»

Musk nadaljuje prevzemanje profilov

Slo-Tech - Korporacija X, nekdanji Twitter, nadaljuje prevzemanje profilov, ki so v lasti uporabnikov, a jih sedaj X želi zase. Naprej je takšna usoda doletela profil @X, kar bi lahko tedaj razumeli kot enkratni dogodek, a je šlo očitno za najavo trenda. X je sedaj zaplenil še profil @music, ki ga je bil upravljal Jeremy Vaught, imel pa je 450.000 sledilcev.

Na svojem osebnem profilu je pojasnil, da je profil @music ustvaril leta 2007 za promocijo glasbe iz Second Life. Sčasoma je profil rasel in prerasel Second Life ter postal eden izmed profilov za objave o glasbi. Vaught je sicer po poklicu razvijalec programske opreme, zato profil nikoli ni postal njegova redna služba. Občasno je dobil kakšno ponudbo za prevzem, a za 5000 dolarjev ga ni želel prodati.

X se je odločil, da mu ga lahko kar vzame. Obvestili so ga, da bo odslej ta profil del X-a. Ponudili so mu nekaj alternativ: @musicfan, @music123 in @musicmusic. Dokler se ne odloči, so mu začasno dodelili ga @musicfan. Prvotni profil...

23 komentarjev

Ob preimenovanju platforme Musk zaplenil profil @x

Slo-Tech - Ko je Musk sprva preimenoval podjetje v X, nato pa še platformo Twitter v X, je sledila logična poteza zamenjati ime uradnega profila iz @Twitter v @X. Dosedanji profil @Twiter je neaktiven z napisom, naj se uporabniki obrnejo na @X. Pri tem pa je Elon Musk ponovno ravnal v slogu diktatorja in dotedanjega imetnika profila @X preprosto - razlastil.

Profil @X je bil registriral fotograf Gene X Hwang iz San Francisca že davnega leta 2007, do včeraj pa je nabral 53.000 sledilcev. To ni ekstremno veliko, je pa čisto dovolj za njegove potrebe. Hwang je povedal, da je ob preimenovanju podjetja in platforme X pomislil, da bo morda uspel kaj iztržiti, če bo na primer svoj profil prodal nazaj Twitterju. A to se ni zgodilo, ker so mu ga preprosto vzeli brez nadomestila. Ponudili so mu nekaj izdelkov (merch) in obisk sedeža podjetja, to pa je bilo tudi vse.

V preteklosti so se zelo zaželeni profili že prodajali za več deset tisoč dolarjev. Leta 2014 je ponudba za @n znašala 50.000 dolarjev....

47 komentarjev

Tudi omrežje Twitter preimenovano v X

Slo-Tech - Od zjutraj družbeno omrežje Twitter ne nosi več svojih ikoničnih imena ter logotipa ptička, kajti Elon Musk nadaljuje s preobrazbo podjetja v ... nekaj z imenom X.

Vse odkar je Elon Musk lansko jesen prevzel eno od najpomembnejših spletnih družbenih omrežij na svetu, se ga trudi napraviti profitabilnega in ga obenem razviti v nekaj bolj po svojem okusu, kar med drugim vključuje tudi razne denarne storitve. Doslej so uspehi njegovih poskusov kolebali nekje med polomijami in katastrofami, pri katerih se strokovna javnost začudeno sprašuje, mar ni muhasti milijarder pri odločanju o nadaljnjih korakih nemara v podobnem stanju kot v tisti ikonični oddaji z Joejem Roganom. Med nenavadnejše poteze gotovo sodi tudi vsesplošno preimenovanje podjetja in omrežja v X, pri čemer je bil prvi korak, sprememba imena družbe, storjen aprila. Danes je na vrsti še platforma kot taka.

Musk je dogodek napovedoval od včeraj zvečer in večino noči zainteresiranim gledalcem ter poslušalcem skušal na -...

156 komentarjev

Na Twitterju nič novega, še vedno kaos

Slo-Tech - Na Twitterju je ta teden glavna vest modra kljukica, o kateri je bilo prelitega že mnogo črnila. Uradna razlaga funkcije je preprosta: modro kljukico dobi, kdor plača naročnino na Twitter Blue (osem dolarjev mesečno) in potrdi svojo telefonsko število. A resnica je precej bolj zapletena.

