»

Številke kreditnih kartic na rabljenih Xboxih

vir: Kotaku
Kotaku - Raziskovalci z Drexel University v Philadelphia poročajo, da je z rabo splošno dosegljivih modding toolov in malo znanja mogoče z rabljenega Xbox 360 pobrati številko kreditne kartice prejšnjega lastnika, in to neodvisno od tega, če je le ta pred prodajo napravo resetiral na tovarniške nastavitve.

Postopek so preverili na več refurbished Xboxih, ki so jih kupili neposredno od pooblaščenih prodajalcev rabljenih enot, se pravi takih, ki bi morali biti uradno očiščeni (med drugim zato nosijo 90 dni omejene garancije). Nadejajo se, da je pri domači prodaji stanje samo še slabše.

Uporabnikom zato priporočajo, da pred prodajo iz naprave odstranijo trdi disk, ga priklopijo na računalnik in

21 komentarjev

Izguba osebnih podatkov s PlayStation Network je realnost

Le kakšne bodo dolgoročne posledice napada za Sony?

vir: Ars Technica
Ars Technica - Čeprav še ni popolnoma, 100-odstotno zagotovljeno, obstaja velika možnost, da so številke kreditnih kartic uporabnikov PlayStation Networka in storitve Qriocity prišli v roke zlikovcem. Sony o tem pač ni popolnoma prepričan (pravijo, da ni dokazov, a ne izključujejo možnosti), a so zatrdili, da je prišlo do izgube oz. kraje osebnih podatkov. Med podatki, ki so zagotovo prišli v roke zlikovcev, so uporabniško ime in geslo uporabnika, njegovo pravo ime, točen naslov, država, v kateri prebiva, naslov elektronske pošte in datum rojstva. Poročajo še, da je poleg številk kreditnih kartic (slednjega sicer ne omenjajo, a trenutna situacija ne daje upanja) lahko zlikovcem v roke prišel seznam preteklih nakupov skupaj z naslovom za izdajanje računov (večinoma sicer enak naslovu prebivališča), skupaj z vsemi...

35 komentarjev

Blippyju ušle številke kreditnih kartic

Blippy

Information Week - Blippy je ena izmed v Sloveniji manj znanih strani za druženje, ki omogoča uporabnikom deljenje svojih nakupov s prijatelji. Twitter za osebne finance, kot bi lahko poimenovali stran, se z vpisom številke kreditne kartice poveže z njo, nato pa avtomatično priobčuje transakcije. Včeraj je bil odkrit spodrsljaj, ki se jim je primeril, saj so na svojih strežnikih v tekstovni obliki objavili nekaj številk kreditnih kartic, ki jih je Google takoj opazil.

Kot so pojasnili, se je na spletu znašlo nekaj številk kreditnih kartic, ki se začnejo s 5424 (to so Mastercardi Citibanka). Blippy je pojasnil, da gre za ostanke beta preizkusa izpred mesecev...

6 komentarjev

Na spletu se je znašlo tisoče kreditnih kartic

Slashdot - Neki Avstralec je pri brskanju po internetu (pravzaprav z uporabo funkcije Google Alert) naletel na približno 22.000 številk kreditnih kartic z ostalimi podatki (datum veljavnosti, CVV-številkami, imeni, naslovi), od katerih naj bi jih bilo kakšnih 19.000 še vedno aktivnih. Večinoma gre za britanske in ameriške državljane, ki so imeli svoje Vise ali Mastercarde. Članek trdi, da gre za znano napako Googla, a to ni cela plat medalje. Googlova naloga je preplezati čim več strani in jih poindeksirati, pri čemer številke kreditnih kartic nimajo kaj iskati na javno dostopnih straneh. Kot poročajo na iTnews Australia, je številke na splet izvrgel pokvarjen gateway, ki je glavni krivec za nevšečnosti.

Najditelj je svojo najdbo posredoval Visi in Mastercardu, ki nista imela posluha, zato se je obrnil na forum Whirlpool in spletne časnike, ki so kontaktirali policijo. Čeprav je tema na forumu že zaprta, je njena kopija še vedno dosegljiva v Googlovem predogledu.

10 komentarjev

Heker obsojen na štiri leta zapora

Yahoo News - V Los Angelesu so v sredo na štiri leta v zveznem zaporu obsodili 27-letnega hekerja Johna Schieferja zaradi uporabe in razširjanja zlobne programske kode, ki je okužila na tisoče računalnikov in jih spremenila v zombije. Obsojeni si je sicer kruh služil kot svetovalec za računalniško varnost, a mu sam kruh očitno teknil in si je zaželel tudi kakšen krof, zato je z zlo kodo kradel osebne informacije oz. identiteto (vključno s številkami kreditnih kartic) žrtev, s čimer si je prislužil 19.000 dolarjev, ki jih bo seveda moral vrniti. Postopek proti obtoženemu se je začel lanskega aprila, ko se je izrekel za krivega, tako da izid ni presenečenje.

