»

V San Franciscu parkiranje za hekerje "brezplačno"

Brezplačno parkiranje za hekerje

vir: Wired News
Wired News - Joe Grand,Jake Appelbaum in Chris Tarnovsky so se pred časom lotili analize parkirnih avtomatov v San Franciscu ter v treh dneh ugotovili kako je mogoče "brezplačno" neomejeno parkirati.

V avtomatih je parkirnino mogoče plačati s tim. pametno kartico, le-te pa niso digitalno podpisane. Še več, edina avtentikacija uporabnika oz. kartice je opravljena tako, da kartica avtomatu pošlje potrditev, da je geslo pravo oziroma da limit na kartici ni prekoračen. Z nekaj spretnosti je tako mogoče limit na kartici poljubno dvigniti oziroma kartico prilagoditi tako, da se nikoli ne izprazni.

Omenjene...

38 komentarjev

Zombiji v San Franciscu

vir: Gizmodo
Gizmodo - Dekleta in fantje z eatbrains.com so predvčerajšnjim v San Franciscu izvedli flash mob (SF Zombie Mob 2007), v okviru katerega so se maskirani v zombije zbrali na trgu Union Square. Od tam so se odpravili v nekatere bližnje trgovine in poslovne prostore, kjer jih je večinoma čakala netolerantna varnostna služba, uspelo pa jim je vstopiti v Apple Store. Tamkajšnji delavci jih niso odganjali,...

38 komentarjev

Bill Gates bo končno diplomiral

Daily Tech - Eno od bolj zanimivih dejstev, po katerem je znan Bill Gates (in še kopica drugih najbogatejših ameriških poslovnežev), je to, da ni nikoli zaključil študija. Z rosnimi dvajsetimi leti je namreč pustil Harvard in posvetil svoje življenje Microsoftu, kar se mu je vsekakor obrestovalo, vseeno pa je bil manko diplome do sedaj gotovo ena od bolj priljubljenih tem za zbadanje softverskega mogotca. Kakorkoli že, na Harvardu so prišli do zaključka, da si Gates za vse svoje dosežke v informacijski tehnologiji zasluži častno diplomo. Prejel jo bo sedmega junija, ko bo izvedel tudi otvoritveni govor na uradni podelitvi diplom, poroča Daily Tech.

27 komentarjev

Predelava Mac G3 ohišja za domovanje PC-ja, avtorja suntrace1

Slo-Tech - Slo-Tech je zrasel na entuzijazmu navijalcev in modifikatorjev, običajno so imeli/imajo staroselci ST-ha veselja do obojega. Da je modificiranje še vedno razvito, je dokazal suntrace1, ki je pred dobrim letom oznanil, da bo predelal Applovo ohišje G3 za domovanje PC-jevskih komponent.

Projekt je končan, v tej temi pa si lahko ogledate proces izdelave in fotodokumentacijo.



Čestitke in pohvale tudi iz naše strani!

4 komentarji

Alcatel odpušča

The Register - Alcatel je danes oznanil, da bo do konca prihodnjega leta odpustil 23.000 delavcev, saj je podjetje v procesu prestrukturiranja. Tako bo ob koncu leta 2003 zaposlenih "le" še 60.000 delavcev, medtem ko jih je bilo ob koncu lanskega leta zaposenih še 99.000. Najava prihaja po opozorilu, da bo prihodek podjetja še naprej padal, po prestrukturiranju pa naj bi se vrnili v pozitivne vode nekje v naslednjem letu. Klik!

1 komentar

.Net: Dobrodošli na krovu, Borland

The Register - Malce več kot leto dni po Microsoftovi splavitvi 'razširjene' verzije razvojnega okolja Visual Studio .Net lahko pričakujemo tudi Borlandov izdelek, ki bo podpiral tehnologijo .Net. Pred kratkim izdan Delphi Studio 7 sicer podpira nekaj malega .net-a, vendar je daleč od tega, kar bo ponujal novi izdelek. Ta bo namreč vpeljal podporo večim programskim jezikom, med drugim tudi Delphiju :-). Klik!

0 komentarjev

Visual Studio .Net: Prihodnost

ZDNet - Microsoft kani to jesen obelodaniti nadgradnjo (Service Pack [>:D]) obstoječega razvojnega okolja Visual Studio .Net. Nadgradnje bodo bazirale predvsem na izboljšani varnosti ter hitrosti, prav tako pa bo orodje omogočalo boljšo povezljivost s sistemom .Net strežnikov (torej nekako podobno sedanji navezi VS.Net z Win2k/xp proti Win9x). Klik!

Kakorkoli, vzporedno z naslednjo generacijo Microsoftovega SQL strežnika, "Yukon", bodo leta 2003 izdali naslednjo verzijo okolja; poudarek bo predvsem na izkoriščanju podatkovne povezljivosti, leto kasneje pa še novo verzijo z "še izboljšanim" uporabniškim vmesnikom ter interakcijo s sistemom Longhorn.

0 komentarjev