»

BestBuy ponudil Music Cloud

Yahoo News - Naslednje v vrsti podjetij, ki so pripravila svoje oblačne storitve za poslušanje glasbe na prenosnih napravah, je Best Buy. Pripravili so Best Buy Music Cloud, ki uporabnikom omogoča, da v oblak prenesejo svojo glasbo, ki jo nato lahko poslušajo povsod. Ker Best Buy ni uspel skleniti dogovora z nobeno založniško hišo, ne ponujajo nakupovanja nove glasbe niti pametnega sortiranja glasbe - vsak mora prenesti vse svoje glasbene datoteke, četudi je identično...

1 komentar

Novi 3DFX Voodoo Banshee gonilniki

Tech Seekers - Za vse tiste, ki še vedno uporabljete legendarne 3dfx-ove Voodoo Banshee grafične kartice, so na voljo posodobljeni gonilniki. Dobite jih tukaj. Namenjeni so Windowsem XP in prinašajo precej izboljšav in novosti. Glide3x, Glide2x in OpenGL aplikacije tečejo hitreje, dodan je nov McLeod eVoodoo 4 Glide2x dll, prav tako pa so odpravljene še nekatere napake. Za vse nostalgike!

27 komentarjev

Gonilniki za WinXP 3dfx grafične

Guru 3D - Nvidia je, ko je prevzela 3dfx, dobila tudi vse pravice nad trženjem njihovih idelkov. To pomeni vse! Tehnologije, čipi in tudi gonilniki. Teh gonilnikov, ker je to pač Nvidia, ni dovolila vgradati v prihajajoči Microsoftov operacijski sistem, WinXP. Kar pomeni, da WinXP ne bodo imeli že vgrajenih gonilnikov za celo vrsto grafičnih kartic.
Ker pa s(m)o računalničarji p'rjazne d'ušce, se je že najdel nekdo, ki je sam napisal gonilnike za Voodoo3, Voodoo4 in Voodoo5, ki resnično delujejo v WinXP. Dobite jih tukaj.

dodatek by slycer: ker imam tudi jaz na zalogi link do gonilnikov, sem popravil napačno povezavo. Upam, da ne zameriš.

9 komentarjev

Voodoo 5 6000 naprodaj

Overclockers Australia - Odsotnosti 3dfx-a smo se že kar nekako navadili, vendar se še vedno najde kak privrženec, ki se nostalgično spominja starih časov. Novica, ko naj bi neko podjetje na podlagi 3dfx-ovih tehnologij začelo proizvajati nove čipe, se je izkazala za lažno. Novega 3dfx-a ne bo. Žal! Se je pa na internetu pojavila stran, kjer lahko 3dfx fani dobijo čisto pravo Voodoo 5 6000 grafično kartico. Če se vas spomin še kolikor tolikor drži, potem zagotovo veste, da je Voodoo 5 6000 kartica s štirimi VSA procesorji, ki uradno ni nikoli izšla. Kartico lahko kupite za ne tako skromnih 470 $, kar znese približno 120000 SIT. Pa jo kupite, če jo morete. Če gre za tipkarsko napako (kar se V5 6000 tiče), pa bo pokazal čas. Stran, kjer kartico prodajajo najdete tukaj.

6 komentarjev

IceManovi Voodoo gonilniki

Jaz - No, IceMana večina forumašev pozna kot zavzetega (in včasih nadležnega ) 3DFXaša, da pa tipo nima samo velikih ust, temveč nekaj celo zna, pa je dokazal s svojo stranjo, na kateri vsem ponuja prirejene gonilnike za Voodoo kartice. V bistvu nekaj podobnega znanim Omega gonilnikom, s tem, da Ice (in večina uporabnikov, sodeč po tej debati v Forumu) zagotavlja, da so njegovi boljši. Če ste še vedno uporabnik kakšne novejše Voodoo kartice (3/4/5), si stran le oglejte in preizkusite gonilnike. Pohvalno!

38 komentarjev

Per pixel lighting v praksi

FullOn3D - No ker v mojem prejšnjem članku ni bilo kakšnih konkretnih primerov iger, ki bi uporabljale per pixel lighting (dot product 3), se bom sedaj malo oddolžil z dvema screen-shotoma iz Giants: Citizen Kabuto. Tukaj boste našli primerjavo med sliko na Voodoo 5 5500 in GeForce 2 Ultra. Per pixel lighting v akciji, razlika pa očitna!! Ko bi bilo več takih iger... In kdo ima sedaj najlepšo sliko?

10 komentarjev

Voodoo2 gonilniki za Athlone

Jaz - Med brskanjem po našem Forumu sem zasledil povezavo na to stran, na kateri se nahajajo gonilniki za Voodoo2, ki celo delujejo na sistemih z Athlon procesorji. Pred uporabo si dobro preberite vso dokumentacijo na tej strani, saj ne gre za kakšno uradno izdajo gonilnikov, temveč čisto zasebni projekt. In hvala najditelju te povezave .

3 komentarji

3dfx umika Voodoo-je

Voodoo Extreme - 3dfx počasi resno zapira svoja vrata. Na Best Buy so tako s prodajne liste že umaknili celotno linijo Voodoo-jev od (Voodoo 3 2000 pa vse do Voodoo 5 5500). Tukaj! Pa še slaba novica za vse lastnike dotičnih kartic: 3dfx bo prenehal z tehnično pomočjo po 15. februarju... Upajmo, da bo kdo drug še izdajal gonilnike za Voodoo-je (Quantum 3D??)...

