»

Zloglasni hrošč v Windows 7 močno pretiran

CHKDSK /r v Windows 7

ZDNet - Dobrih štirinajst dni po dokončanju (RTM) Windows 7 so se na spletu razplamtele govorice, da nova verzija Microsoftovega operacijskega sistema vsebuje nemarnega hrošča, ki utegne povzročiti zamudo pri izidu operacijskega sistema, zaradi česar so ga poimenovali showstopper. Namreč, če bi v ukazni vrstici znotraj Windows 7 pognali ukaz chkdsk /r (chkdsk je program za pregled diska, stikalo r pa mu naroči, naj poišče in poskusi popraviti slabe sektorje na njem) na poljubnem pogonu, naj bi program porabil ves razpoložljiv pomnilnik (memory leak) in se nato sesul.

Tresla se je gora, rodila pa se je samo miš. Na ZDNet so si vzeli čas in natančno preštudirali okoliščine. Ugotovili so sledeče. Na sistemskem disku do težav ne more priti, ker...

32 komentarjev

3D Mark 2003 -- Žgečkljivček™ na voljo!

Futuremark - Vsakdo, ki se je kadarkoli srečal s težavo izmeritve hitrosti njegove grafične kartice, je že srečal Futuremarkov program 3D Mark, ki je eden najbolj priljubljenih programov za merjenje grafikulj že od davnega leta 1999. No, od izdaje zadnje verzije 3D Marka, 2001, je minilo že dobro leto. Potihem smo pričakovali, da bo Futuremark izdal inačico 2002, a je bilo to zaradi zavlačevanj izdaje DirectX 9 ter splošne nepodpore standarda s strani proizvajalcev čipovij (pomnite, trenutno DX9 podpira samo ATIjev R300) enostavno nemogoče. Vseeno pa je prišel dan, ko so nam frajerji dali vedeti, da se pri njih nekaj premika, saj lahko iz njihove strani za vunpoteg dobite "teaser", kako naj bi novi program izgledal. Za uspešno predvajanje potrebujete WMP 9, tako da kar hitro po kliku!

9 komentarjev

ATI Radeon 9000 Pro

FiringSquad -

Na Firingsquad/ so obljavili oblubljeni test ATI-jevega stvora, ki sliši na ime Radeon 9000 Pro. Poglejte si, kako se obnese v primerjavi z GeForce4 MX in Ti 4200 ter Radeon-om 8500 in 8500LE.

Še nekaj specifikacij:
3D Grafika:

  • Štiri paralelne pipice za rendriranje slike prikažejo 1 gigapiksel, PRO verzija zrenderira 1.1 gigapiksla
  • Polna strojna podpora za DirectX 8.1 programabilne Pixel in Vertex Shaderje (končni prevod: osenčevalnik pik ter trikotnikov. boljiše prevode sprejemamo v forumu --Sergio)
  • Podpora Pixel Shader 1.4, do 6 rendrov teksture na prehod
  • Podpora Vertex Shader 1.1, do 128 navodil
  • Visiko performančna dvokanalna 128-bitna DDR spominska podpora za 32, 64 in 128 MB inačičo...

8 komentarjev

Kako do čim večjega števila točk v 3D Mark 2001SE?

VR - Zone - To se najverjetneje sprašujejo tudi prenekateri bralci Slo-Techa, ki si lastijo najsodobnejšo strojno in programsko opremo. Samo zanje in še za kakšnih par milijonov ostalih lovcev na točke je ponosni lastnik VR-Zonovega rekorda, ki trenutno znaša okoli 17200 točk, spisal članek o tem, kako doseči čim večje število točk. Kako se je treba tega lotiti, si lahko preberete tukaj, lahko pa kar takoj povem, da se modifikacijam voltaže, tekočemu dušiku in mrcvarjenjem računalnika do nerazpoznavnosti ne boste izognili [;)].

5 komentarjev

3D Mark 2001 SE

Futuremark - Po izidu operacijskega sistema Windows 2000 so na MadOnion začele deževati pritožbe zadevajoč 3D Mark 2000, češ da se program na veliko sesuva v sceni s helikopterjem, točno takrat ko raketa zadane truplo zrakomlata. Hitro so se zmigali ter izdali popravek ter ga imenovali 3D Mark 2000 v1.1. Tudi 3D Mark 2001 bo, kot kaže, deležen prenove. Po njihovih besedah bodo dodali popolno podporo operacijskemu sistemu Windows XP, podporo Pixel Shaderju 1.4, podporo za najnovejše Intelove ter AMDjeve umotvore ter malo utilizirali kompresijo tekstur. Aja, pa še Kyro družina bo dobila zasluženo število točk. Hkrati pa tudi navajajo, da bodo rezultati primerljivi. Dvomim, saj bi, če mislijo res narediti obljubljeno, na primer, Radeon dobiti več točk (Pixel Shader 1.4), Athlon XP bi se moral bolje obnesti (podpora SSE pri AMD procesorjih), Kyro bi moral dobiti kako tretjino točk več, pa še s kompresijo tekstur bo šlo hitreje. Kakorkoli - datum izdaje programa še ni določen, prepričan sem pa, da...

