»

Nov test: Radeon 9800 PRO

Slo-Tech - Ponižno javljamo, da smo za vas ekskluzivno stestirali dve grafični kartici: ATIjevega Radeona 9800 PRO ter nVidiinega Geforcea 5800 Ultra. Obe sta najvišja modela grafičnih kartic, ki jih lahko dobimo v Sloveniji, ter sta se v našem testu pomerila v medsebojnem obračunu. Če vas zanima, kako se obneseta grafični kartici, kar hitro kliknite in si preberite test, saj je poučen, zanimiv, ter -- lastno avtorsko delo [:D]. Ekskluziva!

29 komentarjev

Neuničljiva tipkovnica

Bjorn3D - Večerni paket novic, za tiste ki gredo spat po eni uri zjutraj ter tiste, ki to berete iz udobnega stola v zgodnji jutranji službi s kavo v roki [:D]. No, kakorkoli, na tej strani si lahko preberete test tipkovnice, za katero proizvajalec zagotavlja, da je neuničljiva. Je občutno lažja od navadnih klofutač™, saj je narejena iz silikona, kar ji omogoča, da jo lahko zvijemo ali prilagodimo popolnoma vsakršni obliki. Je tudi odporna na tekočine ter udarce. Testirali so jo na nekem LAN partyu, tester je bil nad njo navdušen. Klik!

13 komentarjev

Za vse audiofile in audiofilke

Tech Report - Na The Tech Report so preizkusili malce zajetnejši kupček zvočnih kartnih čudes. 6 kartic za 6 različnih okusov, 6 cen - od 15 - 65 ameriških dolarjev. Katera je prava? Katera pridela najboljši zvok?

In kaj so ugotovili? Najboljša izbira za glasbo je Sound Blaster Audigy, za igre pa Philips Acoustic Edge. Seveda si članek pred nakupom preberite, da ne bom potem jaz kriv, če vam kartica ne bo všeč! [:)] Klik!

0 komentarjev

Test SB Extigy

Hexus - Ne bom govoril na dolgo. Vsi vemo, da je kartica dobra - zelo dobra, če smo bolj natančni. Na tem naslovu se nahaja naš test, katerega je spisal alien-w in v katerem podrobno spoznamo kartico, tukaj pa si lahko neke vrste "hitri ogled" kartice preberejo tisti, katere bolj zanimajo le dejstva in ne branje daljšega teksta. Zadeva je preizkuševalca dokaj impresionirala in je bil nad zvočno kartico kar navdušen. Pa kaj bi vam pravil, saj to gotovo že veste [:D].

0 komentarjev

Gigabytov Radeon 8500

Hardware Zone - Sodelovanje ATI-ja z Gigabytom je očitno obrodilo bogate sadove, saj so Gigabytovci pokazali, da poleg odličnih matičnih plošč znajo narediti tudi odlične grafične kartice. V to ste lahko prepričani, če si preberete test grafične kartice Gigabyte MAYA AP64D-H, ki je lahko samo zgled drugim proizvajalcem. Kartica je zgrajena okrog najmočnejše izvedenke procesorja Radeon 8500, ki mu pri delovanju pomaga 64 MB 3.6 nanosekundnega DDR SDRAM-a. Že iz tega podatka lahko sklepamo, da je kartica namenjena navijanju. Poleg bogate dodatne opreme so Gigabytovci priložili še izjemno preprost navijalski program, ki odčitava temperaturo grafičnega čipa, nadzoruje število vrtljajev ventilatorja na hladilniku in...

2 komentarja

Test Kenwood True 72x CD-ROMa

ExamPC - Novi ExamPCjev test se kar lepo sklada z duhom našega včerajšnjega testa TEACovih CD-ROMov. Gre namreč za test Kenwood True 72x CD-ROMa, menda najhitrejšega CD-ROMa trenutno. Tovarniško deklarirani povprečni prenos je 72x, kar pomeni, da naj bi pogon prenesel okoli 10MB/s, kar je za CD-ROMe ogromno. Ali je to res ali ne, pa boste izvedeli, če preberete test. Jaz lahko rečem samo, da se enega ne bi branil [:D].

4 komentarji

ABIT KT7-RAID proti ASUS A7V

Jaz - Yes, počasi sem začelao odplačevat svoje "dolgove" s testi. V čau prenove strani se mi jih je namreč nabralo cel kup, ki jih še morem objavit ali celo napisat. No, prvi med njimi je primerjava dveh zelo popularnih overclockerskih SocketA matičnih plošč, ABITove KT7-RAID in ASUSove A7V. Če vas zanima katera se bolje obnese in za katero zmetati težko prislužene denarce, potem kar preberite test!

5 komentarjev