»

Prihaja GTA 5

Slo-Tech - Nova igra v priljubljeni franšizi Grand Theft Auto prihaja 17. septembra, včeraj pa je luč sveta ugledal predstavitveni videoposnetek. GTA 5 se dogaja v letu 2013 v svetu, ki bo največji doslej, in sicer večji kakor GTA San Andreas in GTA IV skupaj. Vseboval bo različne enote, in sicer mesta s predmestji, divjino, gore, oceane (možno bo raziskovati tudi dno oceana) itn. Pomembna razlika od prejšnjih verzij bo tudi število glavnih likov, saj bodo tokrat kar trije, igrati pa bo treba vse (v nekaterih misijah hkrati oziroma izmenično). Stranske zaposlitve bodo mnogotere: lov, kolesarjenje, joga, smučanje na vodi, iskanje zločincev, borzno trgovanje itn.

Rockstar je poslušal igralce in v nekaterih vidikih je to pomenilo odmik od realnosti....

342 komentarjev

Franšiza Call of Duty 'vredna' že 3 milijarde dolarjev

TG Daily - Franšiza Call of Duty je nedvomno ena izmed uspešnejših linij računalniških iger v zadnjih časih, kar potrjujejo tudi prodajni rezultati. S skupno 55 milijoni prodanih izvodov so s pomočjo zadnje izdaje, Modern Warfare 2, prilezli čez mejo treh milijard dolarjev zaslužka od prodanih izvodov. To številko je močno dvignil prav Modern Warfare 2, ki je s 550 milijoni dolarjev zaslužka v le petih dneh podiral prodajne rekorde računalniško-konzolskih iger.

Po mnenju analitika Edwarda Wooja je Infinity Wardu, razvijalcu Call of Duty: Modern Warfare 2, s svojo zadnjo stvaritvijo uspeli zadeti pravo kombinacijo med realističnostjo in arkadnostjo, kljub zgražanju nad kontroverznim masakrom v eni izmed stopenj, ki se dogajajo na letališču. Povedal je tudi, da je bilo nazadnje toliko navdušenja nad igro v času izida Grand Theft Auto, verjetno pri lanskoletnem izidu zadnje, 4 inkarnacije. Vseeno meni, da prvoosebne streljačine ne morejo biti glavno gonilo industrije. Zato je izpostavil...

58 komentarjev

Evforija (trgovcev) pred izidom igre 'Grand Theft Auto IV'

Če še niste vznemirjeni, bi morali biti, trdi GameTap.com

vir: CNN
CNN - Očitno se trgovci v Združenih državah Amerike nadejajo, da bo prihodnji torek ob izidu Grand Theft Auto IV za industrijo iger najbolj pomemben dan v letu.

Kar nekaj trgovskih verig je "cenjenim strankam" sporočilo, da se bodo zaradi posebne priložnosti vrata trgovin odprla že opolnoči, preprodajalec GameStop pa je na spletni strani objavil celo 68-stranski informativni letak, v katerem je navedenih nekaj tisoč lokacij, kjer bodo vneti verniki sveže pakete z GTA IV lahko kupili nekaj trenutkov čez polnoč.

Pričakujejo, da bodo v prvem tednu po izidu prodali 9 in pol milijonov kopij, prihodki prvih nekaj dni pa naj bi znašali kar 400 milijonov ameriških dolarjev. Prodajalci so skoraj gotovi, da bo (v prodajnem smislu) Grand Theft Auto IV najuspešnejša igra...

23 komentarjev

Linus, na pomoooč!

OSNews - Linux Australia, Inc., ki združuje avstralske razvijalce in podpornike prostega operacijskega sistema, je naletelo na neko južnoavstralsko podjetje, ki želi registrirati blagovno znamko Linux. Zato so se obrnili kar na Linusa Torvaldsa, očeta Linuxa, ki je znamko registriral že leta 1997 v ZDA. Prosijo ga, da enako stori tudi v Avstraliji. Po besedah Jeremyja Malcoma, odvetnika, ki predstavlja Linux Australia, bi registracija imena s strani nekega drugega podjetja povzročila zmedo in ne bi pomagala nobeni strani. Klik!

Na novico nas je opozoril CaqKa.

1 komentar

Nov članek: Lokalni TV program

Računalnik za oddajanje videa in zvoka.

Slo-Tech - Marsikdo si želi biti slavni dj v slavni diskoteki, ki bi s svojim slovesom privabljal mladež širom svoje dežele ter potoval po svetu, oznanjujoč svojo vero [0:)]. Žal je zahtevani talent visok, sreča marsikomu neulovljiva in število diskotek največkrat razlog, da se moramo svojim sanjam odpovedati in si najti službo s slabšim statusnim simbolom.

Ker pa smo geeki sposobni svoja računala pripraviti do marsičesa, recimo prikazu slike manekenke na namizju (samo za PowerUserje) in celo postavitvi pravcate male radijske postaje, ni veliko razlogov, da se ne bi spustili še v ustanovitev lokalne televizijske...

12 komentarjev

Multipraktik Dvataužent

Slo-Tech - Dragi bralec. So ti všeč igre Halo, Grand Theft Auto 3, Red Alert 2, Luigi's Mansion, Super Mario Bros, pa kakšna stara arkada? Če ja, potem veš, da boš za tale portfelj potreboval recimo 5 aparatusov: PC, Atarija, GamaCuba, ŠkateljX ter Plejstejšn 2. Mali milijonček vredna oprema, kajneda? No, če bi tole uspel spraviti v eno škatlo, stroškov sicer ne bi ravno znižal, bi pa prihranil na prostoru, ki ga nikoli ni za odmet, je tako? Klikot, kolega!

7 komentarjev

"Oskarji" za dosežke v industriji iger podeljeni

GDC - Na konferenci GDC so, poleg kupa seminarjev namenjenih programerjem računalniških iger, predstavili tudi "oskarje" s tega področja. IGDA podeljuje nagrade za: Najboljšo igro preteklega leta, najbojšo novo skupino, najbolj originalen igračkarski lik, zvok, design igre, najboljše stopnje, najboljšo kodo igre, grafiko in inovacije. Med nominirance za najboljšo igro so se uvrstili Black & White, Grand Theft Auto 3, Halo: Combat Evolved, ICO in Max Payne. Najboljša igra preteklega leta pa je... Tukaj :D!

2 komentarja