»

Odšla celotna ekipa Annapurne Interactive

Slo-Tech - Po neuspelih pogajanjih z lastnico skupine Annapurna Megan Ellison o izločitvi založnika iger Annapurna Interactive v samostojno podjetje je celotna ekipa odstopila. Predsednik Annapurne Interactive Nathan Gary se je pogajal z Megan Ellison, a je slednja pogajanja končala brez dogovora. Gary je nato odstopil in podjetje zapustil, protestno pa so se mu pridružili tudi vsi ostali zaposleni. Annapurna Interactive je nenadoma ostala brez zaposlenih, a z veljavnimi pogodbami in obveznostmi do avtorjev iger. V preteklosti se je proslavila z založitvijo dobro sprejetih indie naslovov, kot so bili Outer Wilds, Stray ali Cocoon.

Mean Ellison je dejala, da bodo še naprej podpirali razvijalce in partnerje, saj bodo spoštovali vse pogodbe in zagotovili ustrezno podporo. Ne gre le za že dogovorjene naslove, temveč bodo nabor iger še razširili, predvsem pa bodo bolj vključili film, televizijo, igre in gledališče, je obljubila. A avtorji iger se vendarle sprašujejo, kaj se bo zdaj zgodilo in...

10 komentarjev

S sejmom E3 je konec

Slo-Tech - Iz organizacije ESA so sporočili, da je sejem E3, nekoč osrednji letni dogodek igričarske industrije, naposled sklenil svojo pot.

Pandemija covida-19 je močno prizadela igričarske konvencije, toda najbolj med vsemi sejem Electronic Entertainment Expo v Los Angelesu, oziroma E3. Po tem ko bil leta 2020 odpovedan in so ga leto zatem izpeljali v digitalni obliki, je odpadel tudi v letih 2022 ter 2023. Četudi sta organizatorja, Entertainment Software Association (ESA) in ReedPop spomladi obljubljala, da to ni konec te prireditve in da za leto 2024 načrtujejo veliko vrnitev, je bilo z vsakim mesecem bolj gotovo, da se E3ju čas izteka. Že junija so v losangeleškem oddelku za turizem namignili, da dogodka v tem mestu v prihodnjih letih ne bo več, septembra pa se je končalo tudi partnerstvo med Eso in ReedPopom, ki sicer organizira konvencije, kot je PAX. Da so včeraj v Esi dokončno priznali, da so obupali, ni presenetilo nikogar več.

Razloge so namreč zadnja leta čivkali že ptički na...

8 komentarjev

Ustanovitelj FTX-a izpuščen za 250-milijonsko varščino

Sam Bankman-Fried

Slo-Tech - Sam Bankman-Fried, ki so ga včeraj Bahami izroči ZDA, je bil izpuščen iz pripora proti plačilu varščine. Na prvem zaslišanju pred sodiščem se ni izrekel o krivdi, zato je sodnik določil varščino v višini 250 milijonov dolarjev za izpustitev v hišni pripor. To seveda ne pomeni, da je moral toliko plačati, saj so s precej manj vredno vilo v Kaliforniji jamčili njegovi starši, sicer profesorja na Stanfordu.

Bankman-Fried je v izjavah za medije poudarjal, da ni želel nikogar oškodovati in da bo storil vse, da vlagateljem oziroma komitentom poplača izgubljeno. Dva njegova sodelavca sta se pred sodiščem izrekla za kriva. Bankman-Frieda obtožnica bremeni več kaznivih dejanj, med drugim tudi pranja denarja, prevare, kršitve finančne zakonodaje o donacijah in nezakonite uporabe sredstev komitentov. FTX je namreč s premoženjem komitentov pomagal podjetju Alameda Research, ki je prav tako v lasti Bankman-Frieda. Svoj čas je bil FTX vreden 30 milijard dolarjev, a je novembra letos propadel.

...

52 komentarjev

Tudi Oracle v vrsti za prevzem TikToka

vir: Pixabay

Slo-Tech - V začetku meseca smo bili priča odprtju nove fronte v kitajsko-ameriški trgovinski vojni. Gre za družbeno platformo TikTok, ki je zaradi (za zdaj nedokazanih) domnev o vohunjenju za kitajsko vlado postala trn v peti washingtonske administracije. Pred tednom dni je tako poseben odbor Bele hiše za nadzor tujih naložb v ZDA podjetju Bytedance, sedanjemu lastniku TokToka, naložil, da v devetdesetih dneh odproda ameriški delež podjetja ali pa bodo njihovo delovanje onemogočili. Pri Bytedance sicer že ves čas ostro zanikajo, da bi podatke uporabnikov delili s komerkoli v nasprotju z veljavno zakonodajo.

Zdaj pa smo kot kaže dobili novega interesenta za prevzem njihovega posla v ZDA, Kanadi, Novi Zelandiji in Avstraliji. To je družba Oracle, katere lastnik in peti najpremožnejši Američan Larry Ellison je znan podpornik predsednika Donalda Trumpa. Med dosedanjimi resnimi pretendenti za nakup TikToka sta bila zlasti Microsoft, ki se je že pogajal z Bytedancom ter Twitter, kjer so prav tako...

18 komentarjev

Apple konkretiziral mikavne storitve, novi iPhoni stavijo na objektive

vir: Apple

Apple - Cupertino, Kalifornija. Dvorana Steva Jobsa, na odru Tim Cook. Praznik za ljubitelje vrhunsko zasnovanih in še bolje oblikovanih naprav. Pa seveda storitev, kot se danes spodobi. Slednje so na največjem letošnjem Applovemu dogodku dobile poseben poudarek. Skratka, v poldrugi uri je bilo napovedanih zares veliko novosti. Pa pojdimo.

19. septembra si boste tako lahko omislili Apple Arcade. Storitev za igranje iger, ki bo ob splovitivi na voljo v več kot 150 državah, že na začetku bo na voljo okoli 100 naslovov, novi pa naj bi prihajali v mesečnih ciklih. Vse to bo stalo 4,99 dolarja na mesec, prvi mesec bo poskusno brezplačen. Bo pa Arcade precej družinsko orientirana storitev, vsaj sodeč po partnerjih, ki so s svojimi ekskluzivami dobili besedo na odru. Konami je...

203 komentarji

Amazon postal proizvajalec čipov

Slo-Tech - Amazon že dolgo ni več le internetna knjigarna, sedaj pa so nabor svojih dejavnosti še razširili. Pred natanko letom dni so prevzeli izraelsko podjetje Annapurna Labs, ki sedaj napovedala lastno družino procesorskih čipov Alpine na arhitekturi ARM, ki jih bodo prodajali pod znamko Amazon. Šlo bo za generacijo 32-bitnih ARMv7 in 64-bitnih ARMv8.

Namenjeni bodo predvsem usmerjevalnikom, predvajalnikom večpredstavnostnih vsebin, diskovnim poljem (NAS), in napravam IoT. To pomeni, da bodo v prihodnosti Asusove, Netgearove in Synologyjeve naprave dobile Amazonove čipe, pravijo v Annapurna Labs, mogoče pa še kdo drug. Amazonovih čipov tako ne boste mogli kupiti v njihovi spletni trgovini niti jih naročiti kje drugje, saj...

0 komentarjev