»

Glavni PHP razvijalec dal odpoved

Slashdot - Jani Taskinen, eden od glavnih razvijalcev Zend Engine-a (stvar, ki poganja PHP skriptni "jezik"), je dal odpoved. Od projekta se je poslovil preko php-internals mailing-liste, kjer je pustil za sabo tole poslovilno pismo. Za PHP, ki že tako preživlja težke čase, je to še dodaten udarec, ki bi lahko za sabo prinesel resne posledice. Kopija omenjenega poslovilnega pisma:
Thank you all for the last 6 years or so. It has been fun (sometimes) and many times not so much fun. Unfortunately I have had enough and I don't want to be associated with this project anymore. I'm sure most people (the ones who matter) can understand why. If someone doesn't, I could not care less. Take care. Please do not reply to this email. --Jani p.s. Delete my CVS account. I have no use for it anymore.

35 komentarjev

Maxtor najavil diske z 80 GB ploščami

Storage Review - Na strani StorageReview, ki smo jo imeli za mrtvo, a še vedno živi, pravijo, da je Maxtor najavil nove diske, ki bodo vsebovali kar 80 GB plošče. Maxtor zaenkrat načrtuje diske, na katere bomo lahko zapisali do 160 GB podatkov. Proizvajalec bo poskrbel tako za uporabnike s krmilniki UltraATA, kot tudi tiste, ki bodo že posedovali ustrezno čipovje, ki bo zmoglo ravnati tudi z diski SerialATA.

Maxtor namerava obuditi tudi že rahlo pozabljeno ime Fireball, ki je včasih krasilo diske Quantuma in je sedaj v lasti Maxtorja. Novi diski naj bi se na prodajnih policah znašli že v kratkem.

In jaz sem mislil, da sem kupil ogromen disk, ko sem si pred letom dni omislil IBM-movega 40 gigabajtaša. Ah, ta napredek ... [:D]

2 komentarja

Nekaj strani nas zapušča, ena se rojeva

Overclockers Australia - Kaj moremo, naravni zakoni veljajo tudi v računalništvu. Po podatkih Overclockers Australia nas bo zadnje čase zapustilo kar nekaj strani. Avstralci navajajo, da bo s svojim delom povsem nepričakovano končal Van Smith, ki se je proslavil pri strani Tom's Hardware in nato vodil lastno stran Van's Hardware. Van pravi, da zaradi številnih incidentov, ki jih je doživel zadnje čase ne namerava več posodabljati svoje strani. Škoda, saj je stran, ki je bila po svoje nekaj posebnega (predvsem zaradi izvirnega dizajna), po komaj letu obratovanja odšla v digitalna nebesa. Tam je menda tudi stran Tech-Junkie, saj enostavno ni dosegljiva.
No, da pa ne bomo govorili samo o umiranju strani, pa za konec še vzpodbudna novica: kot kaže bo nekdaj zelo znana stran The-Ctrl-Alt-Del nadaljevala s svojim delovanjem, vendar pa zgolj v sodelovanju z M3DZone, s katero naj bi se prej omenjena stran "zlila" v povsem novo - Hardware Connect.

0 komentarjev

IBM, kaj počneš?

Storage Review - Kot ste najbrš že vsi slišali, so IBMovi diski serije 75GXP (DTLA) odpovedovali kot za stavo. Sam osebno sem bil prav tako žrtev s svojim 45 GB modelom, od prijateljev pa sem slišal še za najmanj dvajset takih pripetljajev, Slo-Techovi forumaši se pa najbrž še spomnijo poročanja ostalih sotrpinov. Trenutno je v postopku tožba proti IBMu glede zanesljivosti diskov iz te serijo, na to temo pa gigant sploh ne daje izjav. Za ti serijo je izšla serija 60GXP (IC35), ki je bila malo manj kvarljiva, a še vedno mnogo preveč (molim, da moj 60 GB model ne bo med njimi). Ves ta čas nas je IBM pustil živeče v obliviju™, sedaj pa so ob predstavitvi nove 120GXP serije podali opozorilo, da diski ne smejo biti prižgani več kot 333 ur na mesec. Naj vam prihranim poseganje po kalulatorjih - to je 11 ur na dan. Da pa bo stvar še hujša, je sedaj nek IBMov predstavnik v pogovoru s StorageReview izjavil, da je te diske priporočljivo obremenjevati največ 8 ur na dan, kar pomeni, da so za strežnike (in še...

11 komentarjev

Umrl tudi StorageReview

Ars Technica - Današnji mesec pa je res prav katastrofalen, saj bo v hardware skupnosti pustil zares globoke rane. Potem, ko sta nas zapustila odlični Guru3D in dobri Acid Hardware, bodo strežnike ugasnili tudi pri Storage Reviewu, ki nas je dolgo časa razveseljeval z odličnimi članki o medijih za hranjenje podatkov. Storage Review bo prenehal delovati predvsem zaradi finančnih težav, saj je stran vedno delovala v rdečih številkah, sponzorjev pa kar ni in ni hotelo biti dovolj za neprofitno poslovanje strani. Zares škoda. Adijo Storage Review in hvala za vse. Poslovilno pismo.

