»

Napad na bančne kartice in morebitna revizija v preiskavi

ZDNet - Pretekli teden smo poročali, da so raziskovalci s Cambridgea odkrili napako v sistemu avtentikacije plačil z bančnimi karticami, saj je mogoče z napadom MITM ukaniti terminal in zaobiti potrebo po vnosu pravilnega PIN-a. Kot poroča ZDNet UK, EMVCo, ki postavlja standarde za kartično poslovanje in je v solasti American Express, JCB, MasterCard in Vise, je napovedal, da bodo članek in napada preučili in ocenili potrebne spremembe. Prav tako bodo incident preiskali v podjetjih, ki skrbijo za plačilne sisteme. Tako je MasterCard že potrdil, da standard EMV redno preverjajo in da bodo v sodelovanju z drugimi podjetji poskrbeli, da bo poslovanje varno. Profesor Ross Anderson iz Cambridgea...

13 komentarjev

Test iPoda Shuffle druge generacije

Digital Trends - Pred nekaj tedni je Apple med ostalim posodobil tudi najmanjšega predstavnika linije iPodov, model Shuffle. Že tako majhna žverca je postala še manjša, izboljšan pa naj bi bil tudi čas predvajanja. Od napovedi do dejanske dobavljivosti je sicer preteklo nekaj časa, a sedaj je izdelek tu in to so s testom obeležili ustvarjalci strani Digital Trends. Zadovoljile so jih njegove dimenzije, pregovorno kakovosten zvok in relativno nizka cena, pokritizirali pa so priložene slušalke (pri vseh ostalih iPodih so bile posodobljene) in dejstvo, da je možno nov Shuffle na računalnik priključiti samo s pomočjo priloženega podnožja. Na koncu so mu prisolili oceno 8/10, o čemer se lahko prepričate tudi sami.

18 komentarjev

Lian-Li PC-G50

Slo-Tech - Lian-Li je eden najbolj znanih proizvajalcev ohišij, njegovi izdelki pa dosegajo visoke ocene predvsem zaradi očesu prijaznega minimalističnega dizajna in precizne izdelave. XYZ Computing se je lotil enega njihovih značilnih aluminijastih modelov z imenom PC-G50. Ohišje je majhnega formata (mini tower), vključuje pa podoben koncept vgradnje komponent, kot smo ga omenili nekaj dni nazaj v novici o ohišju Sunbeamtech Zorro -- vse je zaradi boljšega hlajenja obrnjeno na glavo. Opisovalci so bili navdušeni nad kvaliteto izdelave, efektivnim hlajenjem in relativno nizko ceno, zmotila pa sta jih pomanjkanje prostora za...

9 komentarjev

FireApple

The Register - Kratka: Apple, znan tudi kot eden najbolj zagretih podpornikov protokola FireWire (IEEE 1394), namenjeneu hitremu prinašanju podatkov (predvsem gibljivega slikovja), je prevzel podjetje Zayante. Slednjega so ustanovili sami stvarci omenjenega protokola, podjetje pa se je ukvarjalo z načrtovanjem silicijevih župic (torej čipovja) ter programja. Podrobnosti o transakciji niso znane, kar daje misliti na relativno nizko ceno.

0 komentarjev

Sony-ev DVD-R/W

CDR-Info - Sony po najnovejših novicah izdeluje tudi DVD-R/W enote z imenom PCVA-DRW1 . Enota podpira: 2x DVD-R, 1x DVD-RW, 6x DVD-ROM, 8x CD-R, 4x CD-RW in 24x branje CD. Kar lep kupček lastnosti, kajne? Enota je zunanja (glej sliko) in z njo lahko komunicirate preko OgnjeneŽiceTM (FireWire (IEEE1394)). Malo za šalo: kaj več si lahko preberete tule.

2 komentarja

Emmy-a za OgnjenoŽico

Slo-Tech - Novico nam je poslal Žiga Dolhar.

Večini vam je verjetno znan izraz "FireWire", drugače znan pod imenom IEEE 1394. Gre za izjemno hitro vodilo (torej za razliko od kontrolerja lahko nanj obesimo sila različnih si naprav), dandanes uporabljano predvsem (ne pa zgolj) v namene pretakanja videa med kamero in računalnikom. S svojimi 400 Mbps (torej 50 megabajtov na sekundo) je bil lahko še do danes nepredstavljivo hiter, vendar pa bo lahko za potrebe zahtevnejših uporabnikov kmalu postal prepočasen. No, tako hudo sicer še ni, a je vseeno lepo slišati, da Apple-ovi inženirji že končujejo novo vodilo, ne-domiselno imenovano IEEE 1394.b. IEEE 1394.b predstavlja nujen korak naprej v hitrosti (800 Mbps) tudi glede na tekmece - USB 2, ki ga bo, mimogrede, Microsoft v prihajajočih Oknih podprl preko 'dodatnih gonilnikov', bo sposoben 480 Mbps, bil naj bi pa tudi cenejši. Na ZDNet-u so pripravili mnogo zanimivega branja na to temo (ter tudi samo zgodovino FireWire-a). Več o tem tu.
Še...

3 komentarji

Yamaha CRW2200 - 20/10/40

CDR-Info - Yamaha je napovedala predstavitev novega pekača, ki bo zmožen CDje zapeči pri 20× hitrosti. Predstavitev je napovedana za CeBit 2001 v Hanovru. Nova Yamaha podpira SafeBurn, Yamahino različico BurnProofa. Napovedana je v petih različicah. Vgradni ATAPI in SCSI-3 različici ter zunanje SCSI-3, USB 2.0 in FireWire (IEEE1394) različice. Malo daljšo predstavitev si lahko preberete tukaj.

4 komentarji