5 komentarjev

Analiza MySpace gesel

Cyber Knowledge - Spletni negativci še vedno na veliko izkoriščajo naivnost povprečnih uporabnikov in od njih z različnimi tehnikami phishinga poskušajo pridobiti zaupne podatke. Običajno gre za podatke, ki jih je možno direktno izkoristiti v materialno škodo žrtve, kot so številke kreditnih kartic in gesla za vstop v sistem elektronskega bančništva, nekateri lopovi pa bi se radi zgolj pozabavali in zato zbirajo uporabniška podatke za prijavo na MySpace. Avtor bloga Cyber Knowledge je nedavno prejel zloben email, ki je hotel od njega natanko to, zato se je odločil, da stvar podrobneje razišče. Sistemu je podal naključne podatke, tako da se je dokopal do lažne strani, nato pa je z dostopom do (nezaščitenega) root direktorija pridobil datoteko z gesli približno 10.000 naivnežev, ki so nasedli prevari. Na najdenih podatkih je izvedel krajšo raziskavo o različnih atributih gesel in prišel do zanimivih zaključkov.

3 komentarji

Spletne goljufije: ponovno na udaru uporabniki E-Baya

Slo-Tech - Znana je zgodba, ko je nekdo pred časom postavil lažno spletno stran ebayupdates.com in uporabnikom dražbenega spletišča E-bay poslal obvestilo, naj zaradi nekih tehničnih težav čimprej na novo vpišejo svoje osebne podatke. Predvsem številko kreditne kartice. Seveda ni potrebno poudarjati, da je bila spletna stran lažna in ni bila povezana s pravim E-bayem. Sicer so zlonamerno spletno stran hitro zaprli, nekaj tisoč naivnežev pa je prevarantom vseeno posredovalo svoje številke kreditnih kartic.

Zgodba je bila očitno za nekoga dovolj donosna, da se ponavlja. Ravnokar sem namreč v svoj poštni predal dobil obvestilo, domnevno poslano z naslova user-support@ebay.com, v katerem me "obveščajo", da "v okviru rednega nadgrajevanja in preverjanja uporabniških računov niso uspeli preveriti mojih trenutnih podatkov". Hkrati pa me prijazno vabijo, naj le kliknem na "varno" povezavo na njihovem strežniku. Ob kliku na povezavo se res naloži spletna stran, ki je navidez podobna E-bayjevi, vendar...

1 komentar

Athlon XP 2200+ OC Database

VR - Zone - Na VR-Zone so posodobili svoj OC Database, v kateri lahko najdete najbolj navite procesorje Athlon XP 2200+. Gotovo je odveč poudarjati, da trenutno premočno vodijo Japonci, ki držijo kar lepo število najvišjih mest. Rezultati so zares impresivni, vendar pa ni nikjer navedeno, koliko časa je računalnik sploh deloval s tako frekvenco in pod kakšno obremenitvijo, zato jih je treba jemati malce z rezervo. Rezultati so naslednji:
  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.72Ghz by Son

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.59Ghz by Tamo

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.51Ghz by Jahovx

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.46Ghz by Memesama

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.42Ghz by NewBeetle

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.18Ghz by Kita

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.04Ghz

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.01Ghz by Kevin

Več o teh rezultatih si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Hubble nadgrajen

MSNBC - Najbrž vsi poznate vesoljski teleskop, ki sliši na ime Hubble. Na začetku so z njim sicer imeli probleme - zrcalo ni bilo pravilno pobrušeno, zato so mu morali namestiti 'očala', da so dobili ostre slike našega vesolja.
Sedaj, po več kot 12 letih v vesolju, je bil deležen nove posodobitve - nanj so inštalirali novo kamero, s katero so astronomi dobili še ostrejše, še lepše slike. Ogledate si jih lahko tukaj, celotno zgodbo o nadgradnji Hubbla pa si lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Egghead.com shekan

CNet - Jah in kaj potem, porečete? Hja, kdorkoli je že to naredil (hmm, a je Miranpozar spet kaj spil?[:D]) je ukradel njihov 'customer database', v kateri so pač vsi podatki o kupcih, vključno z številko kreditne kartice...Huh, kar precej ljudi bo ta božič zapravljalo več kot sicer[:P]. Celotno zgodbo si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev