» »

Sunbeamtech Zorro

Sunbeamtech Zorro

BigBruin - Na področju računalniških ohišij primanjkuje inovativnosti -- standarden razpored komponent šteje že dosti let, novejši izdelki pa ga delajo zgolj bolj dostopnega (kletke za diske, tirnice za pogone, pladenj za matično ploščo...), a revolucionarnih sprememb v konceptu ni in ni. Intel je nekaj let nazaj sicer poskušal z BTX-om, ki pa je generalno gledano kljub temu, da je bil dobro zastavljen, požel ravno toliko uspeha kot istoimenski Tomosov model.

A vendar se svetle izjeme vedno najdejo, številni proizvajalci so prednosti BTX postavitve komponent analizirali in jih poskušali udejanjiti v običajnih ATX ohišjih, eden med njimi je tudi Sunbeamtech s svojim ohišjem Zorro. Mesta za komponente so v opisanem izdelku obrnjena na glavo, matična plošča je tako nameščena na nasprotni stranici, napajalnik je namesto na vrhu ohišja svoje mesto našel na dnu in tako dalje. Stran BigBruin je praktično ohišje, ki vizualno sicer ne izstopa najbolj, dobila na test in mu prisolila uradno priporočilo.

10 komentarjev

;-) ::

In je tud kaj efekta v tem?:\ Sploh nevem zakaj je to novica? Veste kok ohišij so si ljudje zmodali da majo vse drgač obrneno pa ni novice:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Dragi ::

Mljask, sem se spraševal kdaj se bo katero podjetje spomnilo in serijsko začelo izdelovati BTX ohišja. Do sedaj je bilo vse narediti ročno. Prednosti so pa znatne, ob boljšega hlajenja, boljše postavitve elementov, da ne omenim kako COOL si pol. :D

desperados ::

Pravzaprav je najbrž dosti tiše če je napajalnik na dnu, pa tudi manj moti če kaj notri v škatlo pogledaš, ne vem zakaj se ni nihče (komercialno) tega prej spomnil.

krho ::

Ja tole je pa res ultra uporabno, ker se topel zrak spušča.:\
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

desperados ::

No pol lahko pa levičarji laže šravfajo po drobovini računalnika:)

StajercSSS ::

Hehe :D

Zaj še samo mormo luft obrnit,da se bo topel zrak spuščal,pa bo to ohišje 1A. :P
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Matwic ::

Lian Li ohisja imajo dober pretok zraka in napajalnik na dnu ze kar nekaj casa.

Je pa res, da so Lian Li ohisja 120 Eur in navzgor, ce bo tole ohisje stalo samo $60 tudi v nasi okolici, bo pa tole kar priporoceno za kupit. Sicer mu do popolnosti manjka, odstranljiva kletka za diske in drugacen, tisji sistem pritrjevanja le njih...no za 10.000 jurjev se ne bomo pritozevali. Se posebej ne, ce je v ceno res vstet se 450W napajalnik.

Trdi ::

Ja, saj ni fora, kje je napajalnik, ampak tista draga Lian Li ohišja, kjer je napajalnik spodaj, jih imajo v kletkah. Napajalnik je zelo konkretno ločen od preostalega ohišja in sam izloča vso toploto (lahko tudi ob pomoči venta zadaj, ki se vklopi, če je temperatura v kletki previsoka. Testi so pokazali, da tako napajalnik ne prispeva k temperaturi v ohišju, kar je pač vredno svojega denarja.
Trdota d.o.o.

Gjera ::

Rahlo offtopic. Ne spomnim se da bi Tomos imel kakšen model z imenom BTX.
Najverjetneje si se zmotil in oženil modela BT in CTX (TA ni bil kaj prida komercialno uspešen), kar pa sploh ni napačna ideja. :)
Seveda 15 let nazaj.

In v čem je prednost če daš stranico z matično ploščo na drugo stran? A je to samo zaradi tega ker je napajalnik spodaj in je tako zraven istega dela matične kot bi bil, če bi bila matična na 'pravi' stranici in napajalnik zgoraj?

Matwic ::

No zame bi blo to dobro, ker bi mi olajsajo dostop do notranjosti. Drugace pa ni razlike, kje je stranica, napajalnik je lahko spodaj v vsakem primeru.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prisrčen nb kuler

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71373 (1100) burkiburke
»

Polterabajtni diski že na voljo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
517640 (6380) Matev
»

DFI Lanparty nF4 pod termogledom

Oddelek: Novice / Matične plošče
173436 (2905) LittleDevil
»

Thermalright XP-90 Cooler raketa.

Oddelek: Strojna oprema
51154 (1024) RC14
»

VGA cooler

Oddelek: Kaj kupiti
191246 (1005) Vikking

Več podobnih tem