»

Konferenca Winnovate OpenDay

Slo-Tech - V sredo 29.2.2012 ob 10:00 bo v Mariboru na ulici Kneza Koclja 22 (Hotel City) konferenca Winnovate OpenDay - Sodobna družba v objemu brezžičnih tehnologij

Na konferenci bodo predstavljeni številni nacionalni, lokalni in zasebni projekti brezžičnih tehnologij. Med drugimi Eduroam, Libroam, brezplačne internetne dostopne točke v Ljubljani, Mariboru in Šoštanju ter prosto brezžično omrežje Wlan-si. Cilj konference je izmenjava izkušenj, mnenj in predlogov med neprofitnimi organizacijami, zaposlenimi v javni upravi, gospodarstvu ter vsemi drugimi, ki se ukvarjate z uvajanjem in razvojem brezžičnih tehnologij in storitev na eni strani ter uporabniki le-teh na drugi strani.
Vstop na konferenco je brezplačen, vendar vam zaradi omejenega števila mest priporočamo, da se čim prej prijavite na http://openday.si/brezplacna-prijava ali po telefonu 02 53 81 350 (Jožica). Organizator konference je Razvojna agencija Sinergija d.o.o., slovenski partner pri projektu Winnovate (MED program), ki je...

0 komentarjev

Monitorjev računalniški muzej na gostovanju

Slo-Tech - Muzej starih računalnikov in druge računalniške opreme, ki so jo pri reviji Monitor zbirali dolga leta, prihaja na gostovanje v Kiberpipo. V petek, 24. februarja, ste ob osmih zvečer vabljeni v Kiberpipo, Kersnikova 6, kjer bo razstaviljenih nekaj zanimivih primerkov.

Med drugim si boste lahko ogledali Apple II, eno prvih pravih tipkovnic za Spectrum (Ines), Iskrinega Partnerja, nekaj približkov prenosnih računalnikov (IBM 5100 portable, Olivetti M10), nekaj terminalov (Robotron A5120, Kopa video terminal), enega prvih resnih kalkulatorjev (Hewlett-Packard 85), pa tudi že skoraj zaresnega Macintosha model SE/30.

Na siliki: Kopa

19 komentarjev

Spletne urice: Spletni GIS Pregledovalnik Giselle

Slo-Tech - V sredo 11. januarja vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice na predavanje Mihe Kadunca iz podjetja Cosylab o domačemu spletnemu GIS pregledovalniku Giselle.

Cosylab je za kmetijsko ministrstvo razvil spletni pregledovalnik geografskih podatkov, ki je uspešen primer uporabe HTML in Javascripta v zahtevnejših asinhronih aplikacijah.

V predavanju bomo pogledali pod površino rešitve in izpostavili nekaj težav, ki smo jih pri razvijanju aplikacije bolj ali manj uspešno rešili.


Ne, Google maps ni edina GIS rešitev na svetu. :)

4 komentarji

POT: Kožuharjenje

Kiberpipa - V torek, 25. januarja ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na POT: Kožuharjenje. Predava Matija Šuklje.

"Kožuharjenje" bo predavanje o tem, kako se da Linux okrasiti in prilagoditi posameznemu uporabniku. Vključevalo bo osnovno prilagajanje Bash, spreminjanje videza in občutka KDE ter Fluxbox in nekaterih drugih programov. V predavanje bo vključeno precej primerov in povezav do raznih strani s temami.

"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana.

7 komentarjev

Abort 2k2

Cyberpipe -

Zopet se kani odviti računalniški tabor Abort 2k2 -- tokrat že šesti zapored. Dogajal se bo ta vikend, torej 6. in 7. decembra, v prostorih KiberPipe na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

Letošnji računalniški tabor Abort 2k2 je usmerjen v področje multimedije (2D/3D, glasba, html, wap) v Linuxu ter je razdeljen v dva dela. V prvem bodo predavatelji predstavili orodja in jih v namestitveni delavnici tudi pomagali namestiti udeležencem tabora, v drugem, tekmovalnem delu, pa bodo obiskovalci pokazali svojo spretnost in pridobljeno znanje pretopili v praktičen izdelek.

4 komentarji

Abort 2001

Cyberpipe - Če danes nimate kaj početi, potem lahko obiščete Abort2001. Začne se ob 10:00 zjutraj in traja pozno v noč. Lahko prinesete celo mašino sabo, saj je se bo veliko dogajalo, internet link je pa tudi ok. Torej vabljeni v Kiberpipo!

0 komentarjev

Abort 2001

Cyberpipe - Že od daljnih začetkov (leta 97) je Abort ena redkih alter računalniških prireditev v naši vasi. Abort2000 je bil precej megalomanski (3 dni na v eni od hal Gospodarskega razstavišča), letos pa se bo prireditev zaradi organizacijskih težav odvila kar v Kiberpipi in sicer naslednjo soboto (15. decembra). Žural se bo cel dan in celo noč, zvrstila se bodo običajna tekmovanja (2d, 3d, glasba, animacije), link bo, nekaj tehničnih predavanj tudi, pa še pregled demo scene preteklih let. Navada je, da ljudje pridejo s svojimi mlinčki, le nabijanje iger ni zaželjeno. Na koncu bomo Abort simbolično tudi ubili. Nekaj več podatkov se najde tu.

4 komentarji

LANParty B.I.G. # 2

Slo-Tech - Naši prijatelji iz Slo-lanparty team so nam poslali naslednji zanimiv mail:

Od petka 29. 6. 2001 (nekje ob 10:00 zjutraj) do nedelje 1. 7. 2001 (nekje do 20:00) se bo v Bohinjski Bistrici v prireditveni dvorani Danica dogajal Lanparty.
Prijavnina je 3000 SIT za igralce ( v ceni je vkljičeno kosilo ter 3 dni igranja na lanpartyu ). Cena za ostale obiskovalce je 200 SIT ( ogled dogodka, DVD filmov ter prezentacije mrežne opreme ).
Informacije lahko dobite na info@slo-lanparty.com.
v primeru, da se nameravate dogodka udeležiti, kliknite tu, se registrirajte, logirajte in nato, s klikom tu, potrdite svojo udeležbo !
Na voljo bo 100mbit povezava, podprta z strani priznane firme Digital Data, tako da mreža ne bo delala težav !

Tekmovali boste lahko v igrah:
Quake 3 Arena
Unreal Tournament
Counter Strike

Med turnirji se seveda igra igre po želji:
Quake World, Quake 2, Rune, Half Life, Serious Sam, CMR 2, Need For Speed: PU, Red Alert 2, Age Of Empires, itd...

Med premori vas čaka:
...

4 komentarji