» »

Vodič po FSAA-ju

Vodič po FSAA-ju

FullOn3D - Vas zanima kako deluje? To je tista stvar, ki jo je izumil, zdaj že pokojni, 3dFx in so jo prevzeli vsi proizvajalci grafičnih kartic, ki so hoteli biti uspešni. Gre seveda za FSAA (Full Screen Anti Aliasing). Povedano po slovensko, je to glajenje robov čez celoten ekran. Verjamite, dela lahko čudeže! O tem, kako deluje, poglejte sem.

2 komentarja

Luka Percic ::

Ahem, vse najboljše pretorijanec, samo če se ne motim, FSAA ni izumil 3Dfx, on ga je le prvi ponudil javnosti v taki kvaliteti (Prej kot je prišel vodoo 5500, je Geforce(1) že ponujal (sicer bolj bogi, a vendar) softwarski FSAA). Grafične postaje pa so to obvladele že par let prej.

BigFoot ::

v bistvu je blo tkole (med 3dfx-om in Nvidiio): najprej je 3dfx skupi spackal V5, poslal kartice vsem mogočim revijam (on- and offline), tko da je Nvidia hitro skupaj spackala svoje driverje ki so podpirali FSAA. tko da, 3dfx se je sicer prej spomnil da bi uporabljaj FSAA, ampak ker je trajalo preden so dali svoje V5 kartice na trg, je v tistem času tudi Nvidia že imela svoje FSAA driverje, katerih slika pa je bila slabša od 3dfx-ovih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI Radeon X700 PRO 256MB AGP ali GeForce 6600GT AGP !!!

Oddelek: Kaj kupiti
8785 (681) Goldee
»

Full Screen Anti-aliasi

Oddelek: Pomoč in nasveti
5622 (531) BaRtMaN
»

Antialiasing in aliasing

Oddelek: Zvok in slika
61968 (1774) Senitel
»

Konkurenca nVDIA vs. 3dFX

Oddelek: Strojna oprema
33983 (643) element
»

Kaj prinaša Quincunx?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
91060 (1060) Sergio

Več podobnih tem