»

Nova pravila

Slo-Tech - Slo-Tech s 15.8 spreminja trenutno veljavna pravila. Gre za prvo večjo spremembo po šestih letih. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste s svojimi konstruktivnimi komentarji sodelovali pri tem projeku.

Upoštevali smo vaše komentarje glede specifičnih prepovedi v šestem členu ter jih nekaj vrgli ven (in eno premaknili v prvi člen). Prav tako je bistveno očiščen drugi člen pravil (kultura dialoga). Prepoved oživljanja starih tem ostaja (odprite si novo). Prepoved kričanja je bila razširjena na (vsaj približno) pravopisno pravilnost. Preostanek pravil je približno enak kot v osnutku z nekaj pravopisnimi popravki in nekaj spremenjenimi izrazi za zagotovitev večje jasnosti.

Moderatorji bodo nova pravila začeli uporabljati v sredo 15.8. Deli, ki se nanašajo na novoletne izbrise nekaterih podatkov, bodo prvič uporabljeni za novo leto. Vsi podatki, ki smo jih skladno z obstoječimi pravili hranili do sedaj, pa smo se jih odločili izbrisati, bodo izbrisani postopoma do 30.9.2012.

...

87 komentarjev

EPoX, mede mede?

HardOCP - HardOCPjevci so na svoji prvi strani objavili dokaj zanimivo obrazložitev EPoXa glede zamenjave imena osnovne plošče: Osnovna plošča 8K3A2 je od tega trenutka naprej znana kot 8K5A2, saj bo novoizdana plošča na svojem vezju imela vgrajen USB 2.0 kontroler. Poglejte, EPoX je že od vedno imel svojo posebno taktiko pri imenih. Recimo - EPoX BX7 ter BX7+ sta se razlikovali po tem, da je "plusek" imel vgrajen ATA RAID kontroler, medtem ko je razlika med 8KHA in 8KHA+ v tem, da prva temelji na KT266, druga pa na KT266A northbridgeu. Pri 8K3A ter 8K3A+ se zgodba prenese nazaj na razlikovanje med RAID kontrolerjem. Okej, EPoX, vso spoštovanje do tvojih nadmočnih plošč, ampak a ne bi bilo prav lepo, če bi se kakšna od tvojih plošč imenovala preprosto "EPoX KT266A USB 2.0"? Bilo bi bolj logično ter manj zavajajoče... Sergio se že sprašuje, kakšno ime bodo namalali KT400 plošči...

0 komentarjev

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi nekaterih izpadov v forumu se je pokazala potreba po spremembi pravil. Od tega trenutka naprej veljajo nova pravila, ki vsebujejo nov člen, ki zahteva smiselno povezavo naslova teme z njeno vsebino. Kot (skoraj) vedno, se vam z pravili ni potrebno eksplicitno strinjati, saj ne veljajo retroaktivno. :D Upam, da bo v prihodnje potrebnih čim manj takšnih popravkov.

10 komentarjev

Nova pravila

Slo-Tech - Kot veste, si na Slo-Techu ne moremo pomagati, da ne bi našim uporabnikom "težili" s pravili. Glede na to da smo pred časom ukinili zvezdice in da smo se pred kratkim znebili Gnojev™ so bila obstoječa "malce" za časom. Zaradi tega smo napisali nova. Ne boste verjeli... prepovedane stvari so ostale enake, tudi vaše privoljenje k objavi vaših prispevkov je ostalo enako... spremenile so se samo kazni. Vas zanima kako? Ker nova pravila veljajo samo za naprej (sprememba ni retroaktivna tako kot zadnjič), se vam z njimi ni potrebno strinjati. Ne glede na vaše privoljenje bomo izvajali spremenjeno kaznovalno politiko (vendar samo nad prispevki od tega trenutka dalje). Upam da bo to naslednji korak k izgonu kretenov in izboljšanju nivoja naše strani.

43 komentarjev

.si

Arnes - Tole je od trillian po Andrazevi zahtevi. Greetingz from Zürich.

Od 15.10.2001 je domena pod .si lahko enaka tudi blagovni oz. storitveni znamki. ARNES je dne 3.10.2001 sprejel spremembo pravil za registracijo domen pod vrhnjo domeno .si. Bistvena novost je, da imetniki blagovnih oz. storitvenih znamk, registriranih za območje Slovenije, od 15.10.2001 lahko registrirajo domeno, ki je enaka njihovi znamki oz. besednemu delu znamke. Domeno pod .si še vedno lahko registrirajo le poslovni subjekti s sedežem v Sloveniji. ARNES bo pričel sprejemati vloge za registracijo domen po novih pravilih 15.10.2001 ob 00:00. Obravnavane bodo le popolne vloge in sicer po vrstnem redu prispetja na ARNES. Vse vloge za registracijo domen na podlagi blagovnih oz. storitvenih znamk, ki bodo prispele na ARNES pred 15.10.2001, bodo zavržene. Več o spremembi preberite v novih pravilih.
Omenjena sprememba je prvi korak k popolni prenovi pravil za registracijo domen pod .si, ki je predvidena v začetku leta...

2 komentarja

W3C - ni še vse izgubljeno

Linux Today - Kot smo že pisali je W3C na hitro poskušal sprejeti nova pravila o vključevanju patentov v internetnet standarde. Po burnem odzivu vseh tistih, ki hočejo svoboden internet, so se odločili, da bodo čas za oddajo komentarjev na nova pravila podaljšali. 15. oktobra bo imela zasedanje W3C delovna skupina za patente in razmislila kako naprej.
Tako se piše zgodovina interneta. Največja nevarnost šele prihaja - SSSCA, ampak o tem v naslednji novički.

0 komentarjev