»

Prikaz uspešnega kloniranja in ponarejanja RFID potnih listov

Times Online - Kljub temu, da so RFID potne liste uvedli z namenom onemogočanja ponarejanja potnih listov, se pompozne napovedi politikov o povečani varnosti ne uresničujejo. Raziskovalec iz Univerze v Amsterdamu Jeroen van Beek je namreč za The Times prikazal uspešno kloniranje RFID potnih listov.

V prikazu je uporabil potna lista dojenčka in 36-letne ženske, na katera je zapisal sliki Osame bin Ladna ter palestinskega samomorilskega napadalca Hibe Darghmeha. Pri tem je uporabil čitalec RFID kartic za 40 britanskih funtov, dva RFID čipa za deset britanskih funtov, javno dostopno programsko opremo ter svojo lastno programsko opremo. Kloniranje in ponarejanje RFID čipa je trajalo manj kot uro, ponarejeni RFID čip pa je bil s strani uradno odobrene opreme za branje RFID potnih listov sprejet kot originalen.

Tako ponarejene potne liste bi bilo sicer mogoče odkriti s pomočjo posebnega imenika javnih ključev vseh RFID potnih listov, tim. Public Key Directory-em (PKD), v katerega pa se je od 45...

11 komentarjev

Nov mobilni AMD procesor

X-Bit Labs - AMD je danes predstavil svojega novega predstavnika mobilne serije AthlonXP procesorjev. Zaenkrat najmočnejši bratec te družine nosi oznako 2200+, koliko pa to znaša resničnih megahercev, pa si izračunajte sami. [:P]

Nov procesor uporablja AMDjevo tehnologijo PowerNow!, ki služi "energetskim namenom", na voljo pa je tudi v Evropi. Trenutno ga v svoje prenosnike vgrajuje samo Fujitsu, a v roku meseca dni pričakujemo tudi modele ostalih proizvajalcev z omenjenim procesorjem. Procesor trenutno stane 186 ameriških zelencev, kar pripelje do absurdne situacije, ko so mobilne izvedenke 2000+, 1900+ ter 1800+ dražje od novopredstavljenega procesorja. Hja, očitno se nam obeta znižanje cen s strani AMDja. Še cena konkurenta: Pentium 4-M procesor, kateremu AMDjev konkurira stane celih 562 dolarjev. Cene veljajo za količine nad tisoč kosi. Klik!

0 komentarjev

Plazma zaslon

I Am Not A Geek - Ste se naveličali svojega klasičnega 21" monitorja in bi radi preizkusili kaj bolj naprednega, pa vam projiciranje slike na steno ne diši najbolj, TV pa tudi ne zadošča vašim potrebam? Potem vam ne preostane nič drugega, kot da si nabavite plazemski zaslon. Recimo Samsungovega SPL4225, ki se lahko pohvali s kar 42" diagonalo.

Test tega čuda so spisali na strani I am Not a Geek in se načudili njegovim zmožnostim. Kaj tudi ne, saj je igranje iger na takem orjaku svojevrsten užitek, gledanje filmov pa v primeru posedovanja prej omenjene naprave postane povsem nekaj drugega. No, je pa res, da nas vse skupaj na realna tla zabije cena, ki znaša niti ne tako skromnih 10.000 $ (tisočakov, da ne bo pomote [>:D]).

0 komentarjev

BSA imamo radi

The Register - V izvensodni poravnavi je podjetje Baines & Ernst ugodilo zahtevi BSA, da bo zaradi upoare nemalo nelegalnih izvodov Microsoft Office-a plačalo petmestni znesek (v angleških funtih, da se razumemo).

Dobro -- manj znano pa je, kako je BSA nagradila špeckahlo, ki je podjetje zatožila: nagrada v višini 'malo nad' tisoč funti. Za tak (in tudi manjši) denar bi pa tudi jaz špecal. (Ter se tega nikakor ne sramoval.)

34 komentarjev

Gigantski televizor

Slo-Tech - NEC zopet povzroča navdušenje med pripadniki močnejšega spola, ki se kar ne morejo upreti novosti, zelooo velikemu plazma televizorju. Diagonala 155 cm pove več kot dovolj o ustreznih dimenzijah te zveri, ki pa se ponaša s ceno 18.000 britanskih funtov. Slovensko ceno si izračunajte sami, vendar le, če niste srčni bolnik. Kakorkoli že, za ta denar dobimo zelo veliko. Izredna slika, priklop do petih naprav, slika v sliki, možnost prikaza slike iz računalnika in ohišje iz magnezijevega oksida. Funkcij je malo morje, vseh na tem mestu ne bom opisoval, kaj več o televizorju pa dobite tukaj.

Kociju hvala. Ker sem hudoben, sem izračunal približno ceno v slovenskih tolarjih. Vzemivši, da je angleški funt nekje 345 sit... ~ 6.210.000 sit. Če želite kupiti na 36 mesečnih obrokov, bi to zneslo nekje 172.500 sit mesečno.

11 komentarjev

Ena kratka

The inquirer - Podjetje Mountain Solutions je predstavilo napravo, ki se imenuje ABS Plus in je namenjen arhiviranju podatkov. Na 2,5 palčni disk lahko spravi kar 48 GB podatkov, kar vsekakor ni malo. Podjetje zagotavlja, da lahko arhivira vse v minutah, vendar pa naprava ni poceni, saj bomo za 48 GB različico morali odšteti 650 britanskih funtov + 17.5 % davka, za 6 GB različico pa 250 britanskih funtov in davek. V marsikaterem pogledu preveč za navadnega smrtnika ;).

0 komentarjev