»

Service Pack 2 za Windows XP bo zamudil

več strani -

Microsoft je včeraj obvestil medije, da drugega servisnega paketa popravkov za Windows XP, ki bi moral iziti v prvi polovici letošnjega leta, ne bo vsaj še tri mesece. Neuradne informacije so, da naj bi servisni paket za izšel konec julija in ne junija, kakor je Microsoft prvotno načtoval. Izdali so že eno nekončno verzijo (release candidate), pred izidom uradne verzije pa bodo vsaj še eno.

Novi servisni paket bo prinesel veliko varnostnih popravkov in nekaj dodatnih funkcij, med katerimi velja omeniti možnost blokiranja reklam med brskanjem po internetu (pop-up blocker) in privzetno izključen servis Windows Messenger, kar smo doslej najbolj pogrešali. Neowin in News.com poročata.

13 komentarjev

Sony odpušča

News.com - Pri Sonyju ocenjujejo, da imajo 20.000 zaposlenih preveč, zato bodo kmalu sledila odpuščanja Sonyjevih zaposlenih po celem svetu. 20.000 uslužbencev znaša "nesrečnih" 13 %, razlog pa je upad prodaje in s tem zmanjšanje dobička. Menda niso prodali dovolj PlayStationov 2 in premalo Trinitron televizorjev, samo prestrukturiranje pa jih bo stalo 3,09 milijarde dolarjev. News.com

Le koliko televizorjev bi dobil za to ceno?

10 komentarjev

AMD bo izdelal superračunalnik na zahtevo Kitajske

News.com - AMD in Kitajska sta podpisala pogodobi o sodelovanju pri izdelavi superračunalnika, ki bo deloval z najnovejšimi AMD-jevimi procesorji Opteron. Ker pa sta tu bistvenega pomena, kar se operacijskega sistema tiče, stabilnost in kompatibilnost s 64-bitnimi procesorji, so izbrali za delovanje kitajsko distribucijo Linuxa. Ta računalnik naj bi po navedbah News.com postal tretji najhitrejši računalnik na zemeljskem obličju. Več informacij o tem projektu si lahko preberete tu.

5 komentarjev

BonziBuddy na sodišču

The Register - Da, našli so se korajžni, ki tožijo izdelovalce oz. tržitelje namiznega hrčka, BonziBuddya.

Verjetno ste že naleteli na kakšno stran, kjer se vam je prikazalo oglaševalsko okno, ki je bilo na moč podobno Windows oknom, ki prikazujejo sistemska sporočila. Tej tehniki se strokovno reče FUI -- Fake User Interface ter je v svetu spletnega oglaševanja zelo uporabljana.

Po besedah tožnikov naj bi podjetje tako z ukano na svojo stran (ki sicer spada med najbolj obiskane na internetu; le zakaj?) privabilo milijone ljudi ter jih s tem zmotilo pri njihovem delu oz. surfanju po .netu [>:D]. BonziBuggy, be gone.

5 komentarjev

Power Down Protector

MODTHEBOX - Skoraj sigurno ste kdaj po dokaj dolgi (ali zelo agresivni [:D] ) vožnji z avtomobilom na hitro parkirali pred kakšno gostilno ali pred vašim domom, avtomobil zaklenili in odšli. Verjetno ste takrat zaslišali močno tuljenje ventilatorjev, ki so pihali na mašino, da se le-ta ne bi pregrela.
No, na enakem principu in z enako namembnostjo deluje tudi PCModsov Power Down Protector. Nanj enostavno priključite dva ventilatorja (max 12W vsak) in ko ugasnete računalo se tista dva ventilatorja še do 10 minut vrtita in še naprej hladita posamezne komponente. Test zanimive, a pogojno uporabne naprave si preberite na Modthebox.

2 komentarja

PlajŠtacjon 3 in procesor "Celica"

News.com - IBM, Toshiba in Sony skupaj razvijajo zelo skrivnostni procesor poimenovan "Cell". Sicer še ne vedo čisto točno, kaj bodo počeli z njim, toda veliko je možnosti, da ga bodo privijačili v PlayStation3, dele tehnologije pa bo IBM porabil za svoje nove serverske izdelke.

Ravnokar so zaključili postopek inženiringa in načrtovanja ter preverjanja, sedaj pa so zadevo predali inžinirjem, ki bodo izdelali testne primerke. News.com.

12 komentarjev

AD wars

CNet - Eh, že tako nam gredo na jetra vse te pop-up reklame ter pasice, potem se ti pa še najdejo programčki, ki one, 'prave' reklame, kot jih zahteva spletna stran, povozijo s svojimi.

Ravno zaradi tega se tožita potjetji Gator (izdelovalec programja za shranjevanje osebnih podatkov in gesel ter njih hitro vnašanje v spletne obrazce) ter IAB, ki zastopa več oglaševalskih podjetij in spletnih strani. Klik tukaj!

Pravici na ljubo, se mi taka dejavnost preprosto gnusi. No, saj ne rečem - živimo v kapitalistični družbi (ok, 'soialno-kapitalistično', v narekovajih) kjer nam gre za denar. Avtor članka je prav tako navedel dobro primerjavo - to je tako, kot bi pred vašim poštnim nabiralnikom prestregli revijo Times ter zadnjo stran prelepili z 'našim' oglasom. No, po drugi strani pa se odvetniki Gatorja zagovarjajo, da je med inštalacijo uporabnik obveščen, da bo 'Gator prikazoval oglase glede na uporabnikove navade'. Pih! Klik....

3 komentarji