»

Sony predstavil PSP Go

Sony PSP Go

vir: CNet
CNet - Sony bo v sklopu sejma E3 (Electronic Entertainment Expo), ki se jutri začenja v Los Angelesu, predstavil svojo novo prenosno konzolo Sony PSP Go, a so informacije že pricurljale na splet. Gre za Qore video posnetek, kjer več o PSP Go pove John Koller, direktor marketinga za strojno opremo v Sonyju.

PSP Go bo imel 3,8-palčni zaslon, torej pol inče manj od prejšnjih modelov, hkrati pa bo 43 odstotkov lažji od predhodnika PSP 3000. Imel bo 16 GB vgrajenega flash pomnilnika, ki bo razširljiv z režo Memory Stick Micro. UMD-ja (Universal Media Disc) ne bo. Tipke za nadzor bodo podobne kot v prejšnjih modelih, le razporeditev bo nekoliko spremenjena. Omenimo še brezžično povezljivost (Wi-Fi in Bluetooth), podporo za glasbo, video posnetke in fotografije ter...

23 komentarjev

Saj ni res, pa je

Slashdot - Čez Lužo ponovno presenečajo. V Los Angelesu so tokrat vsi izdelovalci in prodajalci računalniške opreme dobili zanimivo zahtevo ISD-ja, v kateri jim zaradi kulturne pestrosti in občutljivosti Los Angelesa prepovedujejo uporabo terminov master/slave (gospodar/suženj) za označevanje nadrejenih in podrejenih naprav v računalništvu. Vsa stvar preverjeno ni šala, saj so pri Snopes.com celotno zgodbo preverili pri oblasteh, ki so potrdile, da je mišljena povsem resno. Snopes.com, Slashdot.

14 komentarjev

Streljanje po Counter Strike turnirju

Heise - Oblasti v Los Angelesu razmišljajo o uvedbi strožjega nadzora nad internet kafiči, saj naj bi po Counter Strike turnirju v njihovem malem mestu prišlo do streljanja. V njega je bilo vključenih kar 8 mladeničev, eden njih pa je bil ranjen v nogo. Podobne razprave potekajo tudi v Nemčiji, zaslugo za to pa ima mladenič z Erfurtske gimnazije, ki je storil samomorilski napad. Naključje -- bil je vneti igralec Counter Strika. Klik!

14 komentarjev

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja

The Renewed Beauty Of Slo-Tech's Design

Slo-Tech - As I am wishing you a beautiful morning of the first April day, I am also here to tell you an orgasmically enthusiasting news, you all will be affected from. My name is Vivian Banks, I come from Los Angeles, CA and from today onwards I am the newly appointed editor in chief of the cutest Slovenian site, Slo-Tech. I am sorry for not mastering Slovene, but I can promise to the name of my favourite goddess, Pandora, that I shall learn it by the end of this year. Dobro jutro! 0:) So that you shall remain untroubled with my english cuteness, I have appointed two very cute translators, who are originally from Zagreb, but master your language. At least so they say. So, I hope you shall enjoy your beautiful stay as I shall try to lead this site into extasy.
----
Međtem ko vam želim prećudovito jutro prvog aprilskog dne, jaz sam tudi tukaj da vam povedam eno orgazmično entuziatično novico, od koje boste vsi afektani. Moje ime je Vivian Banks in prihajam iz Los Angelesa iz Kalifornije. Sem...

71 komentarjev