»

DCC zloraba za mIRC 6.x

več strani - Danes je na ircNET-u prišlo do velikega števila odhodov (quit) na vseh kanalih. Zakaj?
Kot lahko preberete tukaj in tukaj so odkrili novi exploit (izraba - dobesedni prevod) za priljubljen program mIRC. Zlorablja DCC, ki se uporablja za prenos datotek ali pa za klican pogovor. Prizadeti so le tisti, ki uporabljajo mIRC 6.x; na mIRC 5.91 in starejše verzije pa zadeva nima vpliva.
Najbolje bo, da avtomatsko ignorirate vse DCC zahteve, to pa naredite tako, da v vnosno polje vpišete /ignore -wd *.

Popravek za mIRC 6.x bo kmalu na voljo, do takrat pa upoštevajte zgornji nasvet, saj boste le tako preprečili, da se stvar ne bo širila še naprej. Na novico nas je opozoril .

Dodatek: 15. oktober - mIRC je bil že včeraj popravljen Mirc 6.12 Exploit Fix. Obvestil nas je Samson.

39 komentarjev

DU meter ima konkurenco

Slo-Tech - No, ne čisto dobesedno, je pa vseeno hvalespeva vredno. Za kaj gre? KKSjevci so za vse internetne bandite izdelali programčič "Online Speed Meter", ki je zelo enostaven za uporabo, pod kožo pa ga ni niti za 100 KB. Kar pa je najpomebneje in tudi pohvalno -- skupek kode je popolnoma brezplačen. Namestitev je otročje lahka, uporaba pa kar otročje lahka. Zatorej, kar sem za več informacij, oziroma točno sem za vunpoteg!

11 komentarjev

Quickoffice 6.0

Infosync - Za vse lastnike Palmov: Na Infosync so si podrobneje ogledali nov paket Quickoffice 6.0, ki je namenjen vsem, ki iščejo nekaj podobnega Wordu in Excelu. Quickoffice proizvaja Cutting Edge Software in ne Microsoft [:)]. Sodeč po testu na InfoSync-u večje prednosti v primerjavi z verzijo 5.6 predstavlja VFS podpora za naprave na osnovi "kartične razširitve" [>:D] . Deluje tudi v barvah, a le, če imamo tudi mi barvni Palm. Na težave pa lahko naletimo pri sinhronizaciji, saj je le ta zelo nerodna in okorna.

Vsi Palmaši pa lahko preiskusite demo verzijo tega programa tukaj.

0 komentarjev

Novi vozači

M3DZone - Za Nvidio smo že navajeni, da izdaja nove verzije svojih vozačev tedensko. No, danes pa so izšli driverji za Win9x, Win2k in WinXP za Kyro in Kyro II kartice. Kako se obnesejo v igrah in drugih aplikacijah še ni znano. Tokratna verzija je 8.140 beta. Ker so beta, je možno, da imajo veliko hroščkov v sebi. So torej ne uradni in jih uporabljate na lastno odgovornost. Dobite jih pa tu: za Win2k, za Win9x in tu za WinXP.

2 komentarja