»

NEST.2004

Slo-Tech - Naj vas še enkrat spomnim, da se v petek prične NEST.2004. Trenutno je na voljo še 46 mest. Po vsej verjetnosti bomo kmalu prenehali sprejemati prijave, tako da tisti, ki bi si radi zagotovili vstop, pohitite. V primeru zasedenosti dvorane neprijavljeni obiskovalci ne bodo imeli vstopa.

V primeru da se dogodka nameravate udeležiti z računalnikom, je nadvse zaželeno, da posedujete mrežno kartico, približno pet metrov dolg UTP kabel in razdelilni podaljšek z eno vtičnico več, kot jih potrebujete. Vse zgoraj naštete pritikline bodo na voljo tudi pri nas, vendar jih zaradi slabih izkušenj z vračanjem mrežnih kablov lani verjetno ne bomo posojali.

14 komentarjev

Novi Palmovi modeli

Palm Info Center - Na Palm Infocentru sem našel nekaj govoric o prihajajočih modelih Palmovih dlančnikov. Iz anonimnih virov so dobili sliko Tungstena T, definitvno enega najbolj pričakovanih dlančnikov, saj bo na njem tekel Palmov OS 5. Seveda bo imel barvni zaslon z ločljivostjo 320x320 pik, izboljšana pa naj bi bila tudi podpora večpredstavnosti, ki smo jo pogrešali na prejšnjih Palmovih operacijskih sistemih. Klik!

Obenem pa so se razširile govorice o novem "pametnem" telefonu, imenovenam Tungsten W in cenejšem dlančniku, ki so ga poimenovali Zire.

0 komentarjev

MS, ARM: Trije majhni sloni so se pozabavali...

The Register - Skupinici velikih in močnih, ki z Microsoftom pod pazduho (ali obratno) kujejo vedno priljubljenejšo alternativo Palmovim dlančnikom, ŽePCnike™, so se pridružili še trije.

Na srečanju vodilnih vseh sodelujočih v Redmondu, so bili najavljeni novi kolegialci: STMicroelectronics, Motorola in NeoMagic.

Kaj pa so z novimi partnerji pridobili? Sodeč po sporočilu za javnost, predvsem podaljšano življenjska dobo baterij (Hura!), brezžične komunikacije ter povečanje hitrosti. Klik!

0 komentarjev

Mind control?

Slashdot - Zanimivo novičko so objavili na Slashdot-u: Znanstveniki so uspeli podganam v možgane vsaditi elektrode s katerimi lahko, zaenkrat zelo uspešno, nadzorujejo njeno gibanje. Ja, dejansko jo premikajo naprej, nazaj, levo, desno in še kam [:D]. Kot pravijo sami, samo še vprašanje časa je, kdaj se bo to izvajalo na ljudeh.
Za celoten članek pa sem: Klik!

15 komentarjev

Star Microsoft: PCji niso končna meja

The Register - Torej, naslednji del moje "Rapsodije Microsoft" bo po dolgem premoru zopet zanimiva novička iz ameriških sodišč.

Reci inu riši, sodnica Coleen Kollar-Kotelly bo po vsej verjetnosti dovolila razširitev opoazovanega področja, torej osebnih računalnikov, na ne-PCjevske platforme, ki uporabljajo Microsoftovo programsko opremo. Po vsej verjetnosti bodo izjavo prvi podali predstavniki PDA-jevskega Palm-a. Klik!

0 komentarjev

Microsoft obtožen nelojalnega oglaševanja

ZDNet - Microsoftovih težav ni in ni konec. Sedaj ga FTC (Federal Trade Commission) obtožuje nelojalnega oglaševanja, in sicer že drugič letos. Tokrat se je FTC zapičil v Microsoftovo agresivno oglaševanje proti Palm-u, ročnem računalniku, ki je konkurenca podobnim izdelkom, ki uporabljajo Microsoftov softver. Microsoft namreč oglašuje z naslednjimi besedami: "Can Your Palm Do That", ali prevedeno - Ali lahko vaš Palm to naredi?.
Čeprav te obtožbe niso povezane z sojenjem v zvezi z monopolom Microsofta na trgu, vendarle opominjajo na način poslovanja Microsofta, saj se na sojenju tudi zagovarja v zvezi z obtožbami o njihovi agresivni taktiki na računalniškem trgu.
Več o tem pa tukaj.

8 komentarjev

Pordaja DDR pomnilnika se je že začela

X-Bit Labs - Seveda kje drugje, kot pa na Japonskem [:\\]. Malim poševnookim je DDR SDRAM na voljo že od tega ponedeljka, medtem ko naj bi se prodaja v ZDA začela 1. decembra. Zaenkrat je edini dobavitelj DDRja Cruical/Micron, 128MB njegovega PC1600 DDR SDRAMa stane 205$, PC2100 pa 230$. Kot vidite, so cene precej zasoljene, toda to je od nekdaj bilo značilno za Japonski trg. Po vsej verjetnosti bodo cene na poti do nas precej shujšale, saj navsezadnje proizvajalci nimajo nobenega razloga za ohranitev cen na takšnem nivoju.

2 komentarja