»

Igre med poukom

Daily Tech - Ameriški univerzitetni profesor David Williamson Shaffer, strokovnjak na področju pedagogike, pravi, da so trenutne učne metode, ki jih prakticirajo v ZDA, zastarele. Po njegovem mnenju so bile oblikovane v času industrijske revolucije in se od takrat niso bistveno spremenile, tako da bi jih bilo treba bistveno posodobiti, da bi se skladale z informacijsko dobo, v kateri živimo.

Med drugim predlaga, da bi naj študentom med predavanji dovolili uporabo interneta, IM-ja in iPodov ter celo igranje izobraževalnih iger. Trenutna oblika učenja naj bi otroke pripravila predvsem na delo v standardnih, zacementiranih okvirih, kar pa je velika slabost na delovnih mestih, ki zahtevajo dosti inovativnosti. Tudi vi googlate med predavanji?

39 komentarjev

AMD z novimi hladilniki

X-Bit Labs - Široko znano dejstvo je, da prihajajo Intelovi BOX-procesorji z enimi najkvalitetnejših hladilnikov, medtem ko so v nasprotnem taboru pred kratkim s prodajo BOX-inačic s priloženimi hladilnimi telesi šele pričeli. Ta so seveda hudo neprimerna za navijanje. A stvari se obračajo na bolje, saj so v AMD-jevi tovarni v Sunnyvalu danes objavili, da bodo odslej priloženi hladilniki kvalitetnejši. Obetajo se nam naslednje spremembe:
  • tišji ventilator s t. i. 2 ball bearing dizajnom, ki bo proizvedel maksimalno 34 dBA zvoka,
  • večji delež bakra in ostalih visoko toplotno prevodnih materialov v samem jedru hladilnika,
  • varnejši sistem pritrjevanja s šestimi in ne več z dvema zatičema,
  • manjša masa, ki bo odslej pod 300 grami.
Informacij o datumu, kdaj bodo novi hladilniki krenili v promet, še ni. Upajmo, da kmalu.

2 komentarja

Thermaltake predstavil Volcano 7+

X-Bit Labs - Izgleda, da podjetje Thermlatake vse bolj prevzema pobudo pri razvoju hladilnikov za procesorje, grafične kartice in procesorske nabore. Pri slednjih dveh področjih že kar dolgo časa premočno vodi s svojim Blue in Orange Orbom, na področju procesorskega hlajenja pa je položaj nekoliko bolj zapleten, saj imamo tukaj izjemno močno konkurenco. Tako se Thermaltake ne more več posluževati klasičnih rešitev, ampak mora vedno znova ponuditi nekaj novega. In novosti v novem Thermaltakovem hladilniku, ki se imenuje Volcano 7+, sploh ni tako malo. Thermalatake je ta hladilnik izdelal za procesorje na podnožju Socket A, Socket 370 in Socket478. Njegova sredica je narejena iz čistega bakra. Vendar pa baker ni tista...

2 komentarja

Njam, njam

PC PowerZone - Kaj vse lahko človek naredi z ventilatorjem za računalnik? Razen tega, da lahko računalnik z njimi hladi lahko občutno pripomore k zanimivemu izgledu računalnika.
Do zdaj so bile veternice ventilatorjev prebarvane, pobruđene, obrezane,... No, Ultra-Cool pa si je izmislila take, z prozornimi veternicami. Pri PC PowerZone-u so jih tudi stestirali tu. Na testu so imeli le 80mm izvedbo, ker je ta edina, ki obstaja. Vrti si z 2000 obrati na minuto, ustvari 25DBa zvoka in premakne 29.51CFM. (CFM=kubični feeti na minuto protvorba 30CFM= 10mł na minuto). Fantje so nad ventilatorjem navdušeni tako po uporabnosti, kot po izgledu. Dali so mu 8,5 od 10. točk.

0 komentarjev

Thermaltake Volcano II

Insane Hardware - Še ena hladilniška novica tokrat prihaja z Insane Hardwarea. Čeprav bi težko rekli, da gre za zanesljiv vir informacij, jim bomo glede tega kar verjeli. Gre za novi Thermaltakov hladilnik, namenjen Socket A procesorjem z zanimivim imenom Volcano II. Za razliko od dosedanjih Orb style hladilnikov, je ta zasnovan povsem klasično, torej hladilna rebra+ ventilator. Največja posebnost tega hladilnika je zagotovo ventilator, ki bi naj potiskal 36cfm zraka pri le 4500rpm. To pomeni konkurenco Global Win FOP38, le da bo zadeva precej tišja... "le" 31.5dBa. Dodatne...

3 komentarji