»

Digital Sky Technologies kupil ICQ

ICQ

Slo-Tech - Digital Sky Technologies (DST) je najavil namero o prevzemu ICQ-ja, ki je od leta 1998 v lasti AOL-a. Za nakup bodo odšteli 187,5 milijona dolarjev, čeprav je AOL sprva hotel iztržiti dvakrat več. Na lanski dražbi so sodelovali še Naspers, ProfMedia in Tencent, a so ponudili premalo.

ICQ je bil eden prvih sistemov za instantno sporočanje (angl. instant messaging, IM), ki je bil sprva popularen po vsem svetu, kasneje pa ga je na Zahodu izpodrinila konkurenca. Leta 1996 predstavljeni ICQ izraelskega podjetja Mirabilis je ostal priljubljen v Rusiji in drugih vzhodnoevropskih državah, znatno število...

20 komentarjev

Varnostne luknje tudi v ICQ

Core Security Tech - Mnogi obiskovalci Slo-Techa gotovo poznate program ICQ, ki je namenjen vsestranski komunikaciji med njegovimi uporabniki. Podjetje Core Security Tech. je v omenjenem orodju našlo celo vrsto varnostnih lukenj, ki napadalcu omogočajo izvedbo zlobnih dejanj: od izvedbe DDoS napada do nepooblaščene namestitve programske opreme.

Zabavni postanejo tudi oglasi, ki jih v ICQju opazite v spodnjem delu pogovornega okna: z njimi lahko nepridiprav prevzame kontrolo našega procesorja in nam tako poskuša onesposobiti računalnik. O popravkih zaenkrat še ni slišati. Okužene so različice ICQ Pro 2003a in starejše.

2 komentarja

MSNTV na programu, policija na vratih

Vnunet - V Ameriki imajo gospodinjstva, ki si lastijo Microsoftovo "interaktivno TV škatlo" ter policija, rahle težavice. Na prostosti je sicer dokaj star ter znan virus, ki se poigrava z modemom. Prenaša se kot email priponka, ki ob zagonu restarta računalo, nato pa preko modema kliče 911 (ne, ne Porscheja). Policija seveda ob prejetju klica, ko na strani klicočega ni odgovora, seveda na mesto dejanja pošlje patruljo [>:D]. Klik! Mami, mami, hitro poskrij warez! Kako so nas dobil?

0 komentarjev

AOL Messenger & Trillian

ZDNet - Dragi uporabniki Arthurjevega (inu a-jevega, seveda) dekleta, če ste IM programček uporabljali tudi za komunikacijo s prijatelji na AOL-ovem omrežju, imam za vas slabo novico: AOL Time Warner (ki ga zadnje dni precej po zobeh vlačim) se je iz 'varnostnih' razlogovo odločil, da blokira dostop preko vse-v-enem programčka Trillian. V zadnjih dneh je šlo med programerji obeh strani za pravo malo vojno, saj so samo programerji odjemalca kar dvakrat v dnevu ali dveh izdali novo verzijo, ki je zaobšla - trenutno - blokado. Klik!

2 komentarja

AOL kupuje RedHat?

Slashdot - Tole je pa že mal too much. Sicer ni še njikjer drugje potrjeno, ampak AOL-TimeWarner naj bi se zanimal za nakup RedHata. Stvar je z AOLove strani še kar logična, saj če hočejo res globalno medijsko dominacijo, bodo moral prej ko slej obvladat tudi operacijski sistem. Znano je, da so si z MSjem že nekaj let precej v laseh (instant messaging, Mozilla vs. IE, AOL vs. MSN...). So pa še druga vprašanja, saj je mogoče interes AOLa celo uničiti Linux na desktopih, saj je preveč svoboden, da bi sprejel uveljavljanje 'content protectiona', ki si ga TimeWarner tudi nedvomno želi...
Če bo deal resnično sklenjen, potem je vprašanje, če bo koristil komurkoli razen AOLu.

9 komentarjev

AT&T Comcast

ZDNet - Še pomnite združitev podjetij America Online ter Time Warnerja? Včasih je bila ta korporacija največji ponudnik kabelske televizije ter interneta.

Včasih? Ja, združujeta se podjetji AT&T Broadband, največje ameriško 'kabelsko' podjetje, ter Comcast. Vrednost novonastalega podjetja AT&T Comcast pa je približno dvakrat večja od konkurenta, AOL Time Warnerja. Več podrobnosti o združevanju - Klik!
Komaj čakam, da se v Sloveniji združita Telekom in SiOL...

0 komentarjev

ICQ 2001b

ZDNet - Po verziji aplha, ki sem jo na kratko opisal pred časom, je izraelski Mirrabilis izdal novo, 2001b (beta) verzijo svojega IM programčka. Namestitvena datoteka je velika 3.61 MB, Klik! priporočen :]

ICQ morda ni bil prvi tovrstni programček oz. storitev, je pa nedvomno najbolj razširjen, uporabljan ter priljubljen. S prednostmi nove verzije sem se sicer že ukvarjal, a še enkrat - na kratko: stiki se sedaj prenesejo na spletni strežnik, s katerim se sinhronizirajo, če uporabljamo več računalnikov; naprednejše prenašanje datotek nam tokrat omogoča stvarjenje 'mape v skupni rabi'; namestitveni programček omogoča dodajanje in odstranjevanje modulov tudi brez ponovnega zaganjanja računala.

