»

Izumrl tudi Pleo

vir: engadget
engadget - Pleo je zanimiv robot oz. igračka, ki je bil po mnenju mnogih daleč najboljši robot v svojem razredu. A žal, tako kot vsi dinozavri, tudi Pleo ni preživel izumrtja. Po nekaj mesecih ugibanja je Ugobe, izdelovalec Plea, odpustil vse delavce in razglasil bankrot. Začelo se je z nedelujočim forumom prejšnega decembra, nadaljevalo z napol delujočo stranjo in istim forumom, nato pa je sledila tožba enega izmed dobaviteljev sestavnih delov, ker Ugobe ni poravnal vseh računov. V začetku Aprila je prišlo obvestilo, da se bo z nastalo situacijo družba spopadla odgovorno in organizirano z uradnim odgovorom v nekaj tednih. Po približno treh tednih pa je prišla novica o bankrotu. Še vedno obstaja možnost, da bo izdelovanje...

15 komentarjev

Založba Wrox Press je včeraj najavila bankrot.

3delavnica - Kot strela z jasnega je včeraj udarila novica, da je ena izmed največjih svetovnih založb na področju računalniške literature, Wrox Press, oz. njeno očetovsko podjetje, Peer Information, uradno napovedalo bankrot.

S tem so ustavili vse tekoče projekte in jih poskušajo prodati, vsi stalni avtorji pa so ostali brez dela. Kaj se bo zgodilo z že napovedanimi izidi knjig je težko reči, a verjetno jih bodo izdale druge založbe. Med razlogi za bankrot omenjajo premajhno prodajo tehničnih knjig in naraščajoče stroške.

5 komentarjev

Konec z neowin.net

Neowin - Stran, ki jo je poznal skoraj ves svet je zaprla svoja vrata. Stran, na kateri sem ugotovil, kaj pomeni želeti si uspeti brez prebite pare (kar se tiče interneta seveda), stran, ki je pokazala, kaj pomeni vztrajnost in prizadevanje ter uvedla pomen besedni zvezi "neprofesionalno novinarstvo", je prenehala z delovanjem.

Vse kar jim želim, je vso srečo v nadaljnem življenju...

7 komentarjev

BeOS, počivaj v miru

Slo-Tech - Roman nam je poslal naslednjo novico:
Podjetje BeOS, ki je dolgo časa bilo na trgu operacijskih sistemov zastopano s sistemom BeOS, je dokončno zaprlo svoja vrata. Preostali člani upravnega sveta podjetja prirejajo dražbo, na kateri bodo prodali še preostalo pisarniško opremo. Med opremo so tudi kvalitetni Sonyjevi računalniški sistemi BeIA e-Villa, ki še nikoli niso bili na prodaj za javnost. Članek si lahko preberete na strani Betanews . Torej BeOS ne bo več vstal od mrtvih?

5 komentarjev