»

Sedem najboljših potegavščin

vir: BBC
New Scientist - V tekoči številki New Scientist obuja spomine na sedem najboljših znanstvenih potegavščin, ki so jim bralci nasedli. Leta 1912 je amaterski paleontolog Charles Dawson objavil, da je v gramozni jami v Piltdownu v Sussexu odkril lobanjo in čeljustnico polčloveka-polopice, ki naj bi bil manjkajoči evolucijski člen. Potegavščina je zdržala 40 let.

Leta 1869 so v Cardiffu v ZDA "našli" okamenelega velikana, ki naj bi bil visok dobre tri metre. Še v osemnajstem stoletju, leta 1725, so kolegi speljali na limanice Johanna Beringerja in mu nastavili cel kup fosilov, ki so ga tako prevzeli, da je o njih celo napisal knjigo, preden je ugotovil ukano. Modernejši trik si je leta 1996 privoščil Alan...

29 komentarjev

Modifikacija voltaže na GeForce 4 4600 TI

PC Review Spot - Če si želite učinkovitega navijanja Geforca 4 Ti4600, je potrebno spremeniti voltažo procesorja grafične kartice. Kako to storiti, je objavljeno na tej strani. S to modifikacijo je avtor pridobil probližno 400 točk v 3D Marku 2001 in sličice na sekundo več pri testu Codecreatures Benchmark Pro. Seveda je jasno, da pade odgovornost tega početja naravnost v vaše naročje [:D]. Klik!

1 komentar

Elektrike ni nikoli preveč

VR - Zone - Navijačem (pa ne tistim nogometnim) elektrike v računalniku nikoli ni preveč. Vgrajevanje dodatnih ventilatorjev, ledic, neonk in podobne šare seveda poje kar nekaj predragocenih wattov elektrike in nemalokdaj se zgodi, da se napajlnik odloči, da mu je vsega skupaj preveč. Na VR Zone so tokrat testirali napajalnik namenjen točno temu - dobavi velikih količin elektrike. Vantecov VAN-520A se kiti z oznako 520W, kar zagotovlja resnično dovolj elektrike tudi za tiste najbolj zagrizene. Klik!

3 komentarji

Štirje gigaherci

HardOCP - Saj veste, kaj se zgodi, ko nori Japonci dobijo v roke najhitrejši primerek Intelovega Pentiuma 4, ki teče na 2.4 GHz? I, nič drugega kot modifikacija voltaže na osnovni plošči, da procesor teče na 2.1 V, aplikacija tekočega dušika na jedro procesorja - ter doseženi štirje gigaherci. Sicer pa nam nič ne zagotavlja, da je ta rezultat res pridobljen, saj je nam v dokaz le zaslonski zajemek programa WCPUID, tako da rekord jemljite z zadržkom.

0 komentarjev

Višanje voltaže na Pentiumu 4

VR - Zone - Če si lastite Northwood Pentiuma 4 ter hočete, da bi tekel na višji voltaži, se kaj hitro odpravite na to stran, saj je postopek popolnoma enostaven. Vemo, da smo morali pri Athlonu XP za dosego največje voltaže, ki jo procesor uradno še podpira (1.85 V) med sabo pravilno povezati vse L11 mostiče s srebrno prevodno pasto. Tukaj je postopek podoben, le da s enako pasto med sabo povežete štiri nožice procesorja. Klik!

0 komentarjev

Prva modifikacija Pentiuma4

VR - Zone - Na VR Zone so objavili verjetno prvo modifikacijo Intel Pentium4 procesorja. Gre za modifikacijo voltaže, ki jo dosežemo s povezovanjem določenih procesorjevih nogic. Zakaj pa bi to rabili? Odgovor je preprost: za overclockanje! Trenutno namreč obstaja le ena plošča, ki podpira spreminjanje voltaže na P4 in to je ASUS P4T, ki pa je na žalost zelo zelo draga. S to modifikacijo boste procesorje lahko overclockali tudi na drugih matičnih ploščah. Več informacij dobite tukaj.

1 komentar

Test ASUS P4T platke

GamePC - Trenutno je ASUSova P4T plata edina omembe vredna ponudba za Intelove nove Pentium4 procesorje. ASUSovi inženirji so se res potrudili, popolnoma spremenili referenčni design in plati dodali veliko funkcij, tudi overclockerskih. Njena največja pomanjkljivost je zagotovo vrtoglava cena, toda ASUSova kakovost tako ali tako nikoli ni bila poceni. Kakorkoli, platko so testirali na GamePCju in jim je zelo všeč. Razloge za to pa si boste morali ogledati sami.

0 komentarjev