1 komentar

Patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2

Slo-Tech - Pred meseci je MadOnion obljubil patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2 grafične kartice, tako da bi jih vsi lastniki končno lahko primerjali z ostalimi grafičnimi karticami. Glede na to da tega patch-a ni in ni, so se na strani Petition Online odločili napisat peticijo. Peticija je startala danes (6.1.2002). Vsi zainteresirani ki bi radi končno vidli rezultat v primerjavi z ostalimi grafičnimi, dodajte svoj podpis. Vzelo vam bo le minuto časa!!

Za novico se zahvaljujem Kristjanu.

16 komentarjev

3D Mark 2001

Tweak Town - Kaj pravite na rezultat 5847 3D Markov. Ja, povsem običajno za 3D Mark 2000, a ta rezultat je bil dobljen z 3D Markom 2001! Sistem, na katerem je bil dosežen ta rezultat pa je bil 1.2 GHz Athlon navit na 1467 MHz, družbo na FICovi AZ11 matični plošči pa mu je delal Geforce 3 s 64 MB pomnilnika. Ni kaj, tako pošast bi tud jest mel .

1 komentar

Izboljšava rezultatov v 3D Marku 2001

Jaz - 3D Mark 2001 je prišel precej nenadno in vsi, ki so se do tedaj duvali s svojim ultra mogočnim računalom, so se začeli praskati po glavi zaradi neverjetno nizkih rezultatov. Treba je namreč vedeti, da je 3D Mark 2001 narejen za prihodnje računalnike, saj avtorji ne morejo izdajati novega softvera vsakih nekaj mesecev. Kakorkoli, na "Da PC Tech" (urg... LOL ) strani si lahko ogledate članek, ki je v bistvu skupek nasvetov, kako izboljšati vaše rezultate v 3D Marku 2001. Po pravici povedano, niti ne vem, kaj so avtorji nalagali, saj sem po prvih nekaj straneh izgubil voljo. Vsa stvar me je namreč spomnila na 1000 stranski test grafične kartice s SomethingAwfulla. Če bo kdo imel voljo... Thnx, Andrej!

6 komentarjev

Nature Scene @ 3D Mark 2001

Broken Pixel - Vsi, ki ste si že vunpovlekli novi program za testiranje grafičnih kartic, 3D Mark 2001 imenovan, ste najbrž se opazili, da vam Nature ne dela, ker vaša grafična kartica pač "nima hardverske podpore za operacijo". Hkrati pa ste v demotu taistega programa videli drevesa, travnike, listje, pač izrezano sceno iz Naturea. To lahko pomeni le dvoje: Ali je bil demo renderiran že prej in mi v bistvu gledamo samo posnetek, ali pa MadOnion poganja Nature demo samo na karticah s PPL brez razloga. Prvo možnost lahko takoj ovržemo, saj lahko demo gledamo na večih ločljivostih, pri slabših karticah se pa zatika. Ostane nam samo še druga opcija, ki pa tudi ni resnična. Uraden odgovor MadOniona se glasi, da so v demo dali tisti odsek Nature scene, ki ni imel v sebi uporabljene nobene "tehnologije prihodnosti". Torej, tista scena, nad katero smo najbolj orgazmirali, je v resnici le grd približek pravemu Nature demu. Uf, mater, GF3 moram dobiti na test kmalu! ...

4 komentarji

Ko Sergio dobi Geforca

Jaz - Ja... Pred nekaj dnevi sem kupil Hercules Geforce PRO. Ker mi pa overclockerska žilica ne da miru, sem se spravil iz 3D Marka iztisniti največ. Tako sem zadnje dva dneva bolj ali manj (poleg učenja za test iz zgodovine, se ve ) tuhtal, kako bi dobil še tisto točko več. Po formatiranju diska, namestitvi Windows 98, nastavitvi pomnilnika na CAS2, nastavitvi frekvence procesorja iz 550 na 733 (FSB=133) ter navitju grafične iz 200/400 na 240/450, namestitvi najbolj posrečenih (beri hitrih) gonilnikov (začuda so to Detonatorji 6.47), sem prišel do rezultata 6862 3D Marks. Nič kaj posebnega, porečem. Nato pa grem na MadOnion preverjat rezultate, ki so jih dosegli ostali s 733 MHz procesorjem ter Geforceom II PRO. In - me je fršlok. V svoji kategoriji (Intel PIII 733, Geforce II PRO) sem s svojimi 6862 3D Marki zmagovalec. Drugi za mano ima (trenutno) 6771 točk. Za dokaz - obiščite to stran. Pošteno, fantje. Torej, izzivam vas. Premagajte me. V tej kategoriji, seveda .
Dodatek k novici,...

22 komentarjev