»

Corsair predstavil najhitrejše pomnilniške module

X-Bit Labs - Corsair je predstavil nove pomnilniške module DDR3 iz družine Dominator GTX4, ki dosegajo hitrosti do 2,533 GHz (z latencami CL9 11-10-30), s čimer se formalno zavihtijo na prvo mesto na lestvici najhitrejših modulov. Moduli, ki tečejo pri 2,50 GHz, so že kar pogosti, Corsair pa je svoje le za malenkost navil, da je dosegel prvo mesto. Hitrost v realnem delovanju seveda ni bistveno višja od že obstoječih izdelkov. Corsairjev izdelek stane 325 dolarjev.

Vse našteto velja za tovarniške nastavitve. Najhitreje tiktakajoči moduli so sodeč po podatkih v bazi CPU-Z bíli s 3459,6 GHz, kar je uspelo navijalcu Blue Antu z 2 GB-moduli podjetja G.Skill.

11 komentarjev

Analiza nastavitev pomnilnika

Techware Labs - Vsi, ki svoje mlinčke navijamo, smo se pri nastavitvah RAM-a že srečali z izrazi, kot so CAS, RAS in podobni; a njihov pomen in vpliv na prepustnost pomnilnika pa sta za povprečnega računalničarja uganka.

Tako bo vsem, ki se želijo podučiti, kaj pomenijo razne kratice in predvsem, kako vplivajo na prepustnost pomnilnika, v pomoč tale članek na Techware Labs. Fantje so preizkusili veliko različnih nastavitev in pri vsaki s programom SiSoft Sandra Professional izmerili prepustnost pomnilnika. Tabelo rezultatov si lahko pogledate tukaj, na tej strani pa si lahko pogledate še razlago pojmov in njihov vpliv na pomnilnik.

2 komentarja

Nova Sandra novembra

Warp2Search - Zagotovo med vami ni bralca, ki ne bi poznal programa SiSoft SANDRA. SANDRA ja namreč izjemno uporaben program za diagnosticiranje sistema, saj vam izpljune kup uporabnih ter neuporabnih informacij o celotnem računalniku. Trenutno najnovejša verzija je 2002 SP1, a kot kaže, bomo kmalu dobili naslednika. V SiSoftu so danes namreč potrdili, da se bo za november napovedana različica SP2 preimenovala v 2003. Tako bomo torej novembra deležni nove polne različice. O novostih sicer še molčijo, jasno pa je že, da bo ena večjih novosti podpora za AGP 3.0. Klik!

0 komentarjev

Corsair napoveduje PC3000 module

Corsair - Corsair, podjetje znano po izjemno kvalitetnih ter navijanju prijaznih pomnilniških modulih, je najavilo svoje PC3000 module, ki svojo gonijo pri 185 MHz CAS3 oziroma 166 MHz CAS2 Turbo. To pomeni, da bodo na Corsairovih modulih najbrž uporabljeni 5.5 nanosekundni čipi, grajeni v 0.13 mikronski tehnologiji. Heh, toliko kolobocije okoli tega, medtem ko je naš Telebajsek navil svoj pomnilnik, ki ima kar 5 nanosekundne čipe, na skoraj 200 MHz pri najbolj agresivnih timingih...

0 komentarjev

DDR srečanje

VIA Hardware - Na Viahardware.com so dobili v roke tri DDR pomnilniške module, ki so jih primerjali med seboj. Na mizi so se znašli Crucial PC2100, Corsair XMS2400 in OCZ PC3000. Celoten test je bil poganjan na Abit KR7A, na katerem se je potil Athlon MP, obremenjevala pa sta jih programa SiSoft Sandra 2002 in 3DMark 2001. Moduli so bili testirani na treh frekvencah, 133 MHz, 150 MHz in na najvišji stabilni, kjer je sistem se stabilno deloval. Test je kratek in jedrnat, lahko pa ga preberete tukaj. So pa rezultati dokaj presenetljivi.

0 komentarjev

MSI K7T Turbo Limited opis

VIA Hardware - Na VIAHardware se je pojavil opis MSI K7T Turbo Limited plošče. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo. Nova plošča se že na prvi pogled bistveno razlikuje od stare, saj je popolnoma rdeča, drugače pa se ne razlikuje tako zelo od svoje prednice.
Plošča se je odrezala dokaj dobro, saj je dobila naziv Editor's Choice.

Tukaj se pa nahaja opis.

0 komentarjev

VIA 686B obliž

Slo-Tech - Na VIAHardware se je pred kratkim pojavil novi obliž (patch) za VIA 686B SouthBridge. Obliž odpravlja nekaj pogostih težav, ki se pojavljajo pri uporabi, je pa precej specifično vezan na določene konfiguracije. Tako se bo zadevica pognala samo in le, če imate ploščo na KX133/KT133x čipovju in Creativovo zvočno kartico. Glede na to, da obliža še ni na VIAini uradni strani, ga obravnavajte kot BETA različico in uporabljajte na lastno odgovornost. Za download kliknite sem. Thnx, mitja34.

0 komentarjev

MSI K7T Turbo "Limited"

Slo-Tech - Na VIAHardware se je pojavilo nekaj informacij o zanimivi plošči, ki nam jo pripravlja MSI. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo (njeno "normalno" različico smo testirali tukaj). Nova plošča se bo že na prvi pogled bistveno razlikovala od stare, saj bo popolnoma rdeča (če je to dobro ali slabo presodite sami ), MSI pa obljublja tudi nekaj drugih novosti ter boljše performanse. Opazna je tudi sprememba na pakiranju, saj je MSI škatli dodal ročko, podobno kot Epox svojim 8KTA3 ploščam. Zaenkrat ni znanega veliko več, tako da stay tuned... Thnx, mitja34!

3 komentarji

Kaj je narobe?

BXBoards - Na BX Boards sem zasledil še eno lepo. Se spomnite, ko se je nekaj ljudi v našem forumu pritoževalo nad SiSoft Sandro? Hehe, niste edini... SiSoft Sandra ima (presenetljivo) še en hrošč. Čipovje KT133A uradno podpira 133 MHz, to pomeni da ima PCI količnik 1/4 ter AGP količnik 1/2. Navkljub temu dejstvu pri 133 MHz Sandra izpiše, da se PCI švica pri 44 MHz. To je malo nemogoče... Nato je sledila polemika, kaj je narobe - osnovna plošča ali program... Rezultat je logičen: program, seveda. Tale nova Sandra mi iz dneva v dan izgleda bolj sumljivo...

4 komentarji

Primerjava VIA 4in1 gonilnikov

VIA Hardware - VIA tudi kar pogosto izdaja nove različice svojih 4in1 gonilnikov (sicer se ne more primerjati s kakšno Nvidio, toda vseeno [:D]), vprašanje je le, ali se izplača nadgrajevati. Ravno to so se vprašali na VIAHardware in primerjali različne verzije teh gonilnikov. Ugotovili so, da novi 4in1 4.25 gonilniki ne prinašajo pohitritev, toda po moje se nadgradnja vseeno izplača. Preberite sami in se odločite.

0 komentarjev