Ta vikend naj bi Twitter počistil stare modre kljukice, ki so izvirale še iz časov pred Elonom Muskom. Odslej bi modre kljukice resnično videli le na profilih, ki so izpolnili zgornja pogoja, a kaj ko se je kljukica pojavila tudi pri profilih preminulih. Zakaj so jo dobili Kobe Bryant, Michael Jackson, Paul Walker in drugi, ni jasno. Twitter pravi, da so nedavno potrdile istovetnost računa.

Izkazalo se je, da je Twitter obnovil modro kljukico tudi pri računih z več kot milijonom sledilcev. A pri tem je bil selektiven, saj iz neznanih razlogov vsem tega niso storili. Jack Dorsey, ustanovitelj Twitterja z več kot 6,5 milijona sledilcev, je ni dobil, nekateri mrtvi pač. Analize kažejo, da je...

27 komentarjev

Musk si je spet premislil, sedaj bi vendarle kupil Twitter

Bloomberg - Obeta se nov preobrat v sagi o Muskovem prevzemu Twitterja, saj je Elon Musk ponovno ponudil 54,2 dolarja na delnico za odkup podjetja, kolikor je bil ponudil že spočetka. Kasneje si je premislil in na vsak način umakniti ponudbo, s čimer pa se poslovodstvo ni strinjalo in je sprožilo tudi sodni spor. Ker je bila Muskova ponudba zavezujoča, razlogi za odstop od nje pa za lase privlečeni, mu na sodišču ne kaže preveč dobro. Tudi zaradi tega je bržkone ponovno ponudil nakup podjetja, s čimer bi se izognil tožbi.

Ponudbo je podal v pismu podjetju, ki še ni javno objavljeno. Uradno Twitter in Musk dogodka ne komentirata. Je pa poteza smiselna, saj se s tem Musk izogne tožbi, Twitter pa dokazovanju, koliko imajo res lažnih profilov, kar je bil Muskov glavni očitek in argument za odstop od nakupa. To je uradno sporočil julija, sedaj pa se obeta sojenje v Delawaru, ki je razpisano za 17. oktober. Sodnica je sedaj obe strani pozvala, naj podata predloge. Twitter lahko od tožbe odstopi ali...

41 komentarjev

Musk spet išče načine za odstop od nakupa Twitterja

Slo-Tech - Po prvotnih najavah in kasnejšem dogovoru z upravnim odborom, da bo Elon Musk kupil Twitter, si Musk ponovno premišljuje. Že sredi maja je začel iskati načine, kako bi vsaj znižal dogovorjeno kupnino, sedaj pa ponovno grozi z odstopom od pogodbe. Musk trdi, da je podjetje prekršilo sporazum o prevzemu, ker mu ni posredovalo podatkov o količini spama na platformi. Muskovi odvetniki so že poslali pismo Twitterjevim pravnikom, v katerem podjetje obtožujejo prikrivanja informacij, zaradi česar si Musk pridružuje pravico odstopiti od posla.

Sklenjeni sporazum daje Musku kaj malo možnosti za odstop od nakupa, zaradi česar je začel v zadnjih tednih iskati argumente, ki bi mu pomagali vsaj znižati kupnino. V najnovejšem pismu še vedno trdi, da želi oceniti obseg lažnih računov in spama platformi, zaradi česar želi podrobne informacije od podjetja. Doslej je Musk o morebitnem odstopu od prevzema predvsem čivkal, zadnje pismo pa je prva formalna napoved težav. Twitterjev tiskovni...

44 komentarjev

Mark Zuckerberg najbolj "followan" uporabnik Google+

Top 100 uporabnikov Google+. Zanimivo je, da lastnika Googla znotraj omrežja nimata nobenih prijateljev in torej svojega lastnega servisa očitno ne uporabljata.

vir: Guardian
Guardian - Po vsem prahu, ki ga je v zadnjem tednu dvignila socialnega omrežja Google+, so mediji naravnost pograbili novico, da si je svoj profil ustavil tudi ustanovitelj Facebooka, Mark Zuckerberg. Še več, v manj kot 24 urah je skrajno pomembnim dogodkom iz njegovega življenja [1] začelo slediti ("followati") čez 21 tisoč ljudi, kar je precej impresivna številka.



Na twitterju mu sicer sledi še nekajkrat več uporabnikov, številka pa je vseeno smešno nizka v primerjavi s top twitteraši, ki imajo po več milijonov oboževalcev.

Google z uvedbo najširšega "following" kroga (circle) očitno misli neposredno konkurirati ne samo Facebooku, ampak tudi mikroblogging platformi Twitter, zato bo v prihodnjih mesecih izredno zanimivo spremljati, koliko...

12 komentarjev