»

Jeseni prispe prenovljeni Switch z OLED zaslonom

Nintendo - Nintendo je razkril novo inačico konzole Switch, ki pa v nasprotju z letošnjimi govoricami ne bo imela močnejšega drobovja, temveč le nov zaslon in nekaj posodobljenih malenkosti.

V začetku marca so pri Bloombergu (plačljiv vir, alternativa) objavili, da naj bi Nintendo poleti sprožil proizvodnjo prenovljene različice konzole Switch. Vir naj bi bil nekdo med proizvajalci zaslonov, saj naj bi nova verzija nosila večji OLED ekran, toda govorice so od tu dalje povsem podivjale in šušljalo se je o napravi z močnim Nvidiinim čipom, ki naj bi na televizorje pošiljal 4K sliko. Ker sta od zadnje novosti v družini, ročne konzole Switch Lite, pretekli že dve leti in sta tako Sony kot Microsoft lansirala novo generacijo svojih konzol, je znaten del skupnosti govorice vzel precej resno. Toda tole bo primera o tem, zakaj je ob nepotrjenih čenčah potrebno biti previden, kajti danes najavljena naprava je precej bolj krotka.



Novost v podjetju imenujejo preprosto Switch OLED Model, njena...

41 komentarjev

Jeseni dobimo konzolo Switch Lite

Euro Gamer - Nintendo bo igralni konzoli Switch septembra dodal sestrico Switch Lite, pri kateri bo v zameno za nižjo ceno zavrgel povezavo s televizorjem.

Po tem, ko smo od začetka leta poslušali govorice, da bo Nintendo svoji aktualni igralni konzoli Switch dodal nove, spremenjene izvedenke, je japonska družba v videu le najavila Switch Lite. Imenu primerno gre za lažjo in manjšo napravo od Switcha: namesto 6,2-palčnega ima 5,5-palčni zaslon, sicer enake ločljivosti 1280×720 pik, in je za več kot sto gramov lažja. Nadzor je tokrat vgrajen in ne snemljiv kot pri Switchevih kontrolerjih Joy-Con. Na levem delu je namesto gumbov končno pravi križec, toda funkcionalno so hkrati dosti odrezali, saj Lite nima ne tresenja HD Rumble ne IR...

24 komentarjev

LG predstavil rolo televizor

Zaslon v vseh treh mogočih položajih. Vir: LG

Slo-Tech - Televizorji so že od nekdaj osrednji del CESa, borba inčev in pik se kakopak nadaljuje tudi v različici 2019. Že pred uradnim odprtjem je LG na svoji novinarski konferenci demonstriral svoj model model 65R9, o katerem smo sicer lahko brali že pred časom. Njegova glavna posebnost je, da se 65-palčni OLED zaslon na klik daljinca prikaže iz podstavka in se vanj na enak način tudi pospravi. Podoben koncept je okoli božiča "pobegnil" tudi iz Samsungovega razvojnega oddelka.

Na prvi pogled ne posebno koristna inovacija - zdi se, da na podstavku vseeno ne moremo hraniti knjig in vaz - a gre še za eno v vrsti demonstracij zložljivih, upogljivih in kdovekakšnih še zaslonov, ki jih doslej nismo...

17 komentarjev

Google vstopa v pretočno igranje s Project Streamom

Slo-Tech - Google je najavil Project Stream, servis za pretočno igranje iger kar skozi brskalnik Chrome.

Poganjanje iger v oblaku je prehodilo že zajetno trnovo pot, saj se sooča z resnimi tehničnimi izzivi. Zamik v sliki in še posebno nadzoru bo vselej večji kot na lokalni napravi, saj se fizike ne da prinašati okoli. Poleg je treba prišteti obvezno kompresijo slike in pa potrebo po novih načinih trženja iger, kot je najem. Ni nenavadno, da eden pionirjev na tem področju, razvpiti servis OnLive, ni uspel in je pred tremi leti ugasnil. Po drugi strani ima Sony s storitvijo Playstation Now več uspeha in tudi Nintendo na Japonskem preizkuša podobno tehnologijo na konzoli Switch.

Zdaj se je namenil val pretakanja vsebin zajahati še Google in naznanil blazno originalno...

9 komentarjev

Nintendov Switch bo imel zgolj Tegro X1

Ars Technica - Ko smo oktobra špekulirali o Nintendovi novi prenosni konzoli Switch, smo imeli vse podatke o zunanjosti in uporabnosti, precej manj pa o notranjosti. Predvidevali smo, da jo bo poganjala nova Tegra X2 (arhitektura Pascal), a sedaj vemo, da to ne drži. V njej bo tekla Tegra X1 (arhitektura Maxwell), ki bo verjetno zgrajena v stari 20-nm litografiji (teoretično je sicer mogoče, da bo 16-nm).

Ko bo Switch priključen (docked), bo grafični procesor tekel s frekvenco 768 MHz. Kadar pa ga bomo uporabljali v mobilni verziji, bo hitrost padla 40 odstotkov nazivne, torej na vsega 307,2 MHz. Še več, razvijalci bodo lahko slednjo (počasnejšo) frekvenco vsilili tudi, ko bo konzola priključena. Če upoštevamo, da gre Tegra X1 do 1 GHz (recimo v Shield Androidu), je jasno,...

14 komentarjev

Nova Nintendova prenosna konzola Switch

The Verge - Nintendo je predstavil svojo novo konzolo, ki so jo poimenovali Switch (kodno ime NX) in bo na voljo od marca prihodnjega leta. Gre za hibrida med prenosno konzolo in konzolo za pred televizijo. Dejansko gre za tablico s 7 palcev dolgo diagonalo, kamor lahko nataknemo dva krmilnika, vsakega na svojo stran. Krmilnik se imenuje Joy-Con in ga je mogoče odstraniti. Ker gre za hibrida, sta lahko krmilnika spojena z nosilcem v klasični veliki krmilnik za televizijsko konzolo, lahko pa ju odstranimo in nataknemo ob rob tablice, pa dobimo prenosno konzolo. Prav tako lahko uporabljamo vsak krmilnik posebej, kar je uporabno, kadar želimo igrati v dvoje.

Precej manj je znanega o...

29 komentarjev