»

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Nadgradnja SB Live! v SB Live! 5.1

Digit Life - Ta članek nam razjasni veliko "skrivnosti" o SoundBlasterjih. Na primer, da odkodiranje Dolby Digital zvoka tudi pri verziji SB 5.1 poteka na centralnem procesorju in da je razlika med navadnim Liveom in Liveom 5.1 le v enem programabilnem čipu. Na žalost se tega čipa ne da preprogramirati kar na kartici sami in ga je potrebno za ta namen odspajkati ter priklopiti na 10 megabitno Realtekovo mrežno kartico ali pa na vzporedni priključek (LPT). Sicer se mi po tem prebranem članku zastavlja vprašanje, če se tak poseg splača, saj je zapleten, pa še možnost, da skurite kartico obstaja. A vseeno se človek malo zamisli, ko ugotovi, da je razlika med njegovo prejšnjo in zdajšno zvočno kartico LE in SAMO v dveh številkah, glede na to, da je razlika v ceni 10 tisoč tolarjev. Če ste mojster spajkanja, si članek le preberite, a ne krivite mene, če potem kaj ne bo delovalo. O članku nas je obvestil Borut, hvala....

2 komentarja

Neonke

Dan's DATA - Računalničarji so že od nekdaj radi vtikali razno razne neonke v računalnik. Te stvarce so nadvse primerne za olepšanje povprečno dolgočasnega računalnika. Tako pravi tudi Dan, ki se je malce poigral z raznobarvnimi neonkami. Njegov članek najdete tukaj.

0 komentarjev

Dual Athloni pod linuxom

News Forge - Fantje z News Forga so se imeli priložnost poigrati z enim izmed redkih AMDjevih dvoprocesorskih mašin na svetu. Šlo je za Dual 1.2GHz mašino na predprodukcijski Tyanovi AMD760MP plošči z 256MB PC2100 DDR DRAMa, na žalost pa se s pošastjo niso mogli igrati dalj časa, saj je šlo za sejemski primerek. Na stroju je tekel linux in tako je edini benchmark, ki so ga lahko pognali v tem kratkem času bilo compilanje kernela. Vseeno gre za dokaj natančen test hitrosti procesorjev in sistema in moram priznati, da so rezultati, ki so jih dobili precej impresivni. Z enim procesorjem je postopek trajal 4.51 minute, z dvema pa okrogli dve minuti, kar je 147% pospešek. Whoa! Celoten članek najdete tukaj.

1 komentar

Prihodnost procesorjev

več strani - Hm, kakšno naključje... Tako Sharky kot Anand sta danes objavila svoja članka o prihodnosti tehnologije za izdelavo procesorjev. V bistvu bi težko rekli, da gre za univerzalen članek, saj v obeh glavno vlogo igra Intel, toda do zdaj so glavni razvojni trendi vedno bili podobni. Sodeč po teh člankih lahko že čez par let pričakujemo čipe s 400 milijoni tranzistorjev pri 10GHz, ki bodo porabili manj, kot en volt za napajanje. Mooroov zakon bo torej še vzdržal? Bomo videli... Sharkyev članek najdete tukaj, Anandovega pa tukaj.

3 komentarji

ABIT Dolby Surround Soundsystem

Overclockers Online - Po velikih uspehih na področju matičnih plošč in kasneje tudi grafičnih kartic, se tvrdka ABIT podaja tudi v svet zvoka in zvočniških naprav. Sestavili so zanimiv sistem zvočnikov za prostorsko ozvočenje vašega računalnika poleg pa nudijo tudi zvočno kartico z njihovim logotipom. Naj takoj povem, da ne gre za kakšen HighEnd sistem ampak predvsem za cena/kvaliteta optimiziran sistem, ki pa kljub vsemu ponuja veliko.Set 6ih njihovih zvočnikov vas bo olajšal za 210$, če pa želite tudi zvočno kartico, bo vaša denarnica tanjša še za dodatnih 55$. Edina resna zamera gre zvočni kartici - EAX in A3D nimata strojne podpore. Vsekakor pa je cena ugodna. Zelo izčrpen članek najdete tukaj.

0 komentarjev