»

Končno vemo, kako bo videti Playstation 5

Playstation - Sony je na spletni predstavitvi, s katero je nadomestil odpadlo z odpovedanega šova E3, pokazal zvrhan kup iger za prihajajočo konzolo Playstation 5, naposled pa tudi izgled škatle in periferijo. Še vedno pa ne poznamo cene in natančnega datuma izida.

V začetku junija imajo igričarski navdušenci na koledarju običajno označen sejem E3, ki pa ga je letos odnesla koronavirusna pandemija. Nalogo predstavitev prihajajočih novosti je zato prevzela množica manjših spletnih dogodkov, med katerimi je bil najbolj pričakovan gotovo Sonyjev - ker je japonski velikan obljubil, da nam bo po mesecih draženja končno pokazal, kako bo videti Playstation 5. Črno-bela futuristična škatla po videzu vsekakor odstopa od prejšnjih generacij in še najbolj spominja na predimenzioniran router, kar je širom spleta seveda že sprožilo vrsto hudomušnih komentarjev. Pomembnejša pa je v tem oziru novica, da bo naprava prispela v dveh inačicah: običajni s pogonom za ploščke in pa verziji PS5 Digital Edition brez...

63 komentarjev

Izšel TrueCrypt 6.3

Slo-Tech - Danes je izšel TrueCrypt 6.3, ki prinaša polno podporo za Windows 7 in Mac OS X 10.6 Snow Leopard. Med pomembnejšimi novostmi je tudi možnost, da nekatere šifrirne kontejnerje nastavimo za tim. sistemsko priljubljene (ang. system favorite volumes), ki se priklopijo preden se zaženejo aplikacijski servisi in preden se uporabnik prijavi v sistem (npr. omrežna deljena mesta, ki se nahajajo na šifrirnem kontejnerju).

Izdaja prinaša še nekaj manjših popravkov za Linux, Windows in Mac OS X različice, sicer pa gre za zrel in program, ki ima razmeroma stabilen razvoj.

Zlobne sobarice pa so še vedno poredne.

3 komentarji

Prihajata Radeon X1950 PRO in X1650 XT

Daily Tech - Na Daily Tech-u so objavili spisek prihajajočih novosti iz podjetja ATI (ki je, kot najbrž že vsi veste, po novem pod okriljem AMD-ja), med katerimi sta tudi novi grafični jedri RV570 in RV560. Prvo, ki je izdelano v 80 nanometerskem procesu, bo tiktakalo pri 600 megahercih, opremljeno bo z 12 cevovodi in 36 pixel shaderji, na njem pa bo temeljila grafična kartica Radeon X1950 Pro. Drugo jedro bo osnova za Radeon X1650XT, ki bo imel zgolj 8 cevovodov in 24 pixel shader enot.

Po besedah ATI-ja naj bi bil s 256 MB 256 bitnega pomnilnika s frekvenco 1,4 GHz opremljen Radeon X1950 PRO zmogljivejši od nVidiinega GeForce 7900GT, Radeon X1650 XT pa naj bi se konkuriral GeSili 7900GS. Več informacij lahko najdete v izvorni novici na Daily Tech-u.

11 komentarjev

Quantispeed calculator

Overclockers Australia - AMD je z uvedbo svoje XP indikacije v možganih računalničarjev povzročil pravo malo zmedo. Kot najbrž že prav vsi veste, je 1466 MHz izvedenka postala 1700+, 1533 MHz izvedenka 1800+, in tako naprej. Ta indikacija naj bi pokazala (tudi to najbrž že vsi veste), pri kakšni frekvenci bi moral delovati STARI Thunderbird-C, da bi deloval enako hitro, kot Palomino. No, če nočete premetavati megahercev po glavi, si vunpotegnite tale programčič, ki bo to delo opravil namesto vas. Ako vam zadeva tudi po namestitvi ne bo delovala, si downloadajte to datoteko ter si jo presnemite v System imenik. V vsakem primeru - računanje XP indeksa bo od sedaj naprej mnogo enostavnejše...

0 komentarjev

Dva nova Celerona

Electic Tech - Tokrat s hitrostjo 733 in 766 Mhz. Ker najbrž že vsi veste specifikacije teh procesorjev, naj povem samo, da ju je Intel naredil za 66 Mhz vodilo (demn...zastarelo, počasno, zastarelo...[;((]), kar posledično pomeni množilnika 11.5 in 11. Eh, naj se že naučijo, da s takim počasnim FSB - jem ne morejo konkurirat Duronu...

5 komentarjev