je zbirka zmogljive internetne programske opreme, ki vključuje odličen spletni brskalnik, odjemalca za elektronsko pošto in branje novic, urejevalnik spletnih strani ter orodje za spletni klepet. Deluje v okoljih Windows, Linux, MacOS in mnogih drugih, njena izvorna koda pa je prosto dostopna. Glavne odlike Mozille so brskanje z zavihki, varovanje pred nadležnimi oglasi in virusi, nadzor odpadne pošte ...

Vljudno vabljeni!

9 komentarjev

Animeji v retrovizorju

Animeslovenija - Letošnji april bo klub Retrovizor že tretjič odprl vrata animejskim navdušencem, da si lahko na velikem platnu pogledamo izdelke, ki jih naši kinematografi pač ne mislijo odkupiti.
Spored:
  • nedelja, 14. april - 18.00: Moj sosed Totoro - Tonari no Totoro
  • nedelja, 21. april - 18.00: Slayers - Slayers, the Motion Picture.
  • nedelja, 28. april - 18.00: Blood
Vstop prost. Vljudno vabljeni! Podrobnosti si lahko preberete na domači strani Animeslovenija.

2 komentarja