»

Vantec iCEBERQ4 Premium VGA Cooling Kit

3dGameMan.com - Vantec ne izdeluje le izvrstnih nadzorovalnikov ventilatorjev, ampak tudi različna hladilna telesa. Eno izmed hladilnih kompletov grafičnih kartic je tudi Vantec iCEBERQ4, ki ga je predstavil Rodney Renolds. Posebnost tega kompleta je v tem, da so v ventilator vgrejene LED diode, ki dajejo podoben efekt kot pri večjih, 80mm ventilatorjih. Poleg zrakomlatca dobimo tudi pasivne hladilnike za pomnilnik, napajalni adapter in nekaj termalnega traku. Posnetek je tudi tokrat na voljo v zapisih WMV in MOV.

1 komentar

Vantec Nexus

ipKonfig - Podjetje Vantec se je odločilo, da vsem modifikatorskim norcem ponudi enega najbol "stajliš" kontrolerjev za ventilatorje. Zadevco se vstavi v prosto 5.25" režo na računalu, sledi nekaj žongliranja z kabli in že lahko nastavljamo obrate dvema ventilatorjema in nadziramo temperaturo na treh mestih v računalu. Poleg tega ima zadeva še zvočni alarm za primer, da temperatura preseže nastavljeno vrednost in pa dva USB 2.0 in en FireWire priključek. Za povrh lahko še menjamo sprednjo ploščo, tako da lahko zadevo prilagodimo barvi ohišja (seveda samo v primeru, da je vaše ohišje modro, črno ali zeleno [:D]).

Za konec te kratke predstavitve pa še povezava na dva kratka testa te napravice - en se nahaja na ipKonfigu, drugi pa na ClubOverclocker.

1 komentar

Test Volcana 7+

Overclockers Cafe - Po ekskluzivni napovedi na X-bit labs, se je Volcano 7+ končno začel pojavljati tudi na spletnih straneh. Enega izmed prvih - če ne že kar prvega - testov so spisali na strani Overclocker Cafe. O testu samem nimam kaj za povedati, saj sem vse pomembnejše lastnosti Volcana 7+ predstavil že v predstavitveni novici. Dodam lahko samo to, da bo Volcano 7+ najverjetneje dobra naložba v prihodnost, saj poleg regulatorja hitrosti, ki sploh ni tako zelo pogost med proizvajalci, ponuja tudi podporo AMD-jevim Athlonom XP do različice 2600+ in Intelovim Pentiumom4 do frekvence 3 GHz. Na test leti samo ena pripomba: ker je prej omenjena stran hotela biti ena izmed prvih,...

0 komentarjev

Vantecov pritlikavec

Frosty Tech - Takih mini rešitev, kot jo je izdelal Vantec ne vidimo velikokrat, zato je opisani hladilnik še toliko bolj zanimiv. Če je Vantec poznan kot zelo dober izdelovalec bakrenih hladilnikov, to za tega posebneža nebi mogli reči, saj je vse premajhen in premalo zmogljiv. Vantec ga je namenil kot gladilnik za hlajenje strežniških procesorjev, vendar pa je tudi tukaj precej omejen, saj lahko zanesljivo hladi samo kakšnega Celerona, C3 ali Geode. Za kakšne Durone, Athlone ali Tualatine pa ni primeren. Zakaj ne, pa si preberite na FrostyTechu.

0 komentarjev

Vantecov silak

Overclockers Australia - Poleg Swiftecha, Alphe, Globalwina in še kakšnega težkokategornika, se med overclockersko srenjo že dalj časa pojavlja ime Vantec. Po kar številnih podatkih je to eno izmed podjetij, ki prav tako presenečajo s svojimi hladilniki, ki se lahko pohvalijo z dobrim hlajenjem. Enega izmed številnih hladilnikov, ki jih ponuja Vantec so stestirali tukaj. Hladilnik se imenuje CCK-6035 in se lahko pohvali s popolnoma bakrenim podnožjem, ki je spolirano do potankosti, z dokaj nizko ceno, odličnim pritrdilnim mehanizmom in glasnim Deltinim ventilatorjem, kar bo gotovo motilo prenekaterega uporabnika, ki je navajen tišine. Članek v katerem je ventilator opisan je kratek, zato je primeren tudi za malce bolj "umirjene bralce". Edino kar boste pogrešali je primerjava z drugimi hladilniki.