2 komentarja

Detonatorji 7.27

3DGPU - No, pa smo spet dočakali nove Detonatorje (je bil že malo predolgo mir [>:D]). In kaj je to kaj posebnega, rečete [:\\]? Na NVitalia (novica z 17. decembra) pravijo, da ti novi Detonatorji vsebujejo HSR (Hidden Surface Removal) lastnost, ki je bilo tako opevana v zadnjih 3dfx-ovih gonilnikih za Voodoo 5 5500. Še kaj novega? Ja, zadeva naj bi bila strojno pospešena! Ker je novička v Italijanščini (se priporočam, da mi kdo, ki zna italjansko, prevede besedico za besedico [:D]), je na 3DGPU objavljen delni prevod. In kolikor se da razbrati, naj bi HSR sedaj delal pod OpenGL na GeForce-ih in sicer preko "register combinerjev" in to strojno! Tole mi je mal porušilo moje predstave o HSR-ju! In če se mi prav dozdeva, je NVidia pogruntala en novi algoritem za HSR... P.S.: Se res priporočam, da mi nekdo prevede tisto v slovenščino.

5 komentarjev

Kaj bo s Quantum3D?

3D SPOTLIGHT - 3DFX je seveda uveljavljeno podjetje in na različnih področjih imajo strateške partnerje. Eden izmed najbolj pomembnih je Quantum3D, ki so mu nedavno prodali licenco V5 6000 kartic. Quantum3D je s to licencno in svojo tehnologijo ustvarjal monstruozne AAlchemy pospeševalnike, toda sedaj se je postavilo vprašanje kako bodo nadaljevali, če 3DFXa ne bo. Na 3D Spotlight so o tem povprašali predstavnika Quantuma3D, tipček pa je povedal, da na vse skupaj niso nepripravljeni. Dogodek so predvideli že nekaj časa nazaj in si zagotovili dovoljšno količina VSA-100 čipov. Vsi ričiboji, ki si želite AAlchemy torej ne jočite, ker boste dobili svojo šanso.

0 komentarjev

Božično drevesce a.k.a. Wannahave

Digit Life - Kdo si nebi želel takega drevesca [:D], sicer pri meni ne bi dolgo ostal tako poln, ampak vseeno. Od leve proti desni začenši zgoraj si sledijo:
  • S3 Savage4
  • NVIDIA GeForce2 GTS
  • NVIDIA GeForce2 MX PCI
  • NVIDIA GeForce2 Ultra
  • Matrox G400
  • 3dfx Voodoo4 4500
  • NVIDIA GeForce2 Pro
  • NVIDIA GeForce256 DDR
  • NVIDIA GeForce256 SDR
  • 3dfx Velocity100
  • 3dfx Voodoo5 5500
  • ATI Radeon DDR
  • NVIDIA GeForce2 MX
  • STM KYRO
  • NVIDIA GeForce2 MX DDR
  • S3 Savage2000
  • ATI RAGE128 Pro
  • ATI Radeon SDR
  • 3dfx Voodoo3 3000
  • NVIDIA GeForce2 GTS 64MB
  • NVIDIA Riva TNT2 Ultra
  • NVIDIA Riva TNT2 M64
Koliko novcev bi odšteli za to? ... brez komentarja [:D]

5 komentarjev

Voodoo 5 6000 - Predogled

Voodoo Extreme - No, kot gotovo že veste, 3dfx ne bo izdal svoje Voodoo5 6000 grafikulje. Toda pri Voodoo Extreme so pripravili članek, kjer opisujejo popolnoma delujoč Voodoo5 6000, katero so stestirali kar na srečanju I/ITSEC (Interservice/Industry Training, Simulation and Education Conference). Ross Smith (eden izmed najbolj odgovornih za "bivšo" slavo 3dfx-a s svojimi Voodoo-ji), je imel s seboj kartuljo, ki so jo pripravili pri Quantum3D. Voodoo Extremovec, Michael W. Romain je kartuljo poslal skozi kup testov in na koncu sestavil tale res ogleda vreden članek.Kot kaže, fantje pri Quantum3D razmišljajo celo o tem, da bi na trg poslali limited edition računala z Voodoo5 6000 kartuljo (tudi druga periferija teh limited edition monstrumov, bo/naj bi bila časti vredna, specifikacije so opisane tukaj). Če to kdaj bo, bo cena zagotovo nekje med pticami, s katerimi si delimo nebo [:D].

2 komentarja

Intel Voodoo5 5500 po izjemno nizkih cenah

PCrave - V teh dneh, ko je računalniško sceno udaril po nosu izid Pentiuma4, velika pocenitev pomnilnika in podobne zadeve, nihče ni opazil, da se nekaj dogaja tudi z 3DFXovim Voodoojem5 5500. Dotična kartica se je namreč prav neverjetno pocenila, v ZDA preko Pricewatcha že najdete cene okoli 173-199$! Seveda to dotično grafikuljo postavlja v povsem novo luč in očitno bomo tudi morali popraviti oceno v prihajajočem velikem primerjalnem testu grafičnih kartic ( ups, pa sem povedal [:8)]). Vsekakor bo 3DFX tako precej lažje konkuriral Nvidiinim grafikuljam, upajmo le, da ne bodo zaradi te poteze še propadli [:\\].

3 komentarji