»

Thubanom se bo prilagajala frekvenca

AMD-jev strežniški šestjedrnik, Istanbul

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - AMDjevi prihajajoči namizni šestjedrniki s kodnim imenom Thuban, ki bodo javnosti bolj poznani pod imenom Phenom II X6, bodo, podobno kot Intelovi procesorji iz serij Core i7 in i5, podpirali avtomatično prilagajanje frekvence. Današnji procesorji imajo vedno več jeder, a programska oprema še vedno zaostaja za tem trendom in se v mnogo primerih obnese bolje z manjšim številom hitrejših jeder. Tukaj na pomoč priskoči Intelov Turbo Boost oz....

33 komentarjev

Youtube 'podpira' HTML5

bit-tech.net - Nativna podpora video in zvočnih posnetkov v standardu HTML5 brez dodatkov, kot je Adobe Flash, je že pred časom povzročila mnogo polemik. Težav s sprejemanjem enotnega kodeka za vsako izmed vsebin je bilo celo toliko, da so oznaki <video> in <audio> črtali iz zahtevane podpore, kar pomeni, da razvijalci podporo v brskalnike vključijo po želji. Za nativno podporo video in zvočnih posnetkov bi bila nedvomno največja zmaga, če bi standard podprla največja stran z videoposnetki na svetu, YouTube. S podporo bi verjetno zgledu sledile tudi druge videostrani, a so se pri YouTubeu zaenkrat odločili, da se bodo držali trenutno obstoječega Flash predvajalnika.

A v primeru da si lastite brskalnik, ki podpira <video> in <audio> oznaki ter si želite ogledati posnetke z YouTubea brez uporabe Adobe Flash, na pomoč priskoči podjetje NeoSmart Technologies. Izdelali so namreč vmesnik, v katerega enostavno vnesete URL posnetka z YouTube, vmesnik pa vam nato servira filmček v standardu HTML5. Fantje...

12 komentarjev

3GSM World Congress od danes v Barceloni

Slo-Tech - Danes se je v Barceloni začel najpomembnejši svetovni dogodek v svetu mobilnih telekomunikacij - 3GSM World Congress. Letošnji kongres je namenjen predvsem mobilnim servisom za prenos podatkov, kot so mobilno deskanje po spletu, pretok digitalne glasbe in mobilne igre. Ti servisi naj bi predstavljali zlato jamo za operaterje mobilne telefonije, a zaenkrat še niso povsem zaživeli med uporabniki zaradi premajhne razširjenosti tretje generacije mobilnih omrežij.

Kot poroča The Inquirer, je britanski mobilni operater O2 zato že pozval evropske regulatorje, da za redko poseljena območja operaterjem dovolijo uporabo frekvenčnega spektra, ki je sicer rezerviran za drugo generacijo mobilnih omrežij (gsm), tudi za omrežja tretje generacije (3G). Na ta način bi se operaterji izognili gradnji novih baznih postaj, zmanjšala pa naj bi se tudi mobilna ločnica med prebivalci urbanih naselij in odmaknjenega podeželja, ki zaenkrat ne morejo uporabljati omrežja 3G. Kot prvi naj bi se O2-jevi...

14 komentarjev

Nov članek: Osnove elektrotehnike

Slo-Tech - Prejšnji teden so hrčki v našem strežniku tragično poginili, ko je VelikoGonilnoKolo™ prišlo v stik z visoko električno napetostjo. Po kratkem žalovanju in opravljanju formalnosti z oploditveno kliniko za glodalce okrog naročila nove delovne sile, smo se zamislili in prišli do zaključka, da nobenemu od vas ne privoščimo podobne usode. Takoj smo angažirali Friderika Backa, ki se je na forumu že večkrat izkazal s svojim znanjem o delovanju različnih elektronskih naprav - po treh urah mučenja je pristal na to, da napiše članek o osnovah elektrotehnike. Pred nekaj minutami smo ta članek tudi objavili, njega branje pa je obvezno, sicer lahko ob neprevidnem vgrajevanju modrih ledic prehitro odidete v večna lovišča.

Še neuradna objava: Pečeni hrčki, 500 SIT na porcijo. Naročite čimprej, sicer se bodo ohladili.

54 komentarjev

Odpuščanja delavcev

X-Bit Labs - Jah, tudi ta najbolj osovražena poteza (vsaj s strani delojemalcev) se je zgodila. Tokrat AMDju. AMD je sledil politiki podjetij, kot so Intel, IBM, Motorola z napovedjo, da namerava odpustiti približno 15% delovne sile v svojih tovarnah. AMD bo tako do konca drugega četrtletja prihodnjega leta ukinil 2.000 delovnih mest in posledično vrgel toliko ljudi na cesto. AMD pravi, da je ta poteza nujna za zagotovitev pozitvnega poslovanja ter dolgoročnega preživetja podjetja. Klik!

0 komentarjev

1-2-3 odpuščanja

Vnunet - Torej: radi bi odpustili delavca. To pomeni preklic njegovih gesel, kreditnih kartic, id kartic, emaila... Polno dela, stroškov pa še več, kot če bi bil še vedno zaposlen .

Tu pa 'managerjem' na pomoč priskoči nova programska rešitev - eProvision Day One podjetja Business Layers. Skupek kode je v bistvu namenjen zaposlovanju delavcev ter urejanju neštetih formalnosti. A z malo prirejanja se stvarco da iz pripomočka za zaposlovanje prirediti v celovito rešitev, ki obsega tudi odpustitvene formalnosti (ki so torej urejenje v pičlih nekaj trenutkih). Paketa (na srečo?) še ni v prosti prodaji.

0 komentarjev