»

Z laserjem do nove perspektive

Slashdot - Dandanes je "največji dodatek", ki ga lahko uporabljate z očmi, kakšna (barvna) leča ali očala. A prav kmalu bomo lahko na svet gledali v popolnoma novi perspektivi, saj bo laser, ki bo svetil direktno v oko, poskrbel, da se nam bodo pred očmi prikazovali vsi potrebni in nepotrebni podatki. Prednosti te tehnologije so očitne predvsem v industriji, kjer jo že uporabljajo v Hondinih tovarnah. Slednji so tudi izračunali, da tehniki, ki so jim bile vse informacije dostopne takoj (pred očesom), prihranijo 40% časa pri pregledovanje različnih priročnikov in posledično na mesec Honda privarčujejo 2000 dolarjev na tehnika. Prvi poskusni primerki so že bili poslani tudi ameriškim vojakom v Irak.

Kaj pa domači uporabniki? Verjetno ne boste kar skočili v trgovino in nabavili novega (modnega?) dodatka, saj nosi cenovno nalepko 4000 USD. Vsekakor pa je tehnologija zanimiva tudi za širši krog uporabnikov in bo s pocenitvijo verjetno vgrajena v različne prenosne naprave.

Kako tehnologija...

9 komentarjev

Barvanje? Naaah...

Virtual Hideout - Pred davnimi leti (okej, šur, leto 1999 je daaaaleč stran [:D]), ko se je skupnost Slo-Tech šele uveljavljala v spletnem prostoru, je bilo modificiranje računalnikov stvar največjih zanesenjakov, ki so imeli veliko poguma, časa in denarja. Vse nam je bilo novo in še nepreizkušeno. Mrcvarjenje kavnih mlinčkov je bilo dnevno opravijo, pa naj si je bilo to navijanje, modificiranje notranjosti ali pa -- barvanje. Kot izgleda, je zadnji korak postal redundanten, saj si lahko na zgornji povezavi ogledate, kako lahko svoj račnalnik enostavno prelepite z nalepko, na kateri je vaš najljubši emblem, ki vam ga izdelovalec nalepke naredi po meri. Ideja je že zanimiva, a vseeno -- ni ga boljšega občutka od sprejanja ohišja računalnika [:D]. Klik!

2 komentarja

48x zapisovalnik

Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

1 komentar

Ledena kocka

Viren - Zopet ena lepa modifikacija. No ja, če temu sploh lahko rečemo modifikacija, saj je v bistvu ta ljud sestavil popolnoma svoje ohišje iz aluminija in pleksi stekla. Zelo lepo ter natančno sestavljeno (logotipi so rezani celo z laserjem). Modra svetloba tudi zelo dobro paše k srebrni, tako da lahko zadevo samo pohvalim. Oglejte si sami: Več slik najdete pa še na Vieren.

7 komentarjev

Yamaha z inovacijami

CDR-Info - Če ste kadarkoli že pogledali na spodnjo stran na novo zapečenega ploščka, ste videli, v primeru da le-ta ni bil zapečen do konca, pas obrobe, ki se je razlikoval od tistega, na katerega je laser vgraviral enice in ničle. Ampak tudi iz tega moramo slejkoprej narediti nekaj skrajno lepega ter hkrati neuporabnega, je rekla Yamaha, ter predstavila tehnologijo risanja emblemov na zgoščenko. Najbolje je, da si primer pogledate v CDRInfovi novici. Heh, ideja je pa dobra... Imeti na hrbtni strani zgoščenke z laserjem vgraviran vrisan emblem igrice, ki jo vstavljaš v zgoščenkomat...

3 komentarji

Smo pridni, kajne?

Slo-Tech - Kot ste videli, se počasi, a zagotovo vračamo v tisti težki tempo. Tako sta moj test zgoščenkomatov danes dopolnila še dva članka: Medtem ko je prvi bolj ležerno ter zabavno večerno branje, ob katerem si spočijemo možgane ter se še kaj novega naučimo, je pa lunijev test pravi "showdown" petih osnovnih plošč, v katerem je opisana gola teorija ter sámo obnašanje plošče pod različnimi pogoji. Ogled obeh zelo močno priporočljiv.

25 komentarjev