»

Je mali Bobby Tables odrasel in se preselil na Švedsko?

Vir: Wikipedia.org

vir: Wikipedia
Alice, Bob and Mallory - Na Švedskem so nekaj dni nazaj ravno končali z volitvami. Izid je bil, kot lahko vidite, zelo izenačen, Švedske oblasti pa so kasneje objavile oddane ročno napisane glasove. Med njimi se je znašel tudi:
 R;13;Hallands lãn;80;Halmstad;01;Halmstads vãstra valkrets;0904;Söndrum 4;pwn DROP TABLE VALJ;1 
Kjer je od drugega do zadnjega polja dejanski tekst na obrazcu. Je mogoče, da je mali Bobby Tables končno odrasel in se preselil na Švedsko? Za vse, ki zgodbe ne poznate, Bobby Tables prihaja iz znanega stripa http://xkcd.com/327/. Vse skupaj je verjetno le šala, a vseeno poraja misel kako resna bi bila lahko posledica škodljive SQL kode na volitvah. Nekdo si je dal duška tudi z JavaScriptom:
R;14;Vãstra Götalands...

12 komentarjev

Mozilla predstavila Kraken

Konkurenca v lovkah Krakena?

vir: Wikipedia
Hexus - V današnjem svetu tekmovalnosti med spletnimi brskalniki vedno večjo vlogo igrajo sintetični testi, ki prikažejo njihovo zmogljivost in/ali hitrost. A glavna težava sintetičnih testov je, da ne pokažejo dejanskega stanja oz. ne predstavljajo hitrosti delovanja pri opravilih v resničnem svetu. To želijo popraviti pri Mozilli z novim testom, ki so ga poimenovali Kraken. Tudi ta...

49 komentarjev

Nov način identifikacije ljudi

Slo-Tech - Ob vse boljših spambotih, ki vedno lažje prepoznajo kodo, skrito v sliki, je Oli razmišljal izven okvirjev in se spomnil novega načina, kako ločiti ljudi od skupkov kode. Njegov KittenAuth uporabniku pokaže polje devetih slikic precej srčkanih živalic, na uporabniku pa je, da izbere tri mucke in tako dokaže, da je iz mesa in krvi.

Tak način 'preizkusa človeškosti' ima pred klasičnim kar nekaj prednosti. Ena od njih je ta, da uporabnikom ne bo več treba razmišljati, ali je neka krivulja L ali pa samo zelo zmečkaj I, druga pa seveda ta, da je za programe prepoznavanje vsebine slik še vedno izredno težko, nenazadnje pa se lahko zaradi 84 možnih kombinacij tudi precej hitro ugotovi, ali po slikicah klika človek ali skupek kode.

47 komentarjev

Benjamin naskoči KaZaA

The Register - Ja, po para-diranju po Radovljici se mi jako ljubi pisat novice o -- virusih. Tokratni skupek ZlobneKode™ se predstavlja pod več kot 1.000 naslovi glasb, programja ali filmovja. Ko ga uporabnik Dolnaloži ter požene, ustvari mapo (ter da v 'share'), od koder zopet preži na morebitne nepazljive mozoljavčke (in njihove očete). No, virus sicer ni ravno razdiralne narave, pač pa uporabniku kaj rad postreže s pop-up okenci. Komercializacija? Klik!

5 komentarjev

Jutri pa Infos!

Slo-Tech - Danes sva s Primožem cel dan preždela na našem razstavnem prostoru. Stvar zdaj izgleda takole: Na Slo-Tech boste lahko hodili prek štirih računal, na katere je naložen Red Hat Linux s slovenskim KDE namizjem, na katerem boste našo stran ogledovali z Mozilla 0.9.5. brkljalnikom. Ekrani so Philipsovi, trije 17" ter eden 19". Ob mizici bodo sedeli admini ter se pretvarjali da so pametni, v resnici pa samo čakali na to, da nas kakšen od bralcev ogovori . Nato je tretji objekt, omara imenovan, v katerem boste lahko občudovali ter častili naš stari Slo-Tech strežnik. Zaradi dramatičnega vtisa je zadeva razstavljena na prafaktorje, hehe . Torej: Dve mizi, sedem stolov, štirje računalniki, ena kredenca. Slo-Techov štant. Bodite tam.

22 komentarjev

Mandrake 8.1 beta1

Linux Today - Za vse tiste, ki radi testirate najnovejše stvari, izšel je Mandrake 8.1 beta1. Novosti lahko najdete tukaj (med drugim kernel 2.4.8, Mozilla 0.9.3 in KDE 2.2). Mandrake velja za distribucijo Linuxa z najbolj enostavno namestitvijo in je sploh zelo zelo user friendly. Če imate močan link, ga dobite tule.
Verjetno pa bodo tisti, ki hočejo biti _najbolj_ na tekočem, še naprej vsak dan poganjali Debianov apt-get. Kakšno veselje je imeti vsak dan nov software, bolj svežega od svežih žemljic...

4 komentarji

Mozilla 0.9.1

Mozilla.org - Izšla je nova Mozilla 0.9.1. Poleg običajnih popravkov so se tokrat še posebej vestno lotili tako imenovanih 'top crush' bugov, odstranili so jih kar 34! Veliko so delali tudi na hitrosti. Zdaj vsaj pod Okni deluje tako imenovan 'turbo' mode, v katerem se Mozilla naloži v ozadju in se potem zažene enako hitro kot bi se IE (to je enako kot počne IE, da folk ne bo več bentil nad hitrostjo).
Aja, poleg tega pa je Primož popravil slo-tech layout, tako da zdaj pravilno deluje tudi v Mozilli (zdaj se da normalno pisat komentarje in novice). Primož je car, majke mi, ...

8 komentarjev