»

Cremax Icy Dock Bodyguard525

MODTHEBOX - Nadzorovanje ventilatorjev očitno postaja nujno, saj se pojavlja vedno več podjetij, ki proizvajajo izdelke, katerih naloga je utišanje naših ropotalnikov. Icy Dock Bodyguard je izdelalo podjetje Cremax, ki ne spada med najbolj znane, a še vedno proizvaja kvalitetne in množicam dostopne izdelke. Posebnost tega kontrolerja je v tem, da je za njim še prazno mesto za trdi disk, na katerega pihljata dva 40-mm ventilatorja.

0 komentarjev

Brušenje procesorja in hladilnika

Extensiontech - Procesorji z višjimi frekvencami sicer pridobijo na hitrosti, a s temu se veča tudi toplota, ki jo procesor oddaja. V ta namen je na trgu ogromno hladilnikov, ki prihajajo v vseh možnih velikostih in oblikah. A taki hladilniki imajo na dnu nepravilnosti, zaradi katerega nastane potreba po brušenju hladilnika in CPUja. Za brušenje potrebujemo nekaj brusnega papirja, podlago in predvsem močno roko. Te stvari lahko kupimo posamično ali pa se odločimo za komplet.

7 komentarjev

Hlajenje malih strežnikov

Frosty Tech - Več primerov je, ko rabimo rackmount vgradni strežnik, a je le-ta velikosti 1U, kar pomeni točno 4.5 centimetre razpoložljive višine za manevriranje ter vgradnjo komponent. Sam sem imel v svoji sobi 1U strežnik, ki je v sebi imel kar dva 933 MHz Intel procesorja. Precej interesantno se mi je zdelo, da je bil računalnik celo stabilen, saj sta zrak po ohišju prenašala samo dva ventilatorja 4x4 cm, na procesorju sta pa zrak mešala dva bolj neugledna ventilatorja, pritrjena na neko amorfno kovino. Seveda se človek vpraša, ali je sploh še varno delati strežnike, ob vsej disipaciji toplote. Na FrostyTechu so stestirali Thermaltakeov procesorski hladilnik za 1U strežnike ter ugotovili, da se nimamo česa bati, saj zadevica za $20 ponuja zadovoljive rezultate. Sicer odsvetujejo vgradnjo najhitrejših Athlonov, a vseeno :D.

1 komentar

Zanimiv hladilnik

Frosty Tech - V svetu se pojavlja vedno več hladilnikov in različnih dizajnov le-teh, tako da jim sploh ne morem več slediti. Zato vam samo pokažem enega, ki mi je zelo všeč, tako po dizajnu kot tudi po barvi (čeprav ni modra ). Stestirali so ga na FrostyTech-u. Vas kaj spominja na Orbe?
P.S.: Če želite videti test kakšnega bolj eksotičnega hladnika, potem si oglejte tole. Tu je ogromno hladilnikov, za katere sploh še nikoli nisem slišal. Ste vi?

0 komentarjev

Vantecov pritlikavec

Frosty Tech - Takih mini rešitev, kot jo je izdelal Vantec ne vidimo velikokrat, zato je opisani hladilnik še toliko bolj zanimiv. Če je Vantec poznan kot zelo dober izdelovalec bakrenih hladilnikov, to za tega posebneža nebi mogli reči, saj je vse premajhen in premalo zmogljiv. Vantec ga je namenil kot gladilnik za hlajenje strežniških procesorjev, vendar pa je tudi tukaj precej omejen, saj lahko zanesljivo hladi samo kakšnega Celerona, C3 ali Geode. Za kakšne Durone, Athlone ali Tualatine pa ni primeren. Zakaj ne, pa si preberite na FrostyTechu.

0 komentarjev

Test Thermal Buster hladilnika @ FrostyTech

Frosty Tech - Zadnje čase hladilniki postajajo vse večji in večji, seveda v želji proizvajalcev po čimboljšem hlajenju. Toda nekje obstaja meja dimenzij hladilnikov in vse kaže, da so jo današnji hladilniki že dosegli. Toda razvoj gre naprej, le da sedaj v pravi smeri: k inovacijam. En tak zanimiv hladilnik je tudi Thermal Buster, ki so ga testirali na FrostyTechu. Majhna zadevica (stična površina ima stranico 50mm) ima povsem bakrena rebra, ki so natančno pritrjena in oblikovana tako, da zagotavljajo najboljši možni pretok zraka. Tako se lahko kosa tudi s precej večjimi hladilniki. Upajmo, da nas bodo proizvajalci kmalu...

2 komentarja