»

Asus Sabertooth 55i na testni mizici

Expreview.com - Prvo Asusovo ploščo iz nekoliko dostopnejše (v primerjavi z ROG, Premium in Deluxe ploščami) in visoko-zanesljivostne linije The Ultimate Force, Sabertooth 55i, so na test popeljali pri Expreview. V testu sicer ni primerjav zmogljivosti, saj so se (zaenkrat) osredotočili bolj na fizične lastnosti plošče, podrobneje pa so si ogledali še s keramiko prevlečene hladilnike, ki so jih pri Asusu poimenovali CeraM!X. S hrapavostjo želijo doseči večjo površino za izmenjavo toplote z zrakom, s tem pa nižjo temperaturo...

5 komentarjev

Eumax B605-01

Hladi me nežno :)

vir: SubZero Tech
SubZero Tech - Dandanes je hlajenje zelo pomembno za računalnik. Na SubZeroTech so si pobliže ogledali Eumaxov hladilnik B605-01, ki se ponaša s ceno 14 dolarjev, za katero dobite v kompletu hladilnik, termalno pasto ter že nameščen ventilator. Hladilnik je namenjen le AMD procesorjem. Enota bo verjetno zadostna vsem nezahtevnim, tisti bolj petični pa bodo verjetno posegli po boljšem izdelku. Po ogledu so ga močno priporočili vsem, ki ne potrebujete vrhunskega hladilnika, saj ima odlično razmerje cene s kakovostjo. Več o tem.

0 komentarjev

eVGA Ti4600 z ACS3

X-Bit Labs - Kljub ubijalskemu videzu, iz tega eVGA-jinega Ti4600 na X-Bit Labs niso dobili prav veliko. Hladilnik je sicer nadvse dober in tudi dobro zasnovan. Gre za asimetrično hlajenje, ki smo ga vajeni tudi iz drugih tovrstnih nVidiinih produktov in sicer je poanta v tem, da ventilator ni direktno nad grafični procesorjem, temveč je pomaknjen v stran ter piha čez bakrena rebra ki štrli direktno z GPUja.

Celotna kartica je pokrita z 1mm debelim kosom aluminija, ki prenaša na okolje tudi toploto s pomnilnikov in hkrati pokriva celotno drobovje kartice in ji s tem daje zanimiv izgled. A zakaj overclock kljub dobremu hlajenju ni uspel? Zaradi ne najboljših pomnilniških čipov -- le-ti so Samsungovi 2.8 nanosekundni -- so namreč pomnilnik navili le na slabih 714MHz DDR, medtem ko se je GPU lahko potil pri...

0 komentarjev

Nov test! nForce2 versus VIA KT400

Slo-Tech - Morphling1 vam je postregel še z enim testom, kjer je pometel z vsemi tabuji, ki se vrstijo o kakovosti ter hitrosti osnovnih plošč, ki delujejo na čipovju nForce2. Med sabo je namreč primerjal tri osnovne plošče, od katerih je vsaka delovala na drugem čipovju. Hitro kliknite in izvedeli boste, kako se medsebojno spopadejo EPoXova 8RDA+ na nForce2, EPoXova 8K9A2+ na KT400 ter EPoXova 8K3A+ na KT333 čipovju. Branje obvezno. Klik!

5 komentarjev

Ti4200: VisionTek versus Abit

HardOCP - Katero od kartic kupiti, je vprašanje, ki si ga zastavimo pogosto. Če ste se že odločili, da vaša sanjska kartica temelji na procesorju Geforce4 Ti4200, se morate še odločiti med proizvajalci ter količino pomnilnika, ki bo vašo kartico krasila. 128 MB ali 64 MB, dodatki, podpora prikazovanju slike na dveh zaslonih, priloženo kablovje in dodatna programska oprema, in tako dalje... HardOCP je v primerjavo vrgel VisionTekovega Xtasyja (128 MB) ter Abitovega Silura Ti4200 (64 MB). Obe kartici sta po svoje bisera ponudbe, se dobro navijata ter imata dosti dodatkov, ki prepričajo kupca v "pravo" odločitev. Klik za test!

1 komentar

MEGA test GeForce 4 grafičnih kartic

Tom's Hardware - Če pa še vedno oklevate, kako bi zapravili tistih 100 tisočakov, se odpravite na tole stran. Pri Tom-u so si le za vas ogledali kar 11 GF 4 Ti4400 in Ti4600 grafičnih kartic. Ko so jih pognali skozi vse teste, so ugotovili, da Ti4600 kartice ponujajo največ, a imajo zasoljeno ceno. Na drugi strani imajo Ti4400 bolj razumljivo ceno, to pa ne pomeni, da so dosti slabše od Ti4600.