6 komentarjev

Nove strani na HW sceni

Overclockers Australia - Zadnje čase sem poročal o odhodu velikana Guru3D in malce manjšega AcidHardwara, ki nam je dal vedeti, da se zlati časi tech strani počasi bližajo koncu. No, navsezadnje vse le ni tako črno, kot je izgledalo, saj sta uveljavljeni strani zamenjala dva nova prišleka, in sicer CrazyOC in BearsCave. Do statusa legendarnega Guru3D bosta morali strani še pridno garati, vendar pa delavnost pri novoustanovljenih ekipah tako ali tako ni bila nikoli problem. Ali pač?

0 komentarjev

Guru3D je mrtev!

Slo-Tech - Ravno na dni, ko Slo-tech praznuje svojo 2. obletnico, sem od Jst-ja dobil sporočilo, da je Guru3D prenehla z delovanjem. Tako je hardware scena po vsem svetu postala revnejša še za eno stran, ki je obiskovalce vedno znova razveseljevala in presenečala s svojimi odličnimi (in tudi dolgimi) testi grafičnih kartic. Šmrk .

6 komentarjev

Razlikovanje med AthloniXP in AthloniMP

Storage Review - V forumih StorageReviewa so se pojavile govorice o tem, da naj bi bilo novo AMDjevo čipovje 760MPX zmožno razlikovati med AthloniXP in MP. Fizične razlike med procesorjema praktično ni, le da MP tudi uradno podpira delovanje v večprocesorskih sistemih, XP pa ne. Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo šla večina idej o zelo zmogljivih in dokaj poceni dvoprocesorskih sistemih ,temelječih na AMDjevem Palominu, rakom žvižgat. Debato najdete tukaj.

0 komentarjev

Eazel je 15. maja prenehal delovati

Eazel - Kot sem na strani Eazel zasledil, je podjetje Eazel prenehalo delovati zaradi finančnih problemov. Pravijo, da pač ni bilo druge rešitve in se vsem svojim strankam iskreno opravičujejo, ob tem pa dodajajo, da se bo izdelava Web brskalnika Nautilus nadaljevala in ne bo ustavljena. Nautilus je grafično okolje narejeno za GNOME desktop na operacijskih sistemih Linux. Vsi, ki imate podatke na njihovih OnLine diskih, si oglejte njihovo spletno stran, kjer je seveda opisano, kako do teh podatkov sedaj priti. Škoda, pa vse skupaj je izgledalo zelo lepo.

0 komentarjev

Vodič po FSAA-ju

FullOn3D - Vas zanima kako deluje? To je tista stvar, ki jo je izumil, zdaj že pokojni, 3dFx in so jo prevzeli vsi proizvajalci grafičnih kartic, ki so hoteli biti uspešni. Gre seveda za FSAA (Full Screen Anti Aliasing). Povedano po slovensko, je to glajenje robov čez celoten ekran. Verjamite, dela lahko čudeže! O tem, kako deluje, poglejte sem.

2 komentarja

Izkazalo se je za resnično...

več strani - Ja, takole... Odkrilo se je, da ima izjemne probleme samo 45 GB inačica diskov serije DTLA. IBM je te diske že umaknil iz proizvodnje ter prodaje (dobesedno so ustavili proizvodni trak) zaradi zelo očitnih problemov. Sami ne dajajo izjav ter ne priznavajo problema, češ da IBMov disk na njihovih ploščah dela lepo. Če je to res - zakaj so ga umaknili iz proizvodnih linij? Hkrati s to potezo je pri IBMu izšel novi 40 GB disk, imenovan IBM Ericson 40 GB, ki naj bi bil zamenjava za odstranjenega DTLA 45 GB. Ta model naj bi bil 10-15% hitrejši in naj bi bil "manj občutljiv na problematične osnovne plošče", tako pravi Aplikon. Ampak problem je, da sploh ni rečeno, da so osnovne plošče problematične. Problematični so diski, še posebej 45 GB model. Ne vem, točno kje se zalomi, najbrž tudi nikoli ne bomo, saj IBM to "aferico" zelo prikriva. Klical sem tudi v Mlacom ter se pogovoril z Urošem. Rekel mi je, da so opazili, da se 45 GB modeli kvarijo očitno več od ostalih. Pri ostalih diskih naj...

38 komentarjev

Barry's World bo prenehal obratovati

Barry's World - Še ena velika internet stran je padla kot žrtev zadnjih pretresov, ki so dodobra pohabili celotno internet oglaševalsko industrijo. Ena izmed večjih svetovnih igričarskih strani z milijoni obiskovalcev na mesec bo tako prenehala delovati 5. februarja, saj si ne morejo več zagotoviti osnovnih sredstev za preživetje. Vsekakor zelo žalostne novice... Več lahko preberete tukaj.

2 komentarja