»

Začasni popravek za varnejši splet z Microsoftovim Raziskovalcem Interneta

OnlyNewz - Znana je nova varnostna luknja v vseh različicah Internet Explorerja od vključno 5.01 naprej. Luknjo v protokolu ITS, ki se uporablja npr. v datotekah s pomočjo za povezovanje na zunanje spletne strani (lahko pa tudi obratno!) s pridom izkorišča že nekaj virusov (Ibiza, BloodHound, BugBear.E). Urejevalcu strani omogoča, da izvede poljubno kodo na vašem računalniku z enakimi privilegiji, kot je zagnan Internet Explorer.

Ker to ni dobro (vsi namreč vemo, da velika večina uporabnikov Internet Explorerja uporablja administratorske privilegije), si lahko izberete vašo priljubljeno rešitev: bodisi onemogočite protokol ITS, bodisi lahko končno prebarvate plavolaso pričesko in nehate klikati po čudnih povezavah v elektronski pošti ali neposrednih sporočilih, lahko se trudite s posodabljanjam protivirusnega programa ali pa presekate gordijski vozel in zamenjate brskalnik. Kako to storiti si lahko v angleškem jeziku ogledate na tej strani. Več informacij pa lahko najdete na strani, kjer...

16 komentarjev

Drugačen test prenosnika

Padec prenosnika

The Register - Videli smo že streljanje v (neuporaben) monitor, različne načine uničevanja komponent, lomljenje neuspešno pečenih ploščkov pa je tako na dnevnem redu računalničarjev. Sedaj pa si predstavljate, da ste urednik spletne strani posvečene prenosnikov in da k vam pride nekdo izmed vodilnih ljudi proizvajalca ter vam namigne, da prenosnik vržite z mize.

To se je zgodilo avtorjem češke strani Notebooky.cz, ko jim je eden izmed predstavnikov Gericoma namignil, da naj v testu prenosnika za vojaške namene le-tega nežno porinejo z mize. Ker bo seveda preživel. Ker pa jim to ni bilo dovolj,...

10 komentarjev

MSN na tapeti

The Register - Zopet luknja v kombinaciji MS Messenger in Internet Explorer; ker pa slika pove več kot nemalo besed, je tukajle 'demo'.

Opozorilo: bralec Robin, kateremu se najlepše zahvaljujem, me je opozoril, da naj bi bil na povezavi 'demo' virus. Moj NAV mi ne javi ničesar, tako da -- diskretno.

Še link: klik

3 komentarji

Spet luknja v Microsoftovi programski opremi

The Register - No, Microsoftu so dokazali še eno luknjo v njihovi programski opremi, ki sicer ne povzroči direktne škode, vendar pa vam lahko povzroči kar nekaj težav, če cenite svojo zasebnost. Precej "lepa" lastnost v MSN in programu Windows Messenger, ki omogoča prepoznavanje uporabnika programa Internet Explorer (seveda brez privolitve uporabnika), je lahko kaj hitro izkoriščena s strani hekerja, ki vsaj malo obvlada Javascript ali VBscript. Varnostna luknja omogoča, da heker brez težav pridobi uporabnikovo uporabniško ime v Messengerju ali pa si ogleda njegove "pogodbe". Če uporabniško ime slučajno ni na voljo, pa lahko pridobi uporabnikov e-mail (jao, kupi spama vam ne udiejo). To pomeni, da lahko Messenger brez ustreznega popravka kaj hitro postane orodje, ki vam pošteno prevoha vašo računalniško zasebnost. Na srečo pa ni vse tako črno, saj uporabniki Netscapov, Mozill, Oper in Trilliana ne boste imeli takih problemov. Dokler Microsoft ne spiše popravka (če ga ni že), se lahko pred luknjo...

11 komentarjev

Žensko perilo

Slo-Tech - Torej, po nemalo urah je stran Playtex-a še vedno pohekana. Bog ve, ali tako kot pri Citroenu, pridni admini stran 'obnavljajo'.

Opozorilo:

Mnogi bralci ste opozorili, da vam razni protivirusni programi (predvsem McAfeejevi) javijo virus. Norton AV, seveda s posodobljeno bazo, ne javi nič sploh, prav tako še marsikateri preventivni ukrepovalnik. Vseeno predlagam diskretnost...

19 komentarjev

ICQ 2001b alpha

CNet - Izšla je beta mojega omiljenega IM programčka, ICQ 2001b Alpha. Verjetno glavna prednost nove verzije je večja spletna nrav podatkov: stiki niso več (le) na računalniku, ampak se prenesejo v spletni predal ter z njim sinhronizirajo. To pomeni, da lahko ICQ uporabljamo na več računalnikih, na vseh pa bomo imeli iste kontakte - uporabno recimo pri potovanjih, ko ICQ uporabljamo v kiber-kafičih.

Novost je tudi naprednejše upravljanje 'sharanih' datotek - te sedaj prenesemo v posebno mapo, do katere dostop lahko omejimo le na določene osebke. Novitet in izboljšav je še malo morje, ZDNet-ov opisovalec pa se je spotaknil predvsem ob manjek podpore za videokonference (ki jih konkurenca že ponuja ali pa še bo - MS Messenger jih ima dobiti v nadgradnji, ki bo navoljo na dan uradnega začetka prodaje WinXP). Opis, download tukaj .

5 komentarjev

Next-gen 'iMac 2001'

The Register - Na tej The Registerjevi strani se je pojavila slikica, kakšen naj bi v prihodnje izgledal Applov iMac. Design je kar zanimiv, saj lahko pričakujemo ločitev monitorja od ohišja. Tudi monitor naj bi bil deležen sprememb, saj naj bi iMaci nove generacije imeli LCD zaslon. Slika pove več kot tisoč besed, zato si jo le oglejte. Še opozorilo za konec: obstajajo sicer dvomi o resničnosti takega designa, zato me ne linčajte, če novi iMac ne bo izgledal tako, kot na sliki. Skratka stran imejte bolj za zanimivost.

0 komentarjev