Žal nam niso podali t.i. "best buy-a", a vseeno so napisali zelo zanimiv test, katerega bodoči kupci GF 4 kartic le preberite. Klik!

2 komentarja

Gainwardova Zlata Primerka

Digit Life - Ja, kot za vsako nedeljo, lahko tudi za to rečemo, da je preprosto dolgočasna. Nič novic, sovražnih prevzemov in podobnega :D... Sem pa izbrskal tale test na Digit-Lifeu, v katerem so na preizkušnjo popeljali Gainwardovi Ti4400 in Ti4600 Golden Sample kartici. Po čem se razlikujeta od ostalih? Razen po rdeči barvi tiskanega vezja tudi po tem, da lahko brez dodatnega hlajenja z zagotovilom proizvajalca tečeta na višjih frekvencah od deklariranih, kar pomeni, da sta zelo prijazni tudi bolj ekstremnemu navijanju. Veselo na pozno nedeljsko branje!

0 komentarjev

Priložnostna branja

Overclockers Australia - Ako se vam zahoče brati nekaj testov, potem pričnimo pri HardCoreWare, ki so na test popeljali Athlona XP 2100+. Od osnovnih plošč si lahko preberete opis EPoXove KT333 plošče 8K3A na OCPlus ter ChillBlastu, če vam pa to ni zadosti, si pa oglejte še test Soyove K7V Thunder Plus na HeatSeekerz, MSIjeve KT3 Ultra-ARU na AMD3D ter K7T266 Pro2 istega podjetja na SubZeroTech. Če se vam ne berejo testi osnovnih plošč, preidimo na grafične kartice, kjer si lahko preberete test VisionTekove Geforce Ti4600 mrcine na SL Central, Creativovega Ti4400 na Deviant PC, Leadtekovega Ti4400 na Gaming 3D, ATIjevega Radeona 8500 na PCStats ter test taiste kartice na PC Paradox. Dosti za danes :D.

0 komentarjev

EPoX 8KHA+ ni v skladu z ATX?

HardOCP - Skladno z izdajo VisionTekovega Ti4600 so se pojavila množična negodovanja testerjev, saj naj bi kondenzatorji na grafični ob vsaditvi plošče v AGP režo trčili s kondenzatorji osnovne plošče. To se, ako bi oba proizvajalca upoštevala vse standarde, naj nikakor ne bi smelo zgoditi. Na Hard|OCP so se lotili množičnega preiskovanja ter ugotovili, da EPoXova zelo priljubljena plošča ni v skladu z ATX2 standardom ter da višina upornikov za nekaj milimetrov presega dovoljeno mejo. Rešitve problema? V vsakem primeru bo EPoX moral kondenzatorje na plošči zamenjati za nižje ali pa jih premakniti, saj lahko v primeru nezamenjave to pusti kar konkretno črno piko na ugledu podjetja. Računalniških standardov se je treba držati in pika. Sicer pa za Slovenijo to ni aktualno, saj naj bi končna inačica VisionTekovega Ti4600 vsebovala drugače razporejene kondenzatorje. Bomo že še videli :D....

2 komentarja

VisionTek tudi v Evropi

X-Bit Labs - Največja žalost je, da številni proizvajalci, ki izdelujejo dobre grafične kartice in si ustvarijo dobro tržišče čez Lužo, nikoli ne pridejo v Evropo. Uporabniki se sicer ne sekiramo preveč, vendar pa je zaradi tega precej obubožana pestrost izdelkov. No, izgleda da Amerika le ni tako velik trg kot si jo nekateri predstavljajo, saj se je eden izmed največjih proizvajalcev grafičnih kartic, VisionTek odločil, da svoj posel razširi tudi v Evropo. V kratkem bodo odprli pisarne v Nemčiji in Veliki Britaniji, ki bodo namenjeni promociji njihovim izdelkom.
Upajmo, da bomo pester program VisionTekovih kartic ugledali tudi pri nas.

0 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Ker je danes objavljeni test EPoXove plošče bil moj prvi, se vam moram iskreno opravičiti za nerealne rezultate, ki sem jih dobil pri testiranju. Moje nepoznanje BIOSa plošče v detajle je spregledalo vključitev 4-way interleavinga, kar je DRASTIČNO povečalo vse rezultate. Za napako se iskreno opravičujem ter obljubljam, da bo test popravljen tekom jutrišnjega dne.

4 komentarji