»

Predvajanje glasbenih CDjev privilegij?

Slashdot - Tommi Kyyrã, zaposlen pri finskem IFPI (predstavnica svetovne glasbene industrije), je izjavil, da je predvajanje glasbenih CDjev na računalnikih z alternativnimi operacijskimi sistemi (Linux, Mac OS X in podobni) privilegij in ne pravica. Nekaterim glasbeni CDji na prej omenjenih sistemih, ali pa celo na najbolj razširjenih Windowsih ne delujejo zaradi zaščite. Tommi pravi, naj si takšni nesrečneži, ki so za CD plačali, kupijo CD predvajalnik, če želijo poslušati glasbo.

Torej lahko gremo v imenu preprečevanja piratiziranja tako daleč, da dejansko onemogočimo legalno uporabo? Več na Slashdotu.

32 komentarjev

Windows Media Player 9 Final

Microsoft -

Med 120 novimi funkcijami, ki jih prinaša Windows Media Player 9, bo vsakdo našel kaj zanimivega. Verjemite, ne boste se dolgočasili! Skušali smo sestaviti seznam desetih najboljših novosti, a jih je bilo preveč.

Zato smo zbrali dober ducat novih funkcij predvajalnika Windows Media Player 9

  • Hitro pretakanje
  • Mini predvajalnik
  • Novi zvočni učinki
  • Čakalna vrsta
  • Spremenljiva hitrost predvajanja
  • Pogled informacijskega centra za WMA in MP3 datoteke
  • Urejevalnik oznak za WMA in MP3 datoteke
  • Urejanje z glasbenim avtomatom
  • Samodejno pridobivanje informacij
  • Samodejni seznami predvajanja
  • Zapisovanje na CDje
  • Podpora za Windows Media Audio in Video 9
  • Pet vrst vtičnikov
Datoteka je na voljo na MS download...

26 komentarjev

Creative Audigy 2 Platinum

X-Bit Labs -

Creative je že pred časom izdal svojo najnovejšo zvočno kartico Audigy 2, tako da je v bistvu sploh ne moremo več imenovati nova, a še vedno gre za eno najbolj popularnih kartic. Tako so si jo tokrat ogledali na X-Bit Labs. V čem se torej ta test razlikuje od množice že objavljenih? Da, XBitLabsovci so testirali t.i. Platinum inačico omenjeno zvočne kartice, ki se od osnovne razlikuje po dodatni periferni enoti, pozlačenih kontaktih ter ceni. Klik!

6 komentarjev

PC3200 tudi uradno

X-Bit Labs - Če se spomnite, je VIA že pred časom izdala svoje čipovje z imenom KT400, ki je podpiralo neuradni DDR400 pomnilnik, a ga je VIA lahko propagirala le kot DDR333-compliant, saj pomnilniško združenje JEDEC še ni standardiziralo DDR400 pomnilnika. No, s strani JEDEC prihajajo razveseljive novice. Kljub prvotni odločitvi podjetja, da standarda DDR400 ne podprejo, so se odločili standard podpreti. Več o tem.

2 komentarja

Winamp se širi!

Slowwwenia - Winamp - produkt ameriškega podjetja AOL Time Warner je zopet dobil nove razsežnosti na področju prikazovanja video datotek - odslej boste lahko na dotičnem programu uvideli tudi modul za zloglasni format Windows Media Player, v kratkem pa tudi za format RealNetworks.

Winamp bo tako ogrožal obstoj sedanjih, nekoliko bolj uveljavljenih tovrstnih programov a la MS Media Player, Apple QuickTime ter RealPlayer podjetja RealNetworks.

Winamp ima velik sloves po organiziranem in dodelanem vmesniku za poslušanje MP3 glasbe in dvomim, da se tudi ostale funkcije ne bi uveljavile na tako visokem nivoju.

Več o tem tule.

3 komentarji

Zalmanov hladilnik za čipovja

The Hardwire - Že pred časom smo na Slo-Techu poročali o človeku, ki ga je zanimalo, kaj bi dosegel, če bi namesto starega aktivnega hladilnika na čipovje namestil veliko pasivno izmenjevalno površino. Izmeril je temperature ter bil izjemno prijetno presenečen, saj se je, gledano s stališča temperature, pasivni hladilnik obnesel bolje. Kaj še hočemo lepšega? I, komercialno izvedenko, namreč! Zalman ni sedel na lovorikah ter (že pred časom) izdal "Northbridge Heatsink", zlato obarvano veliko izmenjevalno površino, z vsemi zatiči in ostalimi pritiklinami, ki nam olajšajo pritrditev zadeve na osnovno ploščo. Rezultati so bili zgledni, celoten test si pa preberite tukajle.

5 komentarjev

Zastonjski nateg

Microsoft - Microsoft je že pred časom izdal Plus! XP paket, o katerem sem že pisal ter smo se skupaj navduševali nad 3D temami . Sedaj pa so izdali 18 MB velik 'Windows Media Bonus Pack', ki se pravzaprav izkaže za zelo zelo omejen 'Plus! demo'.

Stvar je resda zastonjska (in podarjeni kobili ne pregledujemo stegen), vendar dvomim, da se bo pretok z neta splačal (niti broadbandašem!). Kaj dobimo? Med drugim...
  • Plus! MP3 Audio Converter LE
    pretvorba glasbenih CDjev v wma format
  • Windows Media Player for Windows XP PowerToys
    nove vizualizacije, skini, možnost izvoza playliste v Excel, orodje za nadzor iz opravilne vrstice
  • Windows Movie Maker Creativity Kit
    dodatki v obliki glasbe, zvočnih efektov, slikic...
Več podatkov dobite tukaj, polno inštalacijo pa tu.

4 komentarji

Windows XP Plus!

Microsoft - Ja, Microsoft na svoj zloglasni dodatek ni pozabil. Plus! zopet predstavlja nepogrešljiv dodatek za vse prave uporabnike Oken: kdo bi lahko preživel brez dodatkov za Media Player, brez novih (3D, da smo si na jasnem!) ohranjevalnikov zaslona. V njem dobite tudi nekaj igric , 3D vizualizacij za Media Player, ter sapo jemajočih tem. Hmmmm.

8 komentarjev

Windows XP ne mara MP3...

ActiveWin - MP3, ta slavni priljubljeni format za glasbo, posneto s spleta, in hkrati osovražen s strani glasbene industrije. Microsoft se je bolj na skrivaj kot ne odločil, da bo odvrnil potrošnike od te tehnologije. Microsoft na primer načrtuje omejitev kvalitete glasbe, katero boste lahko posneli kot MP3 datoteko, s pomočjo softvera, vključenega v nov operacijski sistem, Windows XP. Po drugi strani pa bo glasba, posneta v formatu Windows Media Audio, zvenela čisteje in bo potrebovala precej manj prostora na računalniku.
Microsoftove omejitve pomenijo, da bo kvaliteta MP3 omejena na maksimalno 56 kbit na sekundo; to pa velja za tiste MP3 datoteke, ki jih boste posneli z vgrajenim programjem v Windows XP. Kar v obstoječih Microsoftovih operacijskih sistemih do sedaj sploh niste mogli početi, če si niste instalirali kakšnega dodatnega programa. Te omejitve pa ne bodo preprečile, da bi lahko z dodatnimi programi snemali glasbo v MP3 formatu v višji kvaliteti, vendar pa so se nekateri beta...

12 komentarjev