0 komentarjev

Guru3D je mrtev!

Slo-Tech - Ravno na dni, ko Slo-tech praznuje svojo 2. obletnico, sem od Jst-ja dobil sporočilo, da je Guru3D prenehla z delovanjem. Tako je hardware scena po vsem svetu postala revnejša še za eno stran, ki je obiskovalce vedno znova razveseljevala in presenečala s svojimi odličnimi (in tudi dolgimi) testi grafičnih kartic. Šmrk .

6 komentarjev

HDD hladilnika

več strani - Poletje se počasi bliža vrhuncu, ko bodo nastopili najbolj vroči dnevi v letu. Zaradi toplejše okolice se bodo tudi računalniki bolj greli - overclockani primerki še toliko bolj. Vendar silikon preživi (skoraj) vse, disk pa ne. Nekateri diski se že tako ali tako precej grejejo, če pa je sistem povrhu vsega še navit, je situacija še slabša. Prevelika temperatura diska lahko privede do izgube podatkov (pozabite na 5400 rpm diske, štejejo samo diski, ki imajo 7200 ali več obratov na minuto). Da bi se zavarovali pred tem, si bo treba omisliti posebno ležišče, ki bo disk hladilo. Vendar katerega? Izbira je precej pestra: če vam podjetje Globalwin kaj pomeni, potem kliknite sem in si oglejte njihov hladilnik, če pa vam znana podjetja ne pomenijo kaj dosti, pa si lahko ogledate test HDD hladilnika, ki ga izdeluje meni precej neznano podjetje. Še prijateljski nasvet: ležišča za disk (razne npr. Globalwinovega modela) se vam gotovo ne splača naročali iz tujine. Raje malo pobrskajte po...

2 komentarja

Novi Thermaltake

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil slikico novega Thermaltakovega hladilnika, ki naj bi nasledil Mini Copper Orba. Zaenkrat o zadevici ni veliko znanega, tako da lahko le ugibamo. Design je zelo podoben Agilentovem ArctiCoolerju, torej precej majhna rebra in velik ventilator. Lepo je vidno tudi bakreno podnožje, kaj več kot to pa bi zaenkrat bilo samo natolcevanje. Počakajmo še kakšen mesec in vse bo znano .

7 komentarjev

BIOS Savior

več strani - Azijci me včasih kar presenečajo z dobrimi in inovativnimi idejami. Med te zagotovo spada tudi BIOS Savior, priročna napravica, ki vaše računalo instantno spremeni v Dual BIOS mašino. Zadeva je v bistvu še eden Flash EPROM čip na posebnem ležišču, ki ga priklopite na matično ploščo, potem pa preko posebnih stikalc preklapljate med originalnim in dodatnim BIOSom. Pomen in uporabnost take zadeve je takoj jasna vsem, ki so kdaj imeli težave po flashanju BIOSa ali jih je prizadel kakšen virus, ki uničuje BIOS (naprimer CIH).
BIOS Saviora so "testirali" na Burning Issues strani, tako da si lahko ogledate tudi nepristransko mnenje. Vsekakor je zadevica zelo, zelo uporabna. ...

1 komentar

Dual FOP32

HardOCP - Ok, saj vem, da naslov novice marsikomu ne pomeni nič, toda potrpljenje, kmalu boste vse razumeli [8-)]. FOP32 je trenutno definitivno najmočnejši hladilnik za SocketA procesorje in eden izmed razlogov za to je uporaba zelo močnega Deltinega ventilatorja s 7000 obrati. Določenim ljudem pa niti to ni dovolj, tako da so se pozabavali s pritrditvijo dveh ventilatorjev na FOP32. Postopek ni tako zapleten, bolj je vprašljiv razlog za to. Vsaj osebno vem, da ne bi mogel živeti zraven računalnika z dvema 7000rpm Deltama [8-O].

vir: HardOCP

vir: HardOCP

2 komentarja