»

Varnostna analiza bančnega protokola: Chip Authentication Programme je neustrezen

Schneier.com - Saar Drimer, Steven J. Murdoch in Ross Anderson iz University of Cambridge so spet postregli z nadvse zanimivim člankom z naslovom Optimised to Fail: Card Readers for Online Banking.

V članku so se lotili varnostne analize bančnega protokola za Chip Authentication Programme, ki omogoča overjanje komitentov in njihovih transakcij pri spletnem in telefonskem bančništvu. Komitent od svoje banke dobi poseben čitalec, v katerega vstavi svojo pametno bančno kartico ter vnese PIN kodo. Na napravi se nato prikaže enkratno geslo, s katerim se komitent nato lahko prijavi na spletno stran banke. Komitent pa od banke lahko prejme tudi posebno kodo, ki jo vnese v napravo (tim. challenge), po vnosu prave PIN številke in ob prisotnosti pametne bančne kartice pa naprava zgenerira odgovor (tim. response). Na podoben način je mogoče podpisovati tudi posamezne transakcije.

Banke so sistem razvile z namenom zmanjšati goljufije pri spletnem bančništvu, a kot so ugotovili Drimer, Murdoch in Anderson,...

12 komentarjev

Plinovod za dostop do interneta?

Yahoo News - Pri Nethercomm-u pravijo, da so razvili novo tehnologijo za dostop do interneta -- da nam za internetno cesto služi kabelski priključek, telefonska parica, zrak (wireless) ali celo električno omrežje, smo se že nekako navadili, a sedaj se jim je pridružil nov prenosnik -- plinovod. Med drugim trdijo tudi, da je z njihovo tehnologijo moč pošiljati celo TV signal, zadevo pa naj bi omogočali ultraširokopasovni oddajniki, ki naj bi bili celo cenejši od trenutno najbolj uveljavljenih na bakreni parici oz. koaksialnem kablu. Testiranje nove tehnologije naj bi se začelo v določenih delih ZDA naslednje leto.

Upamo lahko, da bodo svoje trditve uresničili in z zamikom tudi k nam pripeljali prepotrebno konkurenco domačemu Telekomu. Nenazadnje lahko tudi toplarne v naših mestih začno razmišljati o razširitvi svoje ponudbe, mojo babico pa že skrbi, da se bo njen štedilnik nalezel virusov.

26 komentarjev

IBM bo poklonil kodo za prepoznavo govora

Google - IBM naj bi danes oznanil, da bo dvema skupinama razvijalcev odprtokodnega programja podaril del izvorne kode svoje tehnologije za prepoznavo govora, katere razvoj je podjetje stal 10 milijonov ameriških dolarjev. Zbirko kode za delo z osnovnimi besedami, npr. datum in čas ter mesta in države, bo prejela skupnost Apache Software Foundation, Eclipse Foundation pa bo dobil kodo za urejanje govora.

Veliki modri se je za korak odločil z namenom pospešitve razvoja aplikacij za prepoznavo govora, ki se jim obeta velik razcvet v bližnji prihodnosti, npr. v klicnih centrih, avtomobilih in še marsikje kje. Prav tako je s tem odgovoril Microsoftu, ki je razvijalcem brezplačno ponudil paket za razvoj programja za prepoznavo govora, ki temelji na tehnologiji .Net in ga je preneslo čez 100 000 uporabnikov.

Redmond trdi, da IBM na tem področju samo sledi Microsoftovim stopinjam.

10 komentarjev

Microsoft ima rešitev za sivenje las

Microsoft - Pogovarjanje v veliki skupini ljudi zna biti stresno, stres pa povzroča sivenje las. To pa presenetljivo ne velja samo v resničnem svetu, pač pa tudi na internetu. Kaj torej storiti, če vam lasje nenadoma začnejo siveti, ne bi pa si jih radi barvali? Na srečo rešitev za ta problem ponuja - Microsoft.

V Microsoft Knowledge Base se namreč nahaja članek, ki opisuje problem z MSN Mesengerjem, kjer se barva las na ikoni osebe spremeni v sivo, če uporabniška skupina vsebuje več kot 500 članov. Microsoft je uradno potrdil, da je to problem, v članku pa opisuje rešitev.

Glede na Microsoftov članek vam torej ni potrebno kupovati dragih barvil za lase, pač pa samo spremenite nastavitev v registru, in lasje vam ne bodo več siveli...

3 komentarji

Nasveti za nakup skenerja

Digit Life - Hehe, izgleda, da sem jaz edini, ki se mu te čase še ljubi malo migati. Dijaški del Slo-techa je odšel na dopust, študentarija pa ima tako ali tako že dovolj opravka z raznimi izpiti. Damn, torej sem jaz tisti, ki more skrbeti za novice. No, čeprav sem svoje poslanstvo za danes opravil, sem se odločil, da preprečim pomanjkanje in še kaj napišem. Tukaj imate drugi val novic:
Skenerji so bili včasih namenjeni premožnejšim uporabnikom, danes pa temu ni več tako. Dober skener se da dobiti že za zelo sprejemljivo ceno. Skenerje grobo razdelimo na tiste, ki uporabljajo senzorje CIS in CCD. CIS je dokaj nova tehnologija, ki omogoča cenejšo izdelavo. Čeprav so CIS skenerji poceni, pa se njihova slabost pokaže pri skeniranju neravnih površin (npr. skeniranje revij). Skenerji s senzorji CCD so malce dražji, vendar se tistih nekaj tisočakov več še kako obrestuje. Skenerji CCD namreč dobro skenirajo tudi neravne površine. To je samo majhen del teorije o skenerjih. Veliko več podatkov boste...

0 komentarjev