1 komentar

ICQ 2001b alpha

CNet - Izšla je beta mojega omiljenega IM programčka, ICQ 2001b Alpha. Verjetno glavna prednost nove verzije je večja spletna nrav podatkov: stiki niso več (le) na računalniku, ampak se prenesejo v spletni predal ter z njim sinhronizirajo. To pomeni, da lahko ICQ uporabljamo na več računalnikih, na vseh pa bomo imeli iste kontakte - uporabno recimo pri potovanjih, ko ICQ uporabljamo v kiber-kafičih.

Novost je tudi naprednejše upravljanje 'sharanih' datotek - te sedaj prenesemo v posebno mapo, do katere dostop lahko omejimo le na določene osebke. Novitet in izboljšav je še malo morje, ZDNet-ov opisovalec pa se je spotaknil predvsem ob manjek podpore za videokonference (ki jih konkurenca že ponuja ali pa še bo - MS Messenger jih ima dobiti v nadgradnji, ki bo navoljo na dan uradnega začetka prodaje WinXP). Opis, download tukaj .

5 komentarjev

Click here to begin

Slo-Tech - Žiga did it again :

Zanimivo, na kako stare varnostne luknje se spravljajo pisci 'kode zlobe'. Novi trojanec Trojan.Offensive izkorišča 10 mesecev staro varnostno luknjo v Navideznem stroju (virtual machine? - slycer), prisotne v Internet Explorer verzijah 3.0 - 5.5sp1. Programček se pošilja kot html e-pošta z besedilom 'Star'. Ob kliku na povezavo se izvede javascript programček, izkoristi varnostno luknjo ter s spremembo skoraj 50 postavk v registru onemogoči izvajanje vseh programov in zaustavitve sistema, skrije ikone namizja ter izvrže skrajno neokusno sporočilo ("If you have any trouble, please email findlu@21cn.com." ter "Note: Not for Japanese & dog & pig.").
Naslov novičke je mišljen kot ironija - taisto besedilo se prikaže ob 1. zagonu Oken oz. kot tooltip gumba Start...

1 komentar

AOL-Time Warner spet lačen

The Register - Če gre verjeti The Registerju, se nam obeta še en prevzem s strani medijskega velikana AOL-Time Warner. AOL-Time Warner tokrat kaže apetite po angleškemu založniku revij IPC. IPC je znan po svojih revijah ko so Loaded in NME (ne poznam), zadnje čase pa izdajajo tudi internetno revijo Web User. Z nakupom naj bi si medijski velikan razširil tržišče tudi na evropsko področje. Seveda pa nakup ne bo lahka stvar, saj se govori o znesku, ki kar krepko presega milijardo funtov. Ob dejstvu, da združitev AOL-Time Warner ni bila ravno z rožicam postlana (izguba), bo to kar problem. Ali pa tudi ne ...

1 komentar

WinXP - vlak smrti za manjša podjetja

Slo-Tech - Moram priznati, da je ta novica ena izmed bolj zanimivih, ki sem jih bral zadnje čase. Gre se namreč za vprašanje posledic integracije vedno večih programčkov v WinXP. Kot veste, bo M$ v novi operacijski sistem vdelal marsikatero aplikacijo, ki jo je do sedaj bilo potrebno posebej kupiti. Tako bo osnovnem OSju že priložen firewall, multimedijski predvajalnik, program za peko CDjev, DVD sukalnik, obdelovalec slik... To seveda ne pomeni nič dobrega za podjetja, ki živijo od takih programov in tako se bo trg za podjetja, kot so Adobe, Apple, AOL Time Warner, Corel, Netopia itd. drastično zmanjšal. Namreč, čeprav so M$jevi vdelani programčki večino precej inferiorni glede na ponudbe teh podjetij, jih bo velika večina uporabnikov vzela kot povsem zadostne. Ali se nam obetajo nove anti-trustovske tožbe proti M$ju? Thnx, Matej!

11 komentarjev

MusicNet: glasba na podlagi naročniškega sistema

Excite News - RealNetworks, ki ga vsi poznamo po programu RealPlayer, bo sodeloval z največjimi glasbenimi založniškimi hišami, AOL Time Warner, Bertelsmann AG in EMI Group, ki bodo ponujale glasbo na podlagi naročniškega sistema. Ta storitev, imenuje se MusicNet, bo na voljo še to leto.
MusicNet bo omogočal glasbenim navdušencem, da bodo dol-povlekli željeno glasbo preko interneta, vendar pa bodo morali zanjo plačati.
MusicNet bo verjetno imel največjo konkurenco v Duet-u, partnerstvu med Sony-jem in francoskim medijskim konglomeratom Vivendi Universal, ki obljublja na tisoče pesmi na internetu za dol-vleko, seveda tudi na podlagi naročnine.
Nekaj informacij o MusicNet-u si lahko ogledate tudi na uradni strani, tukaj.

8 komentarjev