»

Odprt najvišji viadukt na svetu

Slo-Tech - V južni Franciji pri mestecu Millau so po dobrih treh letih gradnje slavnostno odprli najvišji viadukt na svetu. Leži na avtocesti, ki najhitreje povezuje Pariz in Barcelono. Viadukt dolžine 2460 m premošča dolino reke Tarn na sedmih betonskih stebrih, najvišji je visok 245 m, na njem pa poleg voziščne plošče stoji še 90 m visok nosilec, ki nosi jeklene zatege, te pa nosijo jekleno ploščo. Višina...

26 komentarjev

iTV in iRadio

Slo-Tech - V času, ko hitre linije po naših domovih rastejo kot gobe po dežju, ni več nobena redkost, da vse več multimedijskih stvaritev spremljamo preko interneta. Ena bolj uporabnih multimedijskih stvaritev sta tudi tudi TV preko interneta, ter radio. Tu pa se nam, uporabnikom rado zaskoči. Prebijati se moramo skozi malo morje portalov, linkov in strani, kjer lahko do željene postaje pridem. Tu pa nam priskoči na pomoč naslednji programčič.

Internet-TV & Radio Suite 0.3b je izredno enostaven program, ki nam, ko ga namestimo, omogoča ogled TV in radijskih postaj, brez da bi morali karkoli iskati. Kliknemo željeno postajo, vržemo miško na tipko "play" in že...

14 komentarjev

Najlažji način odklepanja Thoroughbredov

več strani -

Že nekaj časa je minilo, odkar so Thoroughbredi prišli na tržišče in seveda prva stvar, ki jo je bilo potrebno ugotoviti, je bil njihov način odklepanja. O tem smo že poročali, sedaj pa so se na spletu pojavila navodila, kako še lažje odkleniti dotični procesor. Vse kar morate storiti je, da povežete dva pina na socketu in, voila, procesor bo odklenjen. Novica in članek.

4 komentarji

Natečaj Dremel

Dremel - Dremel - mini "multi-uporabno-in-opravilno" orodje je skoraj nuja za vsakega domačega moderja in modelarja. Ker se pri Dremlu tega zelo dobro zavedajo, da mi - modifikatorji - njihovo orodje uporabljamo zelo veliko, so se odločili za natečaj.

Vse kar morate storiti, je to, da jim na e-mail pošljete slike vaše mojstrovine ter vaše podatke in če imate dovolj lepo zmodificirano in preurejeno škatlo, boste morda celo dobili katero od nagrad. Prva nagrada je za kar $350 Dremlovih pripomočkov in vrtalnikov, tako da navalite!

0 komentarjev

WebSite Watcher

Slo-Tech - Če se vam spodaj napisani scenarij pogosto dogaja, potem je ta programčič kot nalašč za vas, le v preizkušnjo, a vseeno. Predstavljajte si, da ste danes prišli na Slo-Tech in videli 15 novih novic. Potem čez 2 dni odbrzite na morje in se čez 14 dni spočiti in novih moči spet vrnete domov in kakopak, poženete najprej našo stran [:D]. V štirinajstih dneh pa se novih novic nabere že toliko, da ne veste več, kje ste zadnjič ostali. No, v takem primeru vam pride prav programčič na tejle strani, ki bo za vas lepo označil kaj je novega na določeni strani, od kar ste jo zadnjič pogledali. Sicer lahko še vedno uporabljate naš arhiv novic, a vseeno.

6 komentarjev

Ko ni časa, ali pa se nam preprosto ne da...

Slo-Tech - ...nam priskoči na pomoč tale programčič. Če ste že bili kdaj v situaciji, ko ste iz določene strani želeli skopirati veliko količino slik vašega priljubljenega filma, igralke (tenisačice?), ali koga drugega, potem veste, da je klikanje po slikah sem in tja nadležno in zoprno opravilo. Le zakaj ne bi medtem ko uživate v hladni (ali topli) pijači s prijatelji za vas slike shranil program Express WebPicture. Posebnost tega programa je, da na zelo enostaven način brez našega truda posname za nas iz interneta večjo količino slik. Vpišemo samo url (npr. http://www.slo-tech.com) in vse kar moramo storiti je le še to, da se za nekaj časa odpravimo na "lepše", medtem pa bo program skopiral vse slike ki se nahajajo na dotičnem url-ju v naš računalnik. Preprosto in hitro. Klik!!

4 komentarji

Rentgenski posnetek GeForcea 3

Case Junkiez - Kaj vse se ljudje (sklepam, da Američani) spomnejo. Slikati novo grafično kartico pod rentgenom... hja, le zakaj pa ne?! No, če vas slika zanima si jo le oglejte, a ne bodite razočarani, če ne bo dosegla vaših pričakovanj, saj je (moje mnenje) težko posneti notranjost vsakega čipa, če le-ti niso vedno pod enako debelim hladilnikom. So pa zelo zanimivi podatki. Ali morda kdo ve, da se za rentgensko slikanje uporablja napetost 90.000 voltov? Za to novico je zaslužen Andrej Cenčič.

11 komentarjev