»

Sonyjeva navidezna resničnost Morpheus leto dni pred izidom že osupljiva

The Verge - Sony je na Game Developers Conference v San Franciscu pokazal napredek, ki so ga v zadnjem letu ustvarili na projektu Morpheus. Razvoj bo trajal še leto dni in končni izdelek pričakujemo v prvem polletju 2016. O ceni še ni podatkov.

Znano je, da bo imel Morpheus OLED-zaslon s frekvenco osveževanja 120 Hz in ločljivostjo 1920 x 1080. Zaslon meri 5,7 palca in omogoča 100-stopinjsko vidno polje. Človeški periferni vid gre sicer vse do 180 stopinj, a je na skrajnih mejah že izjemno neobčutljiv na podrobnosti. Zato je 100 stopinj dober kompromis med ceno ter uporabniško izkušnjo. Hkrati ima naglavni komplet devet senzorjev LED, ki pokrivajo celoten prostor (360 stopinj) in omogočajo sledenje uporabnikovim gibom. Iger za Morpheus še ni, so pa...

5 komentarjev

Morpheus 2.0

Musiccity - Pred nekaj dnevi je izšla druga verzija popularnega peer to peer servisa Morpheus. Po mnenju nekaterih je izgubil kvaliteto, ko se je pred nekaj časa preselil na mrežo gnutella. Nato pa je izšla verzija Preview Edition, ki pa je bila še slabše kvalitete in po mojem mnenju skoraj neuporabna. Takrat je Morpheus izgubil veliko uporabnikov, ki so večinoma prešli na servis Kazaa. Nova verzija je boljša, če pa bo Morpheus dosegel staro slavo, bo pokazal le čas.

Dolpotegnete pa si ga lahko tu

1 komentar

Novi, še močnejši Morpheus

Short News - Snovalci priljubljenega servisa Morpheus so sporočili, da izdelujejo še boljšo verzijo tega programa za še bolj učinkovito izmenjavo glasbe in drugih datotek. Čeprav to ne bo naletelo ravno na odobravanje skupin za boj proti nelegalnemu razpečevanju glasbe in drugih datotek, pa bo Morpheusa zaradi samosvojega delovanja precej težko popolnoma "izključiti". Datum, ko bo posodobljena različica izšla, je zaenkrat še neznan.
Kot zanimivost naj povem, da programerji Morpheusa skrbijo tudi za soroden servis Kazaa, ki naj bi nehal obratovati zaradi groženj prej omenjenih skupin, vendar pa se izmenjava (zaenkrat) nemoteno nadaljuje.

3 komentarji

D-Linkov Roq-it JukeBox z 10 GB prostora

Tom's Hardware - Roq-it MP3 JukeBox je prenosen na trdem disku sloneč MP3 predvajalnik, ki, kot pravi podjetje, lahko shrani do 150 ur glasbe. Ko ga preko USBja priključimo na računalnik, se bo naprava prikazala kot nova oznaka za HDD (primer: J:) in tako omogočila, da prenesete glasbo s preprostim vlečenjem miške. V paket je vključen tudi infrardeči vmesnik. Poleg tega lahko Roq-it uporabite tudi kot prenosni trdi disk in nanj shranite tudi druge datoteke poleg glasbenih. Roq-it je kompatibilen z vsemi Windowsi od '98 naprej in pa z Mac OS 9 in več. Stal pa naj bi okoli 209 ameriških zelencev.

0 komentarjev

Prihodnost izmenjave filetkov

Tech Report - Razsodba o usodi Napsterja je mimo nas potekla kar nekako neopaženo, saj so v ospredju bile druge stvari. Sicer je večini znano, da bo Napster poleti prenehal z zastonjskim poslovanjem, toda, po pravici povedano, se nihče ni prav zavzel za vse skupaj. Je tako prav, ali narobe? S tem vprašanjem in s posledicami, ki bodo nujno in neizbežno sledile, se ukvarjajo v tem zanimivem članku na Tech Reportu. Izmenjava glasbe in drugih datotek preko interneta se je zadnje čase razvila preko vseh pričakovanih meja, toda vprašanje je, kaj se bo zgodilo, ko bodo milijoni uporabnikov naenkrat ostali brez preprostih programčkov, kot je Napster... Ali lahko to pomeni konec proste izmenjave v širšem merilu?

4 komentarji

V Belgiji je uporaba Napsterja kazniva!

Salon - Woah, ti Belgijci pa so res striktni pri izvajanju raznoraznih antipiratskih zakonov. V zadnjem času so se tako spravili celo nad uporabnike MP3 filetkov! Po zaslugi pritožb velikih glasbenih podjetij so tako Belgijski policisti že opravili več hišnih preiskav, pri uporabnikih, za katere sumijo, da uporabljajo internet strani, namenjene izmenjavi glasbe v digitalnem formatu. Mater, kakšen zločin. Vse bi jih bilo treba pozapreti! Mislim, D0H! Več o zgodbi lahko preberete tukaj. In še enkrat: D0H !

2 komentarja