»

Logitech izdelal milijardto miško

Slashdot - Po tem, ko smo vas na Slo-techu spomnili, da računalniška miška praznuje že štirideseto obletnico, je Logitech objavil, da je njihove proizvodne trakove zapustil že milijardni primerek omenjene naprave. Dogodek je še toliko bolj zanimiv, saj se redko zgodi, da eno samo podjetje izdela toliko gotovih izdelkov (dodane vrednosti). Kako so se njihove miške spreminjale, prikazuje hkrati z relevantnimi mejniki računalništva sledeča shema.

Vendar se glede na konkurenco v obliki vse bolj prisotnih na dotik občutljivih zaslonov, prenosnikov, ki miške načeloma ne potrebujejo in podobnih tehnologij, zastavlja vprašanje, ali bo naslednja okrogla številka sploh kdaj dosežena.

36 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

MSI najavil K7N2

MSI - MSI, podjetje znano po izdelavi kvalitetnih matičnih plošč je najavilo svoj nov produkt, ki bo - glej no glej - temeljil na Nvidiinem nForce2 jedru. MSI je bil tudi prvi, ki je izdal nForce plošče, tako da je tu vsekakor že skoraj strokovnjak.

Nova plošča prinaša Dual 400MHz DDR pomnilniški kontroler, optimizirano 128-bitno arhitekturo, ki zmanjša celotno sistemsko pomnilniško latenco in tako dalje in tako naprej. Več podatkov najdete na uradni MSI-jevi strani: MSI K7N2.

0 komentarjev

Altec Lansing

TweakNews.net - Na Slo-Techu imamo radi Altec Lansing zvočnike. Morda vam to pove dejstvo, da smo lansko leto podelili komplet zvočnikov tega podjetja zmagovalcu TESKAnu v Portorožu ter letos BolerTMju v Piranu (obema za najlepši ohišji) Zakaj? Ker so enostavno dobri!

No, preidimo k bistvu. Altec je naredil nov komplet zvočnikov, ki ima tokrat samo 2 satelita ter globokotonca. Na TweakNews.net so si jih ogledali in bili precej navdušeni. S 25W RMSja (čiste zvočne moči) pravijo da so zvočniki neverjetno glasni in hkrati proizvedejo izredno čist in kvaliteten zvok. Tudi izgled jim je bil všeč, pa kontrole na satelitih, in nizka cena ter še mnogo stvari, tako da so produktu dali kar nagrado najboljše izbire. Članek si oglejte tu.

Test Altecovih ATP3 zvočnikov na Slo-Techu najdete tukaj, test ACS56 pa tu.

6 komentarjev

Corsair napoveduje PC3000 module

Corsair - Corsair, podjetje znano po izjemno kvalitetnih ter navijanju prijaznih pomnilniških modulih, je najavilo svoje PC3000 module, ki svojo gonijo pri 185 MHz CAS3 oziroma 166 MHz CAS2 Turbo. To pomeni, da bodo na Corsairovih modulih najbrž uporabljeni 5.5 nanosekundni čipi, grajeni v 0.13 mikronski tehnologiji. Heh, toliko kolobocije okoli tega, medtem ko je naš Telebajsek navil svoj pomnilnik, ki ima kar 5 nanosekundne čipe, na skoraj 200 MHz pri najbolj agresivnih timingih...

0 komentarjev

Miza ali okno = zvočnik?

ZDNet - Olympia, podjetje znano po izdelovanju pisalnih storjev je izdelalo zanimivo napravo, ki spremeni skoraj vsako ravno površino v zvočnik. Zadevici se reče Soundbug in s priključitvijo tega hroščka v vtičnico za zvočnike (ali slušalke pri discmanu oz. walkmanu) z magnetostrikcijo (ne me spraševat, kaj je to) oddaja signale na ravno podlago, ta pa jih v obliki vibracij spreminja v zvok, ki ga mi zaslišimo. Za več podrobnosti o tej tehnologiji si preberite tole.
Pravijo, da je zvok presenetljivo dober (skoraj enak pravim zvočnikom), najboljši pa je, če je podlaga dovolj debela in trdna, kot na primer miza. Soundbug bodo prodajali v več različicah. Osnovna bo vredna £29.99, miniaturna izvedenka za...

2 komentarja

Plavajoči digitalni fotoaparat

Ars Technica - Zgodba govori o digitalni kameri, ki je bila za vedno spremenjena potem, ko je padla lastniku v bližnji ribnik. Potem, ko je lastnik izbezal 800 ameriških dolarjev vrednega Nikona Coolpix 900, je Farrell Eaves prezivel nekaj naslednjih dni ob sušenju le-te. Potem, ko je preizkusil vse mogoče metode (sušenje na zraku, pihanje, sušenje v pecici, privezal jo je tudi na vetrobransko steklo avtomobila,...) in je bil prepričan, da se je ne da več posušiti, jo je seveda prižgal. Nekatere slike, ki jih je dobil, izgledajo kot delo pravega umetnika.

0 komentarjev

Nižje cene DVD-R zgoščenk...

CDR-Info - ...zaenkrat še ne konkurirajo našim cenam! Podjetje Memorex je začelo s prodajo različnih pakiranj DVD-R zgoščenk, katerih cene so nadvse ugodne ( paket treh praznih 4.7 GB DVD-R tako znaša $29.99, kar je približno 7500 sit, torej manj kot damo pri nas za tako količino DVD-R zgoščenk ). Prav tako so znižali ceno enega 4.7 GB DVD-R ploščka z $19.99 na $12.99 ( cca. 3200 sit ), ki pa žal ni ugodnejša od ponudbe pri nas. Tako lahko pri nas, konkretneje v JAE d.o.o., dobimo prazen 4.7 GB DVD-R plošček že za 3000 sit. Pa naj še kdo reče, da je pri nas vse dražje . Več o Memorex-ovi pocenitvi si lahko ogledate na tem linku. Klik!

3 komentarji

Telekom

Finance - Telekom začne jutri komercialno tržiti svojo ponudbo ADSL. Celih 145 milijonov tolarjev vreden biznis je pripadel Iskratelu, ki ga je Telekom izbral med tremi različnimi ponudniki. Telekom pričakuje, da bo do konca leta napeljali okoli 20.000 ADSL priključkov. We shall wait and see... Celoten članek si oglejte tukaj. Thnx, J-A-G!

11 komentarjev