»

Apple domnevno razmišlja o 24-bitnih avdio datotekah na iTunes

PC Pro - Apple se z založniki dogovarja, da bi na iTunes ponudili glasbene datoteke, ki so zapisane s 24 biti in vzorčene s 96 kHz. Trenutno prodajajo datoteke, ki so zapisane s 16 biti in vzorčene s 44,1 kHz (CD-kakovost). Podobno je Apple že leta 2007 nadomestil datoteke s 128 kbps z AAC-datotekami z 256 kbps brez DRM-ja.

Odgovor na vprašanje, zakaj bi kdo sploh ponujal datoteke tako visoke kakovosti, če pa razlike na cenenih predvajalnikih ne moremo zaznati, je sila preprost. Leta 2007 je Apple za nadgradnjo zbirke na kakovostnejši format zaračunal 20 centov na skladbo in nadgradnja tudi tokrat ne bo brezplačna.

Ali je razlika med 16 in 24 biti slišna, je večni spor. Na internetu najdete nešteto strani, ki...

72 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

Creative Labs Audigy 2

G3D - Audigy2 se imenuje Creativeova najnovejša zvočna kartica, katere test nam naš vrli admin alien-w še dolguje. [:D] No, danes se je na internetu pojavil nov test, ki je tokrat nastal pod peresom (oz. tipkovnico) pisca na Gaming in 3D. Kartico, vredno 130 ameriških zelencev, so si pogledali z vseh možnih kotov ter ji prisodili oceno 87 odstotkov. Zakaj? Zato ...

1 komentar

Še en komplet za vodno hlajenje

MODTHEBOX - Tukaj si lahko ogledate test še enega 'plug'n'play' kompleta za vodno hlajenje. Zadeva se prodaja za ceno pod 100 ameriških zelencev, tako da bo kar pravšnja za vse začetnike v svetu vodnega hlajenja. Vendar ima komplet tudi svoje napake - katere, si pa le preberite tukaj.

Sam sem sicer mnenja, da je nekako bolje, če si sam narediš sistem, ki je prikrojen tvojemu računalu. Vendar je za nekoga, ki šele vstopa v svet vodnega hlajenja, en takle komplet kot nalašč.

1 komentar

Creative Labs MuVo: Dva v enem

Tom's Hardware - Creative Labs je izdelal zelo zanimiv MP3 predvajalnik. Napravica namreč za skladiščenje teh datotekic uporablja USB vtič, ki se preprosto (v Windowsih XP in ME ne potrebujete gonilnikov) vtakne v pripadajočo režo in že lahko nanj pretakamo MP3je. Za napajanje skrbi navadna AAA baterija, ki zadošča za 10-urno poslušanje glasbe. Napravica se lahko pohvali tudi z dokaj dobro kvaliteto zvoka, majhno težo, poleg MP3jev pa je sposobna predvajati še tip WMA.

Za slabih 150 dolarjev torej dobimo MP3 in WMA igralnik ter paličico s 64 megabajti pomnilnika. Kmalu lahko pričakujemo tudi inačico z 128 MB prostora. Ni slabo, upajmo le da se bodo slovenski uvozniki zmigali in zadevo pripeljali tudi v našo podalpsko deželico. Do takrat pa klik!

5 komentarjev

Test SB Extigy

Hexus - Ne bom govoril na dolgo. Vsi vemo, da je kartica dobra - zelo dobra, če smo bolj natančni. Na tem naslovu se nahaja naš test, katerega je spisal alien-w in v katerem podrobno spoznamo kartico, tukaj pa si lahko neke vrste "hitri ogled" kartice preberejo tisti, katere bolj zanimajo le dejstva in ne branje daljšega teksta. Zadeva je preizkuševalca dokaj impresionirala in je bil nad zvočno kartico kar navdušen. Pa kaj bi vam pravil, saj to gotovo že veste [:D].

0 komentarjev

Test aluminijastega ohišja

Viper's Lair - Na Viper's Lair so stestirali Lain-Lijevo "Black Pearl" ohišje. Le-to je črne barve, kot posebnost pa naj poleg aluminijaste kakovosti ter robustnosti omenim še modro diodo, ki kaže status prižganosti računala (sicer nič posebnega, a še vedno prava redkost v ohišjih serijske proizvodnje). Ohišje stane 149 ameriških zelencev, kar je nekako podobno našim cenam aluminijastih hišk, več podatkov pa v samem testu!

1 komentar