»

Novi SoundBlaster Audigy 4 Pro

Slo-Tech - Vsi smo se spraševali kaj se dogaja v laboratorijih Creativa, ko so nazadnje izdali SB Audigy 2 ZS Pro Platinum, nakar je bila kar nekaj časa tišina. In končno jim je uspelo splaviti novo zvočno kartico tokrat je njeno ime Audigy 4 Pro. Tukaj se poraja vprašanje zakaj ne 3? V osnovi je zelo podobna Audigy 2 ZS vendat njena občutna razlika je pri dinamičnem obsegu 192KHz/24-bit stereo, kateri je pri starejši kartici deloval pri 107dB pri 4 Pro pa pri 113dB.

Več tehničnih lastnosti si lahko pogledate na tej povezavi.

Trenutno moramo pa počakati se na kakšen test, da vidimo kako se obnese v praksi.

14 komentarjev

Zaslon na USB

X-Bit Labs - Da je USB res univerzalno serijsko vodilo (ang. universal serial bus), dokazujejo Japonci. Telegnosis USB 2.0 VGA pretvornik je naprava, ki jo priključite v prost priključek USB na vašem računalniku, vanjo pa monitor in že lahko občudujete slike v ločljivosti 640x480, 800x600 ali 1024x768 z 8, 16 ali 32-bitno globino barv. Zaradi odsotnosti podpore Direct3D naprava vsekakor ni primerna za igralce iger, je pa dobrodošel dodatek za poslovne uporabnike prenosnih računalnikov, ki potrebujejo dodatne možnosti. O vrsti grafičnega procesorja ni podatkov, predvidevamo pa lahko, da gre za vgrajen mobilni grafični procesor. Za napravo boste na Japonskem odšteli 80 dolarjev. Klik!

10 komentarjev

Test Audigya2

Tweak Town - Creative SoundBlaster Audigy2 je zvočna kartica, katere test nam alien-w obljublja že dalj časa, da pa ne boste preveč neučakani, si lahko pred tem ogledate test te zvočne pošasti oz. zvočnega razstreljevalca™ na TweakTown. Tehničnih karakteristih vam na tem mestu ne mislim naštevati (use Google instead), lahko pa vam namignem, da so bili s kartico zelo zadovoljni. Motila je le, kot ponavadi, samo cena. A če imate 200 dolarjev odveč ter vrhunske zvočnike, klik!

1 komentar

Creative najavil Audigy 2

MeriStation - Sredi oktobra naj bi na evropske prodajne police prispel naslednjik iz dinastije SoundBlaster, SB Audigy 2. Osvežena kartica bo imela izboljšane karakteristike, povdarki pa bodo na podpori novim tehnologijam in standardom kot so Audio DVD, EX- Dolby Digital 6.1, THX... Kartico bodo zvok predvajale z 24biti in 192KHz pri 106dB. Zajemanje zvoka bo še vedno potekalo pri 24bitih in 96KHz... Več podatkov bo znanih ob uradni napovedi kartice, ki se bo zgodila konec meseca.
Creative bo sočasno predstavil še osveženo linijo MP3 predvajalnikov, zvočnikov ter eno novo miš. :-) Več si lahko, ako obvladate špansko preberete tukaj, avtomatski googlov prevod pa najdete tukaj.

1 komentar

Test SB Extigy

Hexus - Ne bom govoril na dolgo. Vsi vemo, da je kartica dobra - zelo dobra, če smo bolj natančni. Na tem naslovu se nahaja naš test, katerega je spisal alien-w in v katerem podrobno spoznamo kartico, tukaj pa si lahko neke vrste "hitri ogled" kartice preberejo tisti, katere bolj zanimajo le dejstva in ne branje daljšega teksta. Zadeva je preizkuševalca dokaj impresionirala in je bil nad zvočno kartico kar navdušen. Pa kaj bi vam pravil, saj to gotovo že veste [:D].

0 komentarjev

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Soundblaster Extigy

Overclockers Australia - Ta novica je prišla do nas relativno pozno, a vseeno. Creative namerava izdati izvenškatelno serijo zvočnih kartic, ki temeljijo na Audigy EMU10K2 procesorju. Soundblaster Extigy, kakor se bo zadeva imenovala, bo imel zmožnost 24-bitnega 96 KHz predvajanja s 100 decibeli razmerja signal-šum (kot pri Audigyju). To je prva zvočna kartica, ki jo je Creative izdelal v vsej svoji zgodovini. In kaj je tako privlačnega na tej kartici, poleg tega, da lahko sedaj proizvaja še čistejše tone, ker jo ne moti EMI računalnika? Jah, zadeva lahko koristi tudi kot samostojen dekoder za Dolby Digital 5.1. Cena? Okoli petdeset tisočakov v tujini. Glede slovenske cene pa - povprašajte uvoznike . Aja, zadeva bo v prodaji sredi februarja. Test na Slo-Techu bo.

1 komentar

AIM luknja

CNet - Pred časom je bilo napovedano, da se bodo virusi začeli širiti na Linux ter IM programčke. Po besedah AOL-a so v svojem AIM-u odkrili ter odpravili napako na strežnikih, ki so jo označili kot potencialno najbolj nevarno dosedaj. Morebitnim uporabnikom omrežja ni potrebno nalagati popravka, saj so jo odpravili na samem izvoru -- strežniku. Klik!

0 komentarjev

SB Live za Macintosh

Harmony Central - Hja, saj ni veliko za povedati. Od sedaj naprej bodo (boste) lahko tudi uporabniki Macintoshovih sistemov uporabljali Creativov SoundBlaster Live!. Zraven so vključili kar nekaj programske opreme: Mixman Studio za ustvarjanje digitalne glasbe, Cubasis AV Mac-Record za snemanje zvoka, sonicWORX Essential za dodajanje različnih efektov, igro Deus Ex in SoundFont Bank Manager za boljše MIDI skladbe. Klik!

5 komentarjev