»

Google bo uradno predstavil Honeycomb

Googlovo vabilo na predstavitev

vir: HotHardware
HotHardware - Izid Xooma se bo zgodil že čez nekaj tednov, a še vedno nismo videli uradne predstavitve operacijskega sistema, ki bo uporabljen na tej Motorolini tablici. Gre seveda za Android 3.0 oz. Honeycomb, ki bo uradno predstavitev doživel že v sredo, 2. februarja. Google predstavitev pripravlja v svojem generalnem štabu v kalifornijskem Mountain Viewu, sama prireditev pa bo potekala prav na dan Applove predstavitve nekaterih novosti za iPad (povezano z naročniškim sistemom za elektronske časnike). Po sami predstavitvi, ki jo bomo lahko gledali tudi v živo kar prek YouTube, se...

1 komentar

ChatRoulette mob: prihodnost interneta?

Slo-Tech - Tom Scott je imel na srečanju Ignite London 2 (gre za kratka, natančno 5 minut dolga predavanja na poljubno temo) futuristično predavanje na temo flashmob množic.

V predavanju Mob: a near-future science fiction story prikaže izmišljen, a vseeno popolnoma mogoč dogodek formiranja hipne množice okrog poljubnega anonimneža. Kar se je še pred petimi leti zdelo nemogoče, se danes že kaže kot možna realnost.

Bo 4chan kmalu orodje teroristov?

15 komentarjev

KDE SC 4.4, blagovne znamke v družbenih medijih, Ivo Boscarol in FSFE Slovenija

Kiberpipa - V prihajajočem tednu vas Kiberpipa vabi najprej v torek na zabavo ob izidu zbirke KDE Software Compilation 4.4, v sredo na okroglo mizo, kjer bo potekala razprava na temo pojavnosti blagovnih znamk v družbenih medijih. Gost četrtkovega VIP večera pa bo Ivo Boscarol.

Kot smo na Slo-tech že pisali, bo v torek izšla naslednja različica zbirke, KDE Software Compilation 4.4. Skupnost KDE se je jeseni tudi reorganizirala in prenesla poudarek z namiznega okolja na delovanje same skupnosti, ki je v zadnjem letu dni opazno zrasla. Ob 18. uri so v Kiberpipo vabljeni vsi navdušenci na predstavitev novosti, ki bodo predstavljene v okviru Pipinega odprtega termina skupaj s slovensko skupnostjo KDE in društvom Lugos. Dogodek bo pospremljen z več predavanji in družabnim dogodkom.

Sredine Spletne urice v obliki okrogle mize bodo posvečene "pravilom igre" in praksam s področja blagovnih znamk v družbenih medijih. Zakaj za blagovno znamko ne ustvariti osebnega profila na Facebooku? Kako se po...

0 komentarjev

Izid KDE Software Compilation 4.4

KDE logo, vir: http://kde.org

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Čez manj kot teden dni, točneje v torek, 9.2.2010, bo izšla že naslednja različica zbirke, KDE SC 4.4. Ta prinaša nov vmesnik za majhne prenosnike ("plasma-netbook"), izboljšano namizje in programe ter vključuje nekatere že pred časom napovedane tehnologije.

Skupnost KDE se je jeseni reorganizirala in prenesla poudarek z namiznega okolja na delovanje same skupnosti, ki je v zadnjem letu dni opazno zrasla. Odprtokodno namizje KDE je tako postalo Zbirka programske opreme KDE ("KDE Software Compilation").

Izid KDE SC 4.4 bo v Kiberpipi na Pipinem odprtem terminu s slovensko skupnostjo KDE...

1 komentar

Stanford ponuja brezplačne tečaje programiranja aplikacij za iPhone

engadget - Ameriški Stanford po novem ponuja tečaje razvoja aplikacij za iPhone. Posebnost je, da so predavanja na voljo brezplačno komurkoli preko Stanfordovega iTunes kanala. Če se želite učiti programiranja za iPhone pa boste potrebovali nekaj predznanja o objektnem programiranju, dostop do Maca z Intelovim procesorjem ter poznavanje programskega jezika C. Prvega izmed predavanj, ki je že na voljo za ogled vodita dva izmed Applovih programerjev, kmalu pa bo sledilo še več predavanj, ki jih bodo vodili različni Applovi strokovnjaki. Če imate potrebno znanje in opremo, ter želite razvijati aplikacije za iPhone pa le brž odklikajte na spletno stran po prvo lekcijo.

2 komentarja

10. NT Konferenca

Slo-Tech - V ponedeljek se je v Portorožu (oziroma bolj natančno v Bernardinu) pričela jubilejna 10. NT Konferenca. Ne njej se vsako leto srečajo uporabniki Microsoftovih rešitev, partnerska podjetja in drugi členi informacijskega ekosistema. Udeleženci poleg zanimivih predavanj dobijo še obilico neuradnih informacij, dobro pa je poskrbljeno tudi za razvedrilni program.

Tokrat je udeležba spet rekordna, saj je v Porotorož prišel vsak tisoči slovenec. Predstavljenih je bilo kar nekaj zanimivosti, med drugim slovenska različica Navision 4.0.

Na sliki: Master bwana slovenskega Microsofta in master bwana Istrabenza.

4 komentarji

DOSovske igre

Slo-Tech - Se spomnite dobrih starih DOS časov? Pa bi si želeli odigrati kakšno staro igro v tem operacijskem sistemu in videti kako "teče" na današnjih mrcinah? Ni problema, tukaj jih je dovolj! Preprosto si jih posnamite na disk, pred tem pa preberite, kako igrati takšne igre na modernih, živalsko hitrih računalnikih. Kaj dobro se zna zgoditi, da bo katera igra prav nemarno hitra. :D

13 komentarjev

Windowsi XP

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

25. oktober je zdaj tudi uradno razglašen dan, ko naj bi izšli Windowsi XP, čerpav bo mogoče računalnike z novimi windowsi dobiti že od ponedeljka naprej. Kot je znano bodo Win XP izšli v dveh verzijah: profesionalni in izdaja za domačo uporabo. Cena za nove windowse naj bi se gibala okoli 300 $, medtem, ko naj bi nadgradnja iz starejših različic stala okoli 200$. Za zdaj bo pri nas na voljo samo angleška različica, medtem, ko naj bi sloveski prevod izšel nekje fabruarja naslednje leto. Je pa zato Microsoft Slovenija na tiskovni konferenci predstavil slovenski različici Officov XP, ki naj bi v trgovine prišli že v naslednjih dneh. Microsoft je pred kratkim predstavil tudi 6. različico Internet Explorerja, ki si jo je že mogoče sneti z njihove spletne strani, prav tko pa na straneh slovenskega Microsofta najdete slovenski prevod Intrenet Explorerja 5.5.

5 komentarjev

Novi OS : NewOS

Slo-Tech - Slashdotovci so objavili novico o zanimivem garažnem projetku nekega tipa. Ne gre za nič drugega kot novi operacijski sistem za PCje, ki po besedaj njegovega stvaritelja deluje na Intelovih in AMDjevih eno- in večprocesorskih mašinah ter na Seginem Dreamcastu. Zadeva ni zamišljena kot zamenjava za desktop operacijske sisteme, ki jih uporablja večina računalničarjev. Še več: tip celo trdi, da njegov operacijski sistem ni niti najmanj uporaben. No, ja, bomo videli. Vse velike stvari so se začele kot male in mogoče bo kaj zraslo tudi iz tega projekta. Več informacij najdete kar na uradni strani. Thnx slycer!